Както писах преди 2 седмици сложих ГИ Ловато на моя Голф 3 с мотор 2E. От тогава до сега съм минал малко над 1000 км. Ето моите впечатления до момента.
За тези 1000 км до момента съм заредил около 90 лв газ и 40лв бензин, като в момента имам още газ в бутилката. При пълно зареждане, каране до свършване на газта и повторно зареждане изминах 406 км. с 32 л. газ. Няма загуба в динамиката на колата - движи се и набира добре натоварена с 5 човека.
Ето и проблемите ми, които си остават за сега:
1. Колата придърпва при обороти в диапазона 1000-1500 при потегляне и на 2, а понякога и на 3-та скорост. Проблема е особено осезателен, когато колата е натоварена. Проблема го няма на бензин. Газаджиите казаха, че на този мотор това било нормално.
2. При спускане на скорост и последващо натискане на спирачка, съединител и преминаване на по ниска предавка, колата понякога угасва - до сега ми се е случвало 3 пъти само
3. Индикаторчето за нивото на газта е свързано на обратно и освен това не показва вярно, а светят само 2 светодиода. Когато бутилката ми е пълна свети резерва.
За мен най-големия проблем е No1. Моля тези които са запознати с работата и настройката на този ГИ за съвет.

Придърпване на ниски обороти с нов ГИ Lovato
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Придърпване на ниски обороти с нов ГИ Lovato
При мен ги имаше същите проблеми. След като минах 1200км. отидох за донастройка и проблемите бяха решени 

- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз вече минах 1000 км. Освен пак да ходя (вече за 3-ти път)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми пробвай при друг газаджия
Предполагам повечето имат софт за Ловато. При мен втория път заредиха готови настройки за моята кола и всичко заспа 

- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не знам, дали това не нарушава гаранцията ми. Ще проверя.
Пък и по предварителни проучвания съм си избрал най-добрия газаджия в Стара Загора
Пък и по предварителни проучвания съм си избрал най-добрия газаджия в Стара Загора
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Бях ти дал някаква насока в другата ти тема, но дали е това или друго май няма да стане да го втълпиш в главите на газаджиите, така че можеш единствено да се надяваш те да се сетят как да хванат проблема.
Диджифанта е труден за докарване - иска си опити с различни дюзички и различни налягания докато се намери най-оптималаната конфигурация.
На мен ми обясняваха, че Ловато-то имало начин как да си преобразува сигналите от Фулгруп-а, така че да тръгне да впръсква последователно(на всеки цилиндър отделно).
Диджифанта е труден за докарване - иска си опити с различни дюзички и различни налягания докато се намери най-оптималаната конфигурация.
На мен ми обясняваха, че Ловато-то имало начин как да си преобразува сигналите от Фулгруп-а, така че да тръгне да впръсква последователно(на всеки цилиндър отделно).
- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В Софтуера на ловато има дроп даун меню от което се избира дали впръскването е фул груп. Не съм гледал, като я настройват, но предполагам, че трябва да е направено. Не знам само дали ако закарам колата в друг сервиз да ми я настроят дали няма да си изгубя гаранцията. В понеделник ще отида пак при тях, да видя какво ще ми кажат.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
auubau написа:На мен ми обясняваха, че Ловато-то имало начин как да си преобразува сигналите от Фулгруп-а, така че да тръгне да впръсква последователно(на всеки цилиндър отделно).
Как става това?Смотаното 2Е няма crank shaft position sensor,за camshaft да не говориме.Кой ще каже на тези дюзи кога да цикат?
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Точно това беше и моят въпрос, но не ми беше отговорено достатъчно ясно, защото ми го обяснява недостъчно технически грамотно лице. Тази възможност е била представена на обучение проведено в Италия в Ловато на техните представители за Варна и региона.
Предположението ми беше, че вероятно ползват индуцирано напрежение от високоволтовите кабели или само от първи цилиндър и след това вече газовия компютър брои по зададена схема на реда на работа на цилиндрите.
Предположението ми беше, че вероятно ползват индуцирано напрежение от високоволтовите кабели или само от първи цилиндър и след това вече газовия компютър брои по зададена схема на реда на работа на цилиндрите.
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да не отварям нова тема, ще споделя, че моят метанов инжекцион, поставен пак във Варна, дава същата грешка - придърпване, което се появява или при потегляне, или когато при висока скорост отпусна педала на газта. Моторът започва да хълца. Ако леко чукна газта, хълцането престава. Отделно от това манометърът на метана не работи. Браво на майсторите! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мда...Явно тва е патент на варненските "газари".Моят таралясник -и той така! Бях с обикновен метан - вървеж никакъв /пасат б5 1.6 AHL/ но обороти - бетон! 800!, плавно / не бавно!/ падане, никакво люлеене. Смених го с ГИ на ПБ, щото не ми харесваше голямата загуба на мощност, а и там където ходя, "Южния поток" още не е стигнал
. Монтираха ми ГИ AG, колата тръгна,ама оборотите - ЯДЕЦ!- точно както описва колегата. Че почна леко да го прави и на бензин
Забелязах и това,че на скорост, като отнемеш напълно газта за спиране с двигателя и при последващо подаване на газ колата "приритва" и тогава ускорява. Ако обаче не съм пуснал газта до края - няма "приритване". Дали пък не някакъв проблем с дроселовата клапа 

- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може и да има нещо такова, в смисъл дроселова клапа. Онези, когато ми поставиха инжекциона, казаха, че не успели да го синхронизират с дроселовата клапа. После висях при тях 2 седмици почти всеки ден, докато накрая ми казаха, че нямало какво повече да се направи. Сега ще ходя при Слави зад Китайската стена в "Левски". Каза, че можел да оправи проблема. И аз го имам рязкото ритване, когато подам газ. На бензин го няма, но на метан направо лашка цялата кола много рязко. Изобщо мога да кажа, че колата е прекалено пъргава. А това може да доведе до късане на ремъци и т.н. (да не ме чуе Дяволът!)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе за тоа "майстор" имаше едни попържни у форумо ....
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=132777&hilit=%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2

- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз като че ли имам и друг проблем. Бензина намалява значително въпреки, че карам на газ. За 1200 км съм изгорил около 25 л. бензин, което никак не е малко. Възможно ли е в ниските обороти да става смесване на горивото и затова колата да придърпва в този диапазон?
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е горе долу толкова разхода на бензин,не съм се замислял дали е много или малко.Аз съм със Фобос и включва на бензин на 40 градуса.Нека колегите споделят как им е бензина.
Върни се в “Автогазови уредби”