Проблемът е следния. Б4, обикновенна газова, без евро сонда на бутилката която е на мястото на резервната гума.
От извесно време не работи на газ. Пали и до 2500-3000 об. става, но повече не може все едно я отрязва нещо.
Изпарител не заледява. Клапани работят. Свалям тръбата преди газовия клапан, пуска газ но не течна и не свисти яко както трябва да е. Преди и след газовия клапан налягането е еднакво. Не е филтър. Свалям клапана на изпарителя, който седи отстрани, за празния ход мисля е, и там налягането е като на газовия клапан а ми се струва, че не трябва да е така. Когато натисна съчмата на пълначката хвърля течна газ силно. Значи има в бутилката. По мои сметки 10-15л.
Давайте жокери, че ми скъса нервите. Заредих преди няколко дена за 30лв. - 13л. бензин и още не ме лови сън.

Слабо налягане до газов клапан - РЕШЕНО
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Слабо налягане до газов клапан - РЕШЕНО
Последна промяна от Гергин на Вто 18 яну 2011 16:55, променено общо 1 път.
Re: Слабо налягане до газов клапан ???
Сондата ти не смуче течна газ от бутилката ти и затова не можеш да вдигнеш повече обороти, нищо не казвате на колко време е АГУ втора ръка ли е само проблемите ви. 

-
Oil написа:Сондата ти не смуче течна газ от бутилката ти и затова не можеш да вдигнеш повече обороти, нищо не казвате на колко време е АГУ втора ръка ли е само проблемите ви.

Карам я от 3,5 г. Около 24-25х.км. незнам дали е втора ръка и колко са я карали преди мен. Взех я от човек, той каза, че наскоро е монтирана. Направи ми впечатление преди време, че на бутилката пише, че е 99г.

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Aко не те е страх от газта - взимаш си помощник, правиш си парченце тел, огънато под 90 градуса, за да не се изгориш от газта, помощника пуска газта и ти ръчкаш отвитата входна тръба на газовия клапан (насочена някъде в открития космос
) и по някое време ако успееш да бутнеш боклучето ще започне да пръска плътна струя газ поне 20-25 см...

-
Утре ще пиша, ей. Дано да е от това Иво.
Говорихме си днеска с Мишо от Герман и ми подхвърли за някакъв филтър на изхода от бутилката дето се запушвал
Бил виждал такова нещо на стари такива. Лягах отдолу ама не виждам хубаво.
Тоя подплавък в бутилката може ли да направи нещо на изходящото налягане, да блокира газта към двигателя?
Благодаря за бързия отговор.
Говорихме си днеска с Мишо от Герман и ми подхвърли за някакъв филтър на изхода от бутилката дето се запушвал

Тоя подплавък в бутилката може ли да направи нещо на изходящото налягане, да блокира газта към двигателя?
Благодаря за бързия отговор.

Не,но вероятно има клапан(защита),който сработва при скъсване на тръбата.При плавно отваряне на крана обикновенно се оправя ,но при теб явно не е от него.
Първо провери "проходимоста" на тръбата.
-
Докладвам.
при свалена тръба от бутилката и отваряне на крана, налягането е слабо. Пуска газ но няма характерното свистене и облак.Не хвърля течност и мога да запуша с пръст лесно отвора
Бърках с телове и т.н промяна никаква. На сондата пише с три големи букви АR ., нещо си. Не се вижда хубаво.
Вие сте.
при свалена тръба от бутилката и отваряне на крана, налягането е слабо. Пуска газ но няма характерното свистене и облак.Не хвърля течност и мога да запуша с пръст лесно отвора

Вие сте.

Преди да свалиш сондата,сипи 5L газ,ако не си 100% сигурен,че има вътре.
-
Сигурен съм, че има. Като натисна пълначката, хвърля ща ме отнесе. Въпросът е като я сваля. Какво да се мъча. А и там ще е една борба, че е сложена да векува. Всичко е ръждясало отдолу, а и нямам гараж. Ша умра от студ
Дееба и късмета как ми се щеше да мина с филтърче или клапан
. От как карам 15г. все на газ, а и преди това на наще, все на газ. Сефте чувам за такова запушване. Каква е връзката
Благодаря все пак.

Благодаря все пак.
при мен правеше нещо подобно но понеже е газов инжекцион и при пад на налягането ми минаваше на бензин при най-малкия товар. Почистих филтърчето на газовия клапан, изсипах 50грама слюдички на прах, смених филтъра към рейката с дюзите и пак продължаваше да го прави, примирих се, че нямах време повече да се занимавам и просто спрях да нагазвам газта, карам си до към 2500об.мин и няма грижи, ако я изръчкам минава на бензин и така...
Един ден всичко се оправи от само себе си, явно боклучето се премести. Чудих се доста но в един момент след четене по форумите стигнах до извода, дето ти го е изкарал Машинката
Един ден всичко се оправи от само себе си, явно боклучето се премести. Чудих се доста но в един момент след четене по форумите стигнах до извода, дето ти го е изкарал Машинката

- dingila
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм с същия проблем от няколко дни утре ще сменя филтърчето ако не се оправи запуквам на ред тръба мисля да взема нова и сондата мисля да сменя с една от тия дето са с клапан "евро сонда" дано само да се размина само с филтърче мисля че ще е от него защото почнах да зарейдам от една ментелива газ и го правеше мн слабо проблема от начало обаче сега се засили и неможе да се кара така
ако имаш някъкъв напредък пиши да знаем и аз ще пиша след смяната на филтърчето поздрави 

- dingila
- Автомобил:
- Двигател:
аз отстраних проблема оказа се в изпарителя при мен
сабрали са се боклуци по прожинката за реголиране на тихите обороти и неможеше да се движи интересно че не бяха в пропката за мрасотиите а бяха по прожинката за празния ход
това беше при мен дано да отстраниш и твоя проблем по скоро
успех

-
Браво, че си го оправил. Как ми се щеше и при мен да е така.
- bajslav
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро говорих с познат,който имал подобен проблем.Оказало се,че цедката,която е на края на тръбичката на сондата в бутилката е смачкана(с течение на времето,може би).Не разбрах дали я е сменил,или махнал.За целта бутилката трябва да е празна,за да се развие това,на което е стрелката на нивомера,крановете и тръбите(които предварително се развиват),на входящата и изходящата газ.Изваждаш това цялото нещо и...дано с това да свършат притесненията ти!Цялата работа е за около половин час.Успех
Сега поне е малко по-топло. 

Върни се в “Автогазови уредби”