Гасне на Газ !! Вечее и бензин !!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Гасне на Газ !! Вечее и бензин !!

Мнениеот m0nsterkill » Пет 29 апр 2011 12:28

Здравейте колеги ,

голфчето е 3-ка 2.0 GTI 115к.с. с пълна инжекция слагана преди месец !! Проблема е следният колата на бензин си върви без проблеми но като мина на газ често ми гасне и най вече ако я изключа от скорост :banghead: карам я на тия в сервиза те вдигат раце и немогат да я оправят scare осъмних се в ламбда сондата замервах я работи .
Те първо неможаха изобщо да я настроят оправдаха се гърнетата ми били запушени (просто бяха скъсани и за смяна ) смених цялата генерация настроиха я но до ден днешен си гасне и немога да разбера от какво е. :banghead: :banghead:

Последна промяна от m0nsterkill на Сря 15 юни 2011 16:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне на Газ !!

Мнениеот Golf6000 » Пет 29 апр 2011 16:43

оборотите са ниски то си има тънкости сигурно не са много навътре във нещата тия майстори :beat_butt2 я им скръцни със зъби малко пари си дал все пак

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Пет 29 апр 2011 22:52

Golf6000 написа:оборотите са ниски то си има тънкости сигурно не са много навътре във нещата тия майстори :beat_butt2 я им скръцни със зъби малко пари си дал все пак

Днес ходих пак ... закачиха я на компютъра и ми показва ламбда сонда няма сигнал :banghead: :banghead: замерваме я работи ииии изкавра сурова газ през ауспуха и няма и няма scare scare

от какво може да е :( :cry:

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Съб 30 апр 2011 11:08

С газов инжекцион ли си?Явно са объркали нещо при монтажа,щом няма сигнал от ламбда сондата.Виж на бензин дали ти вади същата грешка.

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Съб 30 апр 2011 22:12

Carfan написа:С газов инжекцион ли си?Явно са объркали нещо при монтажа,щом няма сигнал от ламбда сондата.Виж на бензин дали ти вади същата грешка.

съгласен съм със колегата нещо май са пропуснали тия за пръв път ли монтирват газ на кола я малко ги строй няма да правиш само разноски :да:

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Нед 01 май 2011 22:04

Carfan написа:С газов инжекцион ли си?Явно са объркали нещо при монтажа,щом няма сигнал от ламбда сондата.Виж на бензин дали ти вади същата грешка.

ДА газов инжекцион !! на бензин няма проблеми никакви нито гасне нито грешки дава... карам я от 3-4 години и до сега е нямала проблеми но сега при този бензин реших да мина на газ ииии scare scare Тези "майстори" твърдят че било от колата и вече незнам какво да си мисля и аз :banghead: :banghead: :cry:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 02 май 2011 9:52

Я напиши каква ти е газовата, с какъв изпарител и рейка. Когато си на газ и не гасне, как върви, има ли мощност. Набира ли добре от ниски обороти при рязко даване на газ?

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Пон 02 май 2011 10:24

viewtopic.php?f=45&t=259423 ето такъв ми е изпарителя и рейката колата си набира добре на газ но след 1800 оборота преди това ако и подам рязко забива муцуна и като цяло е по мудна ( не като на бензин ) но проблема е че ми гасне понякога ( за пръв път ми го направи - слизам от магистралата и на завоя угасна .. няма спирачки а волана се заключи scare )

колата е минала около 8000км след смяна на масла филтри и предстои също смяна на горивен филтър и е изминала 30 000 км след смяна на свещи това може ли да е някоя от причините да гасне така ?? :banghead: :banghead:

Последна промяна от m0nsterkill на Чет 05 май 2011 19:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Чет 05 май 2011 9:26

днес смених свещите ноо.. все тая на 1-вия светофар угасна отново :banghead:

забелязах че на 1-ви цилиндър старата свещ беше малко черничка :( Това може ли да е някаква прична ??

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Чет 05 май 2011 16:34

Изпарителите "Томасето" имат отлични качества, но имат и една особеност, когато върнеш педала на газта вътрешното налягане във всеки един изпарител се покачва, при Томасето има клапан за свръх налягане който изппуска малко газ във вакумния маркуч.

Така изпарителя се предпазва от свръх налягане, но изпуснатата във всмукателния колектор газ, в много рядки случаи може да доведе до твоето гаснене, така че ако напишеш каква марка ти е ГИ, може да помислиме за някакво решение на проблема. :beer

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Сря 15 юни 2011 16:11

Колегиииииииииииииии помагайтее сега вече и на бензин гасне смених ламбда сондата осъмнихме се във стъпковото моторче пробвах със 4-5 и все тя обортомера играе нагоре надоло на свободна и изведнъж гасне scare :banghead: scare

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне на Газ !! Вечее и бензин !!

Мнениеот agent_kowalski » Сря 15 юни 2011 17:50

Ако имаш път към софия тука може да се пробваш да ти я направят,има читави майстори.И в стара загора предполагам има,но явно не си попаднал на тях :(

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Сря 15 юни 2011 18:13

Какъв ти е ГИ?Явно майсторите ти са се оакали.Стой им на главата и да се оправят,пари си им броил все пак. scare Другия вариант да я свалят и си търси читави майстори.Дано намериш читаво решение. :)

Потребителски аватар
m0nsterkill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m0nsterkill » Пет 17 юни 2011 15:12

днес я карах на елкон човека казва няма и нищооо провери всичко и няма ... от там карам я на газаджията вика немога да помогна не знам това е от двигателя на колата оправете си го и тогава аз съм настроил газовата според двигателя как работи :banghead: :banghead: ии никойй нищо всеки вдига раце а колата си гасне scare scare scare от какво може да е scare дайте съветт :| :| че вече се изчерпах :cry:

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пет 17 юни 2011 15:20

В кой сервиз се ебават с теб ? Кажи да знаем да не ходим там , и да те пратя на друго място .

Върни се в “Автогазови уредби”