Колеги моля който карате с обикновенна газова АБФ-а да ми кажете или покажете с каква плочка карате, като се има да предвит колата да си върви горе-долу.
И каде я монтирате на дросела или на филтерната кутия?
Интересува ме повече какъв е отвора на дифузйора защото аз пробвах с няколко плочки и от 4300-4500 оборота неще да влезне колата?

Плочка за газ ABF
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Плочка за газ ABF
Колега моята плочка е монтирана на дросела.Утре ще снимам каква е.Аз лично съм доволен, обръща си обортомера с нея
и си върви много прилично на газ.Извънградско с постоянна скорост 120-130 разхода ми е 7-8, а в града 11-13 

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Само един
Толкова ли е срамно да си кажете че карате "Бегачката" на газ 

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сигурен съм, че има поне 10 абф-а с обикновенно АГУ във форума, но не им се занимава да снимат.Качвам снимките и в темата.На който му трябва да види каква плочка върши работа
http://badov.snimka.bg/automobiles/ploc ... 0.23332063
Плочката е с три маркуча-два за газта, а третия идва от стъпковото моторче.Заводско той влиза в големия маркуч между кутията на въздушния филтър и дросела.Там съм сложил тапа и проблема е решен.Ако някой го интересува нещо да пита

http://badov.snimka.bg/automobiles/ploc ... 0.23332063
Плочката е с три маркуча-два за газта, а третия идва от стъпковото моторче.Заводско той влиза в големия маркуч между кутията на въздушния филтър и дросела.Там съм сложил тапа и проблема е решен.Ако някой го интересува нещо да пита

- Escap3
Днеска ходих с един приятел да сложи на неговия АБФ обикновенна газова при доказал се газаджия, сложи всичко, ОК, колата работи добре, върви горе долу но пак спира в 4500-5000 оборота 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Моята е на кутията(един маркуч) но съм на метан и с ТАП(на това гориво определено се усеща разликата с ТАПа)не съм го мачкал във високите.Проблема или е малко газта(горивото) или центровката според мен.Този като е доказан газаджия не знае ли отговора.С ламбда контрол ли е колата или какво залъгва електрониката-няколко плочки си сменил без промяна изглежда проблема не е там.
- Escap3
Не е с ламбда контрол, а за електрониката нямам си на идея, само знам че с някакво реле изключва +са са диузите, не мисля че от електрониката ще идва проблема а по скоро от малкия отвор на дифузиора на плочката, все пак газта си се завихря от въздуха и няма нищо общо с електрониката, не съм много на ТИ с тея работи 

- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Да не сте заредили кофти газ
При мен веднъж се случи.Спираше на 5000 оборота, викам кво стана с тая кола.Сипах газ от друго място и сега си влиза в 8к оборота
Най-вероятно майстора я е удошил за да не гори много.С какъв изпарител кара твоя приятел?

- Escap3
Всичко е Ловато, вече е зареждал от няколко места и същата работа
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи по-малък дифузъор ( с по-малък диам.) на плочката и пробвай.Избива се и се набива нов лесно.Струва 3-4 лв.
- Escap3
По скоро по-голям колега
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доколкото четох из нета и форума по темата с дифузьора. Ако предположим, че имаш минимален и максимален размер на дифузьора, съответно да кажем 34 и 36мм можеш да опиташ с по-големият, наистина. Другият вариант е да видиш по каталог на Ловато/БРЦ какво ти дават като размер и да премериш твоя. Когато дифузьорът е по-малък размер от препоръчания колата би следвало да върви по-добре в по-ниските обороти, да има по-добър ПХ, но да издъхва във високите. За двигател като твоя, който е 16Волтов бих ти препоръчал да опиташ с една идея по-голям дифузьор. Лично си правя изводите, че при карбураторите и монотата с по 2 клапана на цилиндър и съответно сила в предимно ниски и средни обороти е по-оправдано дифузьорът да е с малко по-малък диаметър от препоръчителното, съответно при по-високооборотните мотори логиката следва при тях да се ползват малко по-големи размери, щото нали едно е 75 коня от 1.4 мотор, друго е 75 коня от 1.8, понеже доколкото разбрах изчисленията се правят по максимална мощност. Поне това е мойта логика.
Всъщност ето нещо полезно:
http://www.chaosboyz.nl/rubriek/techniek/techlpg.htm
Всъщност ето нещо полезно:
http://www.chaosboyz.nl/rubriek/techniek/techlpg.htm
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
според мен преоблема не е в плочката,а някаде по настройките
особено ако майстора и на двамата е един. аз съм със малката плочка на кутията и колата върви добре от ниските до края на оборотомера.

- Escap3
На моята кола аз си я настойвах и колата ми спираше в 4000-4500 оборота, данеби да не може да я храни в високите от испарителя
до сега все си мислех за плочката заради малкия дифузйор защото като подам газ на колата докрай маркуча се гъне съответно според мен не и достига въздух и я души в високите, затова мисля че проблема идва оттам.

- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
ами отвора на моята е малко по-голям от 1лев
и проблем нямам.провери натройки на изпарителя

Върни се в “Автогазови уредби”