Газстанциите крадат?
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Относно маменето по газстанции знам следното незнам колко е вярно но съм чувал доста потърпевши от които доста таксиджии: Спираш на колонка и искаш примерно за по малка сума газ 5 или 10 лева и естествено газаджията държи пистолета и почва да зарежда но не го оставя ами чат пат и особено накрая яко сипва на пресекулки газ. От това сипване на пресекулки се оказва че пистолета вкарва газ с по голямо съотношение на въздух и оттам някъде околко 1 литър газ се оказва абсолютен въздух. Незнам дали някои колеги от форума са го забелязали но аз така знам и докато имах газ на колата никога не съм махал поглед от пистолета и ако случайно газаджията го държи дори и за 5 кинта му казвам да го остави. Това е навсякъде целта е да те минат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
вчера имах доста странна случка.
Поглеждайки километража забелязвам че май трябва да заредя газ - минал съм почти 190км от последното зареждане за 20лв (17.7л газ)
Спирам на Екото с/у сервиза на Мерцедес на 1-ва българска, отивам на касата давам 20лв връщам се и човека ми казва "хвана газ само за 18лв, иди да си вземеш ресто" ?!
Колата беше почнала да показва симптоми на поизпразване на бутилката (на празен ход леееко станаха по-ниски оборотите), преди последното зареждане газта си беше свършила... а бутилката се води 40л (сипвали са ми до 34-35л при пълнене догоре)
Единственото обяснение което ми хрумва - понеже е сипвал втечнена газ (при -19 сутринта), а бутилката в колата се е била притоплила, вътре газта да се е позатопляла и да се е дигнало налягането в бутилката?!
Поглеждайки километража забелязвам че май трябва да заредя газ - минал съм почти 190км от последното зареждане за 20лв (17.7л газ)
Спирам на Екото с/у сервиза на Мерцедес на 1-ва българска, отивам на касата давам 20лв връщам се и човека ми казва "хвана газ само за 18лв, иди да си вземеш ресто" ?!
Колата беше почнала да показва симптоми на поизпразване на бутилката (на празен ход леееко станаха по-ниски оборотите), преди последното зареждане газта си беше свършила... а бутилката се води 40л (сипвали са ми до 34-35л при пълнене догоре)
Единственото обяснение което ми хрумва - понеже е сипвал втечнена газ (при -19 сутринта), а бутилката в колата се е била притоплила, вътре газта да се е позатопляла и да се е дигнало налягането в бутилката?!
Върни се в “Автогазови уредби”