Прекъсване на бензинова помпа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прекъсване на бензинова помпа?
Наистина - не се бях замислил. Идеята е да е натиснат педала, а не да се припомпва. Понеже изгоря, бензиновата помпа, сега я паля директно на газ. При мен зора е първото палене, без значение дали е студена, топла. Оставам с впечатлението, че голям зор вижда, докато напълни маркучите и газта стигне до плочката. С натиснат педал, с припомване, голямо въртене пада. Веднъж запалили, след това нямам никакви проблеми, дори когато е топла. Оставя ли я паркирана за няколко часа, пак голям зор, докато напълня маркучите.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
за електрически изпарител няма логика.Когато дадеш контакт газта си тръгва по маркучите.По-вероятно ми се струва да се дави,понеже съм карал на вакуумен и палеше на газ и зима и лете колата много бързо.
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Някакви мнения за прекъсване на бензинова помпа при Г.И. 

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Вчера преди да легна рових малко из книгата на VW. като гледах ел. схемата ми направи впечатление че релето на помпата захранва едновременно и дюзата. То тогава ако се прекъсне това реле ще спира едновременно и помпата и дюзата, поне на РП-то дават да е така ..
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
не е така
помпата се прекъсва не от релето, а от кабела, излизащ от бушонното табло към помпата с най-обикновено силово реле.
дюзата ти се захранва и управлява от компютъра, как от реле бре
помпата се прекъсва не от релето, а от кабела, излизащ от бушонното табло към помпата с най-обикновено силово реле.
дюзата ти се захранва и управлява от компютъра, как от реле бре

- genov1
Ми незнам , така е дадено на схемата. Единия кабел идва от релето, другия от компютъра. Може компютъра да прекъсава само нулата, ба ли га 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги извинявам се за въпроса но как мога да разбера дали помпата ми спира при преминаване на газ защото купих колата с газовата уредба и ми е интересно дали спира 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Или замерваш напрежението до помпата при работа на газ
Или вадиш маркуча за бензина преди дросела,слагаш в шише и палиш на газ.
Или вадиш маркуча за бензина преди дросела,слагаш в шише и палиш на газ.
просто превключи на газ докато е загасена колата и дай на контакт.Ако не чуеш жуженето в багажника за 2-3секунди не работи помпата.Ако не си се заслушвал в този звук дай на контакт,докато ключа е в положение бензин 

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Колеги тия дни сигурно ще ходя на майстор да ми прекъсне бензиновата помпа и сега ми се върти нещо в главата, нали при опъване на колата към 5000-6000 оборота се получава бедна смес при газта и товага колата дърпа бензин, при спряна помпа това няма да се получи и колата може да заглъхне.. въпроса ми е дали при това заглъхване компа ще запише ли грешка заради това че неможе да дръпне бензин и не се получава компенсацията на смес'та 

- genov1
Или аз нещо не схванах или .. Искаш да кажеш че като караш на газ и я изрежеш, на 5000 оборота почва да дърпа и бензин??
- pe6kata
- VW експерт
да,, но колата е с газов инжекцион.
Некадърно сложен, неправилен подбор на частите, скапана марка...
Некадърно сложен, неправилен подбор на частите, скапана марка...
- genov1
Я и аз да забия едно въпросче. След като ми изгоря и втората бензинова помпа, директно отскубнах резервоара и сега жуля само на газ. Превключвателя и него съм го отскубнал и съм вързал червения със синия кабел, т.е при подаване на контакт се подават 12 волта на клапана на изпарителя. Та въпроса е, като няма превключвател, дали се прекъсва дюзата, май не, и ако работи постоянно ми се струва че може да прегрее и да и стане нещо (все пак няма и бензин да я охлажда). И ми се въртят в главата няколко варианта, единия е да извадя релето на помпата, и ако то наистина захранва и дюзата, би трябвало да спре. Другия е да извадя направо буксата на дюзата от моното, само че към дюзата има и някакъв температурен датчик, и дали няма да се повлияе така на празния ход примерно. РП мотора
- pe6kata
- VW експерт
по принцип дюзата ти би трябвало да е прекъсната. какво си направил, много не ми е ясно, но не трябва да работи
резни и кабела, ако щеш и някоъде преди самата букса, влизаща в моното
резни и кабела, ако щеш и някоъде преди самата букса, влизаща в моното
- genov1
Аз си мисля че дюзата се прекъсва от копчето, като щракнеш на газ, газаджийскито реле прекъсва дюзата, и в същото време пуска ток на газовия клапан. Само че аз съм махнал щракалката (превключвателя), и си мисля че в този случай няма кое да пусне ток на релето за да прекъсне дюзата и тя си работи, все едно колата работи на бензин (то няма как да работи щото няма помпа). А за да работи на газ, вземам + след контакт (червен кабел) и го връзвам към синия (+ на газовия клапан), и така след подаване на контакт клапана отваря. Май ще извадя буксата и да видим кво ще стане ..
Върни се в “Автогазови уредби”