Цена на метанов уредба
Цена на метанов уредба
Понеже правя планове и сметки за бъдещето в момента, за това ме вълнува този въпрос.
Колко струва една метанова уредба с бутилка с капацитет за около 350-400км извънграско на Г3?
И нова и втора ръка(ако изобщо се продават някъде).
Колко струва една метанова уредба с бутилка с капацитет за около 350-400км извънграско на Г3?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Цена на метанов уредба
velinsl написа:Колко струва една метанова уредба с бутилка с капацитет за около 350-400км извънграско на Г3?
Това изречение,хич не ти го разбрах,особено червеното и връзката му с изречението.
Иначе познат продаде метанова инсталация от Б5,за 450 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
човека иска с голф 3 да минава 400км с едно зареждане на метан...само дето не е казал какъв му е двигателя,но какъвто и да е бая бутилки ще му трябват...
- feikot
За това и аз питах,защото ми дойде на акъла,че за голф 3 сигурно пише,ама има от 1.4 до 2.9,знам ли го.А пък той кара пасат Б3.Иначе 400 км... ако гори 30 литра на 100 км,прави сметка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
средно да речеме че е 1.8 да гори 5кг метан на 100 за 400км ще му трябват бутилки за 20кг ,което си е много...особенно голф да ги мъкне
За моя Г3 ми предложиха нова Метанова уредба с монтажа и 2 бутилки с 20 лева метан на дълъг път минавала 360 км, цената е 900 лева! Което мен ме изплаши, та тук е много относителен въпроса! На всякъде цената е различна! (И не забравяй да питаш дали ще ти дадат паспорт, да ти регистрират метана) да не те пуснат по ракава и ако те спрат даяджиите и нямаш регистрация на метановата, влизаш в якия филм.
-
- Автомобил:
- Двигател:
че за какво дай ще го спира?
agent_kowalski написа:че за какво дай ще го спира?
Спират за проверка на метановата уредба, преглед и основно търсят документи за метана, къде е слаган искат паспорта! И ако нямаш документите, се разписваш на акт с определена сума и живо по здраво, в най-лошият случай спират колата от движение !
Та за това казвам на колегата, да не бърза, а да разпита къде е най-изгодно, шот много е важно как ще ти монтират метана, ако ти го монтират и след това ходиш през ден, да го реголират, шот колата гъсне, не държи убороти, и става лудница!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ти хубаво казваш,ама аз сефте чувам дай да сприа обикновенни коли,а пътувам често.
па и дори метана да е в компетенцията на дай,те от къде ще знаят коя кола има и коя не...трябва да спират наред.. 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Точен отговор не мога да ти дам(и за ново и старо както ги намериш из сайтовете) само ще подскажа-на повечето нови цените са без ТАП(около 100-150лв.)според мен е задължителен за метана,в цената не е включен и евро клапан(кран/сонда не зная как се води),бутилки търси втора употреба(както ги намериш от около 4лв. почват за 1л.).Защо ти е за 400км на 100-150км. все ще има метан станция?Когато е повече от 1 бутилка се прави конструкция-вдига се цената(те 2 винкела заварят ма колко ще съдерат).И не забравяй да питаш ако си вземеш бутилка без документи(повечето са така)дали ще узаконят уредбата.Това научих когато разучавах за метанов ГИ.
- feikot
Аз на нивата имам и газ и метан.Метана са 2 бутилки,газта е под купето.Метана не знам колко събира,защото щампата се е паднала в долната част и не се вижда.Ама поне знам,че като изляза извън пътя и не се притеснявам дали ще свърши някое гориво.Наистина да минеш 400 км. на метан е безпредметно упражнение,защото тия бутилки,които ще сложиш,отделно ще забравиш за багажник,отделно на 2 години ще сменяш амортисьори.400 км. са си доста разстояние,повече от 150-200 не са ти нужни,във всеки град (дори и не голям защото в Казанлък има метан) можеш да намериш метан станции.
А моя метан е с паспорт от друга инсталация...
А моя метан е с паспорт от друга инсталация...
-
- Автомобил:
- Двигател:
А добре какъв е смисъла да се слага и газ и метан?Колата да стане 2 тона ако не е ?Не е ли по-добре просто малко по-голяма бутилка за газ примерно 60 литра...а и да свърши да се покара малко на бензин все ще е по-евтино от втора инсталация -цената и ,поддръжката и и тн
- feikot
Абе така я взех,аз до сега освен на метан на друго не съм я карал.Тя нивата е направена за извън пътя,там се иска гориво от всичко.
Върни се в “Автогазови уредби”