мирис в купето

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
toshivt
Автомобил:
Двигател:

мирис в купето

Мнениеот toshivt » Сря 25 май 2011 17:14

Здравейте колеги!
Карам Венто 1.8 75кс и от скоро по време на движение на газ вътре в купето от време навреме се усеща мирис на бензин.Като това не е постоянно,а от време на време.За първи път карам кола с Агу и не съм на ясно на какво се дължи това.При оглед на работещия мотор не се виждат никакви течове.Също така сутрин започна да пали от 2-3 път,като винаги стартирам колата на бензин.Вечер винаги като оставя колата в гаража превключвам на бензин и я издувам нормално на място.Моля ако има колеги които да ме светнат на какво се дължат тези мои проблеми,защото в три различни сервиза ми казват три различни причини,Иначе колата работи перфектно и на бензин и на газ

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: мирис в купето

Мнениеот kossel » Чет 26 май 2011 1:44

Провери си маркучите за бензин около моното или карбуратора, понякога маркучите имат пукнатини и почва да пръска лека струйка бензин откъдето е и този мирис scare

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 02 юни 2011 21:42

Спешно!!!!Ама много спешно си смени маркучите за бензина!!!!...текат върху колекторите и има огромен риск от пожар!!!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 03 юни 2011 9:20

На мен ми се случва да замирише в купето,когато резервоара ми е пълен поне до половината и взема някой завои по-рязко.Независимо дали карам на бензин или газ.Замирисва в купето и след 5 минути изчезва миризмата.Това от години и никакъв проблем не съм имал.Маркучи гледам и сменям редовно точно поради описаните от колегите причини.

Върни се в “Автогазови уредби”