АГУ на AZD(Bora 1,6 16V)

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Dvidoff
Автомобил:
Двигател:

АГУ на AZD(Bora 1,6 16V)

Мнениеот Dvidoff » Вто 22 фев 2011 10:09

Здравейте колеги,
От 2 седмици съм собственик на VW BORA. Първо да кажа, че засега съм много доволен и колицата е много приятна за каране :applause: .
По същество. Доколкото видях двигател AZD не е много разпространен и няма май много мнения за него. Което не е хубаво, но .... да съм мислил. Искам да питам има ли колеги с АГУ на такъв двигател и какви са отзивите. Не съм се решил окончателно дали да слагам, първо ще си я покарам така със сигурност, но все пак искам да знам става ли или не. От майстори разбрах, че бобинките са слабо място и при работа на газ се сменят като консуматив на 5-6000 км. Има ли наистина такъв проблем или други които биха направили АГУ-то твърде неизгодно. Отбелязвам че става дума за Газов Инжекцион при всички положения. Благодаря за всики мнения и препоръки.

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Re: АГУ на AZD(Bora 1,6 16V)

Мнениеот MrLover » Вто 22 фев 2011 19:02

Аз лично силно се съмнявам да сменяш бобини на 5000-6000 км....!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 22 фев 2011 19:40

С какво газта скапва бубинките толкова?

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Вто 22 фев 2011 20:41

Това са просто ""майстори"" нема да се плашите ... Колега слагай без да му мислиш много ... после ще съжаляваш защо не си я сложил по рано :wink: , а иначе колата пак можеш да си я караш на бензинче ;) и да вмъкна едно мноооого важно нещо ... Бензина си е бензин както и гаста си е гас ... както искате така си го тълкувайте

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Пон 28 фев 2011 18:54

Аз съм с ADZ двигате,над 40 хил. на газ без проблеми ,никакви бобинки не горят.Двигателят е моноинжекцион и незнам за какъв газов инжекцион говориш . Става с най- обикновена газова .Може да и сложиш и ламбда контрол ако искаш както е при мен, но това не е от някакво значение за работата на колата на газ.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 28 фев 2011 18:58

Dino18 написа:Аз съм с ADZ двигате,над 40 хил. на газ без проблеми ,никакви бобинки не горят.Двигателят е моноинжекцион и незнам за какъв газов инжекцион говориш . Става с най- обикновена газова .Може да и сложиш и ламбда контрол ако искаш както е при мен, но това не е от някакво значение за работата на колата на газ.

Колега, ти прочете ли изобщо за каква кола се говори, за кода на мотора... AZD-то таман е моно-инжекция, даже и леко на карбуратор прилича :063:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 28 фев 2011 22:58

joromnt написа:
Dino18 написа:Аз съм с ADZ двигате,над 40 хил. на газ без проблеми ,никакви бобинки не горят.Двигателят е моноинжекцион и незнам за какъв газов инжекцион говориш . Става с най- обикновена газова .Може да и сложиш и ламбда контрол ако искаш както е при мен, но това не е от някакво значение за работата на колата на газ.

Колега, ти прочете ли изобщо за каква кола се говори, за кода на мотора... AZD-то таман е моно-инжекция, даже и леко на карбуратор прилича :063:

Колегата бърка ADZ c AZD явно.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 28 фев 2011 23:19

Колегата не бърка нищо,ама според вас ще излезе,че човека си е купил Венто,а не Бора mhihi Ще постна мнение на колегата StS писано преди време:Колега не всички кодове могат да бъдат внесени в таблицата, АЗД е бил произвеждан едва около 10 месеца, не смятам че такъв мотор ще има широко разпостранение..инфо от doppel. Ха сега добре дошъл!!!Честита кола!Бората си е класика в жанра :D Колкото за газта ти си решаваш.Чети във форума,ама чети между редовете и по няколко пъти.Щото ако човек вярвана всичко дето го пише може да стигне до самоубийство.Дори мисля да предложа на Админите да сложат в началото на форума предупреждение с икона 28+ :търсачкаа

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 01 мар 2011 19:36

Да объркал съм се , имах в предвид ADZ двигател.Извинявам се.

Върни се в “Автогазови уредби”