Здравейте.От три часа имам газова уредба на Поло 1.1 1994 1043.За пътя през който я карах имам чувството,че колата има повече динамика и се държи по-добре на пътя.За разхода не мога да кажа още нищо.Но публикувам две снимки да ми кажете,ако може на добро място ли е сложен изпарителя и за какво служи крана на другата снимка.Регулира ли нещо?Питам,защото за пръв път ще ползвам газ и не съм запознат с подробностите,а и не попитах майстора,че беше много зает в момента.
http://www.prikachi.com/images/201/3382201C.jpg
http://www.prikachi.com/images/202/3382202q.jpg

Нов собственик на автогазова
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Нов собственик на автогазова
перфектно е мястото на изпаритела,а крана който си снимал е за регулиране на потока на газ към карбурато или моно незнам кой вид си
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Моноинжекция е колега.Отчет за разход:Първите сто км-14 л;Вторите 100-7л;третите 100-8л.Зареждано само от ЕКО.Вторите и третите имам по 20 км извънградско.Значи ако гори 9-10 градско-доволен съм.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приличен разход а колкото до ЕКО незнам много хора се оплакват че газта и другите горива на въпросната бензиностанция били много калпави,аз зареждам нафта на Еко на Долни Богров и до сега не съм имал оплаквания и проблеми с тяхните горива.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много зависи от конкретния обект на ЕКО.Има много добри без ядове,има и калпави,ако човек е доволен от някой и си ходи все там при възможност няма да има проблеми.
- grozmaistor
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6SR AKL
Аз от ЕКО принципно съм доволен и зареждам почти и само от ЕКО - газ.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
На мен ми изглежда много добре.
Гледам и газовия клапан е на удобно място. Не е дупчил ламарината.
Хубави скоби. С това, както е казал колегата, си регулираш газта към моното. Гледам, че и него е хванал със свинска опашка
да не се клати и търка. На мен от този мъркуч ми замина маслен датчик и около 400гр. масло.
Прилича ми на ловато уредбата. 10 градско за този мотор ми изглежда доста. 6-8 мах. в града е добре.
На дълго 5-6, без настъпвания и ръчкане. Сменяй редовно въздушния филтър и си карай.
Гледам и газовия клапан е на удобно място. Не е дупчил ламарината.
Хубави скоби. С това, както е казал колегата, си регулираш газта към моното. Гледам, че и него е хванал със свинска опашка
да не се клати и търка. На мен от този мъркуч ми замина маслен датчик и около 400гр. масло.
Прилича ми на ловато уредбата. 10 градско за този мотор ми изглежда доста. 6-8 мах. в града е добре.
На дълго 5-6, без настъпвания и ръчкане. Сменяй редовно въздушния филтър и си карай.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прав е колегата макс 8 за тоя двигател и русе,и то ако не се стараеш да правиш икономии 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:Прав е колегата макс 8 за тоя двигател и русе,и то ако не се стараеш да правиш икономии
Ами ако се постарае, дали ще я свали на 6.5, как мислиш?
Отдавна не съм ходил в Русе и не зная как е движението, но разход 8 е абсурд. Каквото свалиш под 10 си е супер.
Колите са най - икономични във форумите. Карай и си свиркай, не слушай на кой колко по - икономична била...

-
- Автомобил:
- Двигател:
в русе съм няколко дни всеки месец почти,има си движение,но задръстване чак няма...е точно в така наречените пикови часове сутрин и вечер много не знам.
има си движение,но на светофар са по 4-5 коли,но нищо,което да вдигне разхода значително,все пак говорим за поло 1.1 колко да харчи...ако на мен ми харчи 10 го хвърлям от много високо...както и да е де важното е колата да върви и човек да е доволен 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Агенте, за тебе всичко дето харчи над 10 е боклук? Мойта харчи 10 смесено - да я мЕтам ли в дерето?
Най-малко харчи, когато седи в гаража и не се кара.
Към колегата с Поло-то - 10 разход на газ е доста добре, според моите разбирания. Ако колата върви добре, има динамика, пали лесно, държи хубав ПХ изобщо не я барай повече, само карай

Към колегата с Поло-то - 10 разход на газ е доста добре, според моите разбирания. Ако колата върви добре, има динамика, пали лесно, държи хубав ПХ изобщо не я барай повече, само карай

- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
При условие, че моeтo VW Polo 1043cc харчи 7-8 градско и 5-6 извънградско 10л газ мисля че са напълно задоволителни. Моето градско е в София, в другите градове незнам как е трафика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не просто един голф 1.6 макар и не с много но предлага повече комфорт от едно поло 1.0 или 1.1 все тая.... е за какво да му наливам същото количество гориво.. нека си харчи 10 ,ако сменяш в лютеницата нормално,няма лошо всеки си кара по различен начин.Примерно един abf да ми харчи 12 примерно в града или 1.8т може поне знаеш за какво ти ги харчи.Нали аз не бих карал на лична кола точно тези двигатели предимно градско,защото няма мисъл,но хора всякакви някои ако не врътне гуми на всеки сфетофар и не я вкара в лютеницата не се чувства човек
За този етап за мен е важно евтино придвижване от точка А до точка както ми е кеф
Просто 1000кубиково поло ако ми харчи колкото 1.6 смисъл няма... пак говоря за 20 годишни коли,да не подхващам темата за хонда как може да се кара с този разход ще ше ме биете вече 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Започвам да мисля, че си от хората тип "гася на светофар да не ми харчи". Ако е така съм съгласен с разходите, които в една друга тема си споделил, че си постигнал. Това Поло сигурно може и с 2 литра по-малко да гори в града, като човек си поиграе малко да го скопи, но заслужава ли си за 2-3 лева да нямаш никаква динамика? Аз съм на принципа, че за да върви нормално една кола си гори съответно, не вярвам на тези легенди, че върви като самолет, караш в лютеницата, а тя едвам гори 8-9 газ градско, това просто няма как да стане. Когато колата ми беше видимо скопена откъм вървеж съм постигал разход зимата 11 на газ, което за моят стил на каране е повече от добре (кара се предимно на къси разстояния в града). Извънградско ми гореше около 7.5, при все, че я карам с 15 цолови 195 широки гуми, с крепене на 90-100 км/ч и много малко изпреварвания. Сега ми гори градско къмто 12 да кажем, извън съм я докарвал и до 10/100 с каране между 100 и 130 км/ч където не е населено място. Просто когато колата е с нормални настройки на АГУ-то и върви прилично човек се поувлича да я натиска повечко и разходът съвсем естествено се покачва. Вече не ми гори 7.5, да кажем е с литър отгоре, но съм 1000 пъти по-доволен от динамиката на колата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз за тия разходи ги казвам до 2000 оборота и някъде съм го написъл
Гасенето няма смисъл само се бъзика стартера,а и да спестиш 50ст не си е работа,ако изобщо спестиш
Сега вече някоя по-нова колица със старт-стоп система е по-друго
Иначе наистина,ако ми гори едно поло 1000кубика колкото голф 1.6 ще ме прощава от всякъде...за поло не знам,но съм търкалял ярис 1000кубика 3 цилиндъра 68 магарета и гореше 8-8.5,което си е точно колкото голфа и не ме кефеше цялата работа
ама йаде пак сравнително нов ярис се понася макар че му е много.Примерно тикото 800кубика си гори 6.5,което е по-друго
Ама сега както и да е де,мисля че ми разбра идеята,сега не съм за 50ст или левче,но не бих давал същите пари за гориво за доста по-малка и некомфортна и мудна кола,когато същия разход мога да го постигна с нещо по-голямо и по-хубаво,просто няма смисъл...малката кола няма никакви предимства за какво да ми харчи същото гориво и да подскачам по дупките с нея.

Върни се в “Автогазови уредби”