Цените на газта

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Цените на газта

Мнениеот Един » Сря 01 дек 2010 21:01

Може би Дянков кърпи бюджета с акциз от нямане накъде.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 01 дек 2010 21:04

Ми на мен нещо като ми е скъпо не го купувам.Ти да не си мислиш че ще ти свалят цената защото се възмущаваш във форума.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 01 дек 2010 21:07

Аз зареждам газ на Еко на бул българия преди НДК, иначе живея в брезите и газстанцията до BESO на Тодор Каблешков също ми е близо, но бях чул,че понеже е евтина газта там не била качествена, а сега др чета...ако е читава започвам и аз оттам 8)

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 01 дек 2010 21:24

JC написа:Аз зареждам газ на Еко на бул българия преди НДК, иначе живея в брезите и газстанцията до BESO на Тодор Каблешков също ми е близо, но бях чул,че понеже е евтина газта там не била качествена, а сега др чета...ако е читава започвам и аз оттам 8)

Да ти кажа няма да съжаляваш :да:

А по отношение на ЕКО-то на бул. Бълагария от която зареждаш ще кажа само едно - ПОВЕЧЕ НИКОГА ТАМ!!! Ето и причината, която отразих подробно и в друга тема!!!

Колеги да Ви споделя случка от онзи ден! Значи отивам на бензоностанция ЕКО на бул. "България" в посока НДК. Спирам на колонката за газта и казвам на момчето налей ми газ до горе и бензин за 10 лева! Той ме предупреждава, че първо трябва да си платя газта, за да мога да освободя колонката за да сипе и бензин! Отивам аз на касата и чакам докато ми заредеи газ, но ми направи впечатлиние, че самото зареждане трае доста дълго, но изчаках! Когато дойде ред да платя газта какво се случи - моята бутилка е 43 литра, като досега повече от 33 и някакви там грамове не е побирала, просто така е настоен поплавъка! Жената на касата ми казва дължите за газ 53 лева и някакви стотинки!!! Аз веднага стоплям и питам колко газ е заредено и тя ми дава касовата бележка - 43.25 литра :horror: death :drinking: :banghead: Казах и че това е невъзможно, но тя казва абе имаше си там някакво обяснение, но не съм добре запозната питай на вън момчето! Отивам аз при въпросното момче и му казвам какво е станало, а той свива рамене и казва извинете господине, аз тази газ няма как да съм я прибрал някъде и каквото пише на колонката това е! Да логично е той да не знае за какво става въпрос и понеже бързах доста нямах време да се разправям още! На следващия ден обаче отивам с касовата бележка при управителя, заедно с колата, паспорта на уредбата и всички документи които имам за газовата! Пак обяснявам за случая и той усмихнат ми казва - господине прав сте! Но всичко си има лгично обяснение - сега понеже е студено сме настроили колонките да вкарват газта при много по-високо налягане от обикновено и заради това най-вероятно не е сработил поплавъка Ви, а относно тези 250 грама отгоре нямаме друго обяснение освен, че газта се е свила най вероятно, защото е хладно!!! Не се безпокойте 100% е сигурно, че газта е в ботилката Ви, засечете си пробега, карайте и ще видите! Набута ми в ръцете една зимна течност за чистачки като компенсация и хайде по живо, по здраво! Междувременно преди още да съм отишъл при въпросния управител звъннах на моя газаджия и му разказах за случая, като го попитах, дали случайно нещо може да е дефектирало и оттам да се е получило така! Той каза следното - дори нещо да е дефектирало (а аз се съмняввам в това) в 43 литрова бутилка повече от 41 литра няма как да се побере, просто било невъзможно! Сега малко мой размисли - след като заредих до сега съм минал 165 километра, като около половината са в София, другото е извънградско! Според показанията на нивомера в купето и на този на бутилката отзад, правя извода, че наистина имам повече газ в ботилката от обикновено! Не мога да кажа обаче, дали е 43 литра, докато не я изгоря напълно, но дори и тогава няма да е съвсем сигурно! За мен случая е ясен - ПРЕЕБАХА МЕ :bishop , единствените въпроси които сега ме интересуват е с колко горе долу и защо не е сработил в крайна сметка поплавъка? Решилсъм да я изхабя докрай газта и да заредя на друга бензиностанция да видя дали ще спре около 33 или не, за да знам дали е необходимо посещение при газаджията! Ами това е колеги, не стига че газта е 1.33 лева, не стига че в БГ са гадни всички горива, ами и гледата да ти го набутат до ушите, кой с каквото може!!! :screwy

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 01 дек 2010 21:32

Я кажи, като си с Фобос, каква ти е сондата на бутилката?

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Сря 01 дек 2010 21:39

Aз също не съм доволен от Еко и най-специално бензиностанцията им в Благоевград! Колкото и пъти да съм зареждал там винаги колата ми е давала поне с 1л разход от другите бензиностанции и за това повече няма да зареждам там.. За другите градове нямам наблюдения,но определено на Благоевградското Еко им е гнила работата! Имам и приятели,които също се опралкват от това еко.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 01 дек 2010 22:14

BG_POLICE, виж поне каква е течността за чистачки. Ако е хубава от 6-7 лв. си компенсиран в голяма степен. Лошо ако ти е пробутал нещо за 2лв.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 01 дек 2010 22:43

BG_POLICE написа:
JC написа:...не стига че газта е 1.33 лева, не стига че в БГ са гадни всички горива, ами и гледата да ти го набутат до ушите, кой с каквото може!!! :screwy

Не стига вече е 1,35. И мен ме преебах на Екото. За първи път догоре ми събра 50лв газ(38литра), обикновено на 35 блокира.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 01 дек 2010 23:16

Аз заредих на OMV днес. Кварталните газстанции нямаха газ. Явно е яка спекулацията с цената и не знаят какво да правят. Гледам и цената се сменя всеки ден почти... :shock :| :?

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 02 дек 2010 0:16

muns61 написа:Я кажи, като си с Фобос, каква ти е сондата на бутилката?

Доколкото знам е Томасето!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 02 дек 2010 8:15

Не изключва нивомера и ти пълни бутилката догоре. Това е опасно. Ако си в гаранция, бягай да ти я сменят.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 02 дек 2010 8:18

muns61 написа:Не изключва нивомера и ти пълни бутилката догоре. Това е опасно. Ако си в гаранция, бягай да ти я сменят.

Да в гаранция е но съм решил да видя дали ще го направи пак за да съм сигурен! Освен това нали се сещаш, че дори и да има проблем в 43 литрова бутилка няма как да побере 43.25 литра :) Максимума който може да се хване е не повече от 41 литра :да: Затова имам съмнения относно зареденото количество газ и следващия път съм на друга станция и ако пак стане така, тогава вече в сервиза!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 02 дек 2010 8:39

Задължително изчаквам да видя ,как ще се "занули" колонката преди да тръгна към касата.

Потребителски аватар
integrale45
Автомобил: Audi 80 quattro 20V
Двигател: AJL 1997
Контакти:

Мнениеот integrale45 » Чет 02 дек 2010 8:48

BG_POLICE написа:А по отношение на ЕКО-то на бул. Бълагария от която зареждаш ще кажа само едно - ПОВЕЧЕ НИКОГА ТАМ!!!

ЕКО в гр. Русе: Преди 2 години в предната си кола имах към 5 литра газ в бутилката,която беше 30 литрова и повече от 25 не побираше.Казвам на ЕКчО-пълни догоре :shock опс 31 литра :?: ,викам ,какво става тука бе,взех касовата бележка и на другия ден отивам при управителя и му показвам какво съм констатирал.Взе да ми се обяснява,но аз твърдо го прекъснах и го убедих, че мълчанието е злато и накрая ми каза,-ок,ако ти дам 7 лв ще се оправят ли нещата,викам-ДА,засега, а занапред ще видим,даде ми парите и си тръгнах и повече никога там!

Потребителски аватар
integrale45
Автомобил: Audi 80 quattro 20V
Двигател: AJL 1997
Контакти:

Мнениеот integrale45 » Чет 02 дек 2010 9:09

velinsl написа:
xploid91 написа:Днес 1.35/л Взеха да прекаляват.

Само да допълня за тези предложения за стикери - и колите да си запалим публично нищо няма да се постигне.

Имам една идея.На някой може да му се стори странна и тъпа,но какво да се прави,трябва да се намери някакво решение. Трябва да се сътвори кратък и ясен текст от рода:Уважаеми потребители на пропан-бутан,................изкупната цена на газта на бензиностанциите е около 0,50 лв (това трябва да го проверим), а ни я продават за 1,35 лв/не ми се мисли сега още от сутринта за точния текст и ще предложим, да се зарежда от малките газстанции/.След това тези стикерчета да се наслагат под чистачките на автомобилите,които видимо имат АГУ/пълнителите на повечето са извън колата/.Аз бих дал на децата в квартала по някоя почерпка и да обиколят колите и да ги наслагат.

Върни се в “Автогазови уредби”