Проблема започна така когато е студена колата превключваше а като загрее не превлючва, бутона е автоматичен на 2000 оборота. Когато не превключва бутона ми показва че е на газ а е на бензин защото се чуваше как отваря клапана. Сега вече неиска и студена и загряла да превключва газовото ми е Tartarini TEC99 i Pitagora
ходих на газаджия и ми каза че проблема най-вероятно е в електрониката на газовото но понеже от 5 години не се произвежда такав модел електроника неможел да го оправи и каза че почти е невъзможно да наметя такава електроника в България. Пробвал е с всички вазможни електроники но били несъвместими. Моля за някакво решение ако някой може да даде.

Проблем с превлючването на газ
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем с превлючването на газ
Опита ли какъв е ефекта след откачане на едната клема на Акумулатора?Направи си проба и свържи една лампа(5-10 Ват) успоредно на Газовия клапан!Ако не светне когато индикацията на клаюча е газ,значи наистина не се подава команда от електр.блок(може и реленцето вътре да се е повредило)!След ресет на блока ще остане да свети един червен светодиод на пулта дори без Контакт за известно време-ще изгасне,да не те притеснява! 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Отваряй платките на ключа и на ламбда контрола и гледай за спукани спойки или нагорели контакти по буксите 

Ходих на газаджия и ми каза 4е ток отижа нажсякаде и жси4ко си работи и че тези джаджи не затварят бензиновите плапани и някаде в тях е проблема. И затова си търся от някаде да си купя, а като за капак била много стара електроника и не се продава никаде.
При мен пък Ламбда контрола спираше тока на газовия клапан и край.Оказа се изпаткал некав чип вътре в контрола отваряне подмяна и всичко е 6 така че намери някой в час по електрониката.
Моля те да ми дадеш кякакви кординати на тоя пич в пловдив телефон или адрес.
Ще асм ти много благодарен
Ще асм ти много благодарен
Върни се в “Автогазови уредби”