Въпрос за евросонда
- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Въпрос за евросонда
Колеги от 3 години карам на газ и съм много доволен но нямам монтирана евросонда из нета навсякъде се пише че са задържителни. Та въпроса ми е да монтирам ли или да карам така както до сега. На преглед е минала газовата преди 2 месеца. Сега питах и майстора който я монтира той ме каза че действително за монтиране на нови е задължително а за другите е заварено положение и КАТ не може да ме глобят щом е минала преглед. Но като се замисля май със нея нещата са по сигурни все пак се возят хора. Какво да правя да монтирам ли ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за евросонда
задължително е.сега кат дали може да те глобят не знам,но сервиза който ти е правил прегледа може да изгори яко.
сега щом си минал преглед карай така до следващия.все пак евросондата е главно за твоя безопасност.ти си преценяваш какво да правиш,но все пак моя съвет е да си сложиш при другия преглед,хем да си изряден с документите,хем да ти е мирна главата.
сега щом си минал преглед карай така до следващия.все пак евросондата е главно за твоя безопасност.ти си преценяваш какво да правиш,но все пак моя съвет е да си сложиш при другия преглед,хем да си изряден с документите,хем да ти е мирна главата.
- toni_tv
Да именно и аз така реших понеже е главно за моя безопастност днес имам запазен час при майстор за монтаж. Изпитвал съм неприятното удоволствие да ми се запали кола така че човек преди всичко трябва да мисли за сигурността си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
човек никога не знае какво може да му се случи.примерно при пожар е едно,но някой ако се е блъскал и едва е оцелял ще си купи после кола сигурно с 20 еърбега,но ще пренебрегне нещо друго,което не е по-малко опасно.така че всичко е божа работа,но едни стотина лева за една сонда къде не са отишли,не че са малко пари но все пак правилно си решил 

- toni_tv
Да сондата вече е сменена днес в Монтана трябваше да избирам между турска и италиянска. Взех италиянска TOMASETTO модел AT02 за 160 лв. с монтажа. Дано да няма проблеми. Сега се чудя какво да правя на старата тя е на 2 год. LOVATO. Колко пари може да и взема ако намеря някой желаещ ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако е здрава бих дал 30-40лв,но само теоретично.все пак тия сонди не са позволени от закона вече и на практика е неизползваема.това не значи че някой с незакона уредба няма да ти я купи.
-
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
Преди да мина на преглед на агуто питах в сервиза за евро сондите,казаха ми може и без тях да се мине преглед.Става въпрос за Г.Оряховица.На кого да вярвам не знам 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Все още не са задължителни, евентуално от догодина.
А колко да ти дадат за старата сонда, при положение, че стара бутилка със сонда на битака на колите се продава за 25 лв...
А колко да ти дадат за старата сонда, при положение, че стара бутилка със сонда на битака на колите се продава за 25 лв...
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
На мен евросондата с монтажа ми се хвана 250 лв...Това преди 7-8 месеца...
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз ще сменя мойта бутилка и сонда,за да нямам ядове. Според предварителна договорка за 150лв.
P.S. Бутилката ще ми е на мястото на резервната гума,щото сега не е и си е жива мъка!

P.S. Бутилката ще ми е на мястото на резервната гума,щото сега не е и си е жива мъка!

- toni_tv
Въпрос към запознатите повече със евросондите. Забелязах че на моята монтирана преди дни много се напича клапана на самата бутилка. Проверих и другия отпред при двигателя той е значително по студен. Вярно че този на бутилката е и затворен с капак но все пак нормално ли е да е така ? Иначе всичко си бачка няма проблеми.
- toni_tv
Няма ли някои по запознат да сподели за клапана ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Много са причините да грее, но основната е калпав клапан. Голяма е междината между намотките и котвата, а може и намотката да не е оразмерена правилно.
Каква ти е сондата?
Каква ти е сондата?
- toni_tv
Сондата е TOMASETTO модел AT02. Има ли някакъв проблем да я карам така ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:

За този боклук ли говорим?
Върни се в “Автогазови уредби”