Здравейте Колеги,
знам че е писано много за различните наща, които може да се инсталират към авто газовата уредба, но от всички постове не видях тема, в която да е описан начина за инсталиране на ламбда контрол(по-скоро има информация за начина на работата му). Колкото и да са различни производителите, сигурен съм, че принципа трябва да е един. Естествено най-добре е да има и снимков материал, ако някой може да предостави. Друг основен въпрос е дали ламбда контрол може да се инсталирва на всякъкви модели коли? Питам защото един газаджия ми заяви, че няма смисъл да си слагам ламбда контрол, защото така или иначе компютъра ми ще трупа грешки(компютъра ми бил много прецизен!!! апропо аз съм с Поло 95, 1043 куб. двг.AEV). Проблема е че откакто съм с АГУ колата ми се държи изключително непредсказуемо - не мога да потегля на светофар или на 4-та или 5-та губи обороти, като натискам педала на газта все едно тегля 10 тонен самосвал.! Усечтам, че проблема най-вероятно е в регулировката на сместа и за това съм решил да поставя ламбда контрол, който ще прецизира подаването на газ, но ме интересува принципа на инсталиране.

Как да инсталираме ламбда контрол?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да инсталираме ламбда контрол?
Не си споменал каква е уредбата, има добри форумни майстори за АГУ от София консултирай се с тях определено ще ти спестят някои лев и доста мъки.Ламбда-контрол взима инфо от ламбда сондата и TPS според тяхните данни управлява стъпковия мотор който променя количеството газ.А как се свързва зависи от модела и а за настройка май е нужен комп.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да инсталираме ламбда контрол?
Мисля,че с ламбда контрола няма да се реши пролемът,а потърси някой газажия да прегледа системата,изпарител,дали не смуче въздух и т.н.
Върни се в “Автогазови уредби”