Мнение за монтаж на ГИ
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Мнение за монтаж на ГИ
Преди 2 седмици ми монтираха газов инжекцион D.T. Gas.Чел съм в интернет,че за ГИ се пробиват дупки в блока на двигателя и се монтират газови инжектори.При мен не виждам такива неща а с маркучета се вкарва газта в смукателните колектори както на обикновените газови.И тъй като все ми се струва ,че ме лъжат ви питам това нормално ли е и как оценяте монтажа като цяло,та да се успокоя.Другия въпрос е - нали 200км след монтирането на ГИ трябва пак да отида до сервиза за донастройки? Това съм го чел из форумите,но на мен не ми казаха да ходя пак след 200км.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Мнение за монтаж на ГИ
Всичко е правилно.Това за газовите инжектори важи за течна фаза.Даже и при тях не е винаги така.Монтиран си е точно ГИ-то на твоята кола.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А ти стоя ли да гледаш, докато ти я монтираха?
-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
колега аз имам същия двигател с ГИ и точно по същия начин е монтиран
това определено си е ГИ
това определено си е ГИ
- stypkata
muns61 написа:А ти стоя ли да гледаш, докато ти я монтираха?
Не съм.Да стоя 5 часа в сервиза и да ги гледам ли?
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
stypkata, кажи как се държи колата сега? Ускорение, разход, динамика?
- stypkata
dushanov написа:stypkata, кажи как се държи колата сега? Ускорение, разход, динамика?
Перфектно.Разликата в мощността е 10% според мен,което е трудно забележимо и за 100 коня двигател не е фатално.Разход - вчера го засякох с 5лв 42км ,но това е плюс карането на бенз. докато качи 26гр. антифриза,което прави 9.2л/100км или около 10 на чиста газ градско с нормално каране
Имам 1 въпрос- при каране на газ ППХ спира ли притока на газ ,както е при каране на бензин?
-
- Автомобил: VW GOLF 3 GT
- Двигател: 1.6 AEK
10 на градско е нормално за ГИ
ако беше с обикновена газова аз мисля че щеше да бъде по-висок (но не задължително)
ако беше с обикновена газова аз мисля че щеше да бъде по-висок (но не задължително)
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
stypkata написа:Имам 1 въпрос- при каране на газ ППХ спира ли притока на газ ,както е при каране на бензин?
Да при ГИ има ППХ
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
stypkata написа: ...при каране на газ ППХ спира ли притока на газ ,както е при каране на бензин?
Трябва да знаеш, че по принцип ГИ дублира работата на бензиновия инджексун, с корекции на таймингите за газ. Всъщност и двата компа - бензиновия и газовия работят паралелно, като бензиновия не разбира че му е подменено горивото, ако ГИ е настроен както трябва.
- stypkata
Maй,че я оручасах.Последната седмица разхода скочи главоломно.Днес изминах около 50км извънградско с много малко градско с 70-80км/ч.Направо я галех .На бензин с такова влачене гореше между 5.5-6л/100км.А дднес на газ я засякох 8.1.Това не е ли прекалено голяма разлика?Чудя се дали да я карам в сервиза за преглед.От начало като я монтираха разхода беше съвсем друг.С 10лв при същите цени на газта минавах 85км градско на газ ,а сега едвам минавам 80 извънградско с много икомонично каране.Възможно ли е нещо по настройките на ГИ да сее объркало?Засичам я "празно-прасно".
-
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
Струвами се,че показателите ти на бензин са малко занижени.Разхода ти на газ са добри 

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
stypkata, Мисля, че е много. За 10лв които си заредил при цена 1,32лв/л излиза 7,57л газ. Според мен ти е висок разхода. С тези 10лв трябва да изминеш поне 100км извън градско със скорост 100км/ч. Но е и съвсем друг въпроса, че този път когато си заредил може газта да е била по-шибана или съотношението пропан-бутан различно от допустимото. Според мен трябва да направиш поне 500км каране (да не кажа 1000) за нов ГИ и след това опита пълно-празно. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
stypkata написа:dushanov написа:stypkata, кажи как се държи колата сега? Ускорение, разход, динамика?
Перфектно.Разликата в мощността е 10% според мен,което е трудно забележимо и за 100 коня двигател не е фатално.Разход - вчера го засякох с 5лв 42км ,но това е плюс карането на бенз. докато качи 26гр. антифриза,което прави 9.2л/100км или около 10 на чиста газ градско с нормално каране
Имам 1 въпрос- при каране на газ ППХ спира ли притока на газ ,както е при каране на бензин?
Как точно го смяташ тоя разход, че нещо не мога да го схвана, колега? Уж 9.2, а то 10 на 100??? Колко от тези 42км си ги минал на бензин? Щото предполагам знаеш, че едно е да минеш 21 пъти по 2км, а съвсем друго е да минеш 8 пъти по 5.25км, а пък хептен друго е да ги минеш в рамките на един ден при почти топла кола през цялото време. Съотношението изгорен бензин и пропан-бутан може да е доста различно в трите случая.
Щото ако колата ти е изгорила за тези 45км 3.84л. газ + 1л. бензин, то това автоматично значи, че левовата равностойност на разхода ти се равнява горе-доле на близо 11/100 газ

- stypkata
dushanov написа: Според мен трябва да направиш поне 500км каране (да не кажа 1000) за нов ГИ и след това опита пълно-празно.
Te вече надхвърлиха 2000 за 1м

stefan4o написа:Как точно го смяташ тоя разход, че нещо не мога да го схвана, колега? Уж 9.2, а то 10 на 100??? Колко от тези 42км си ги минал на бензин? Щото предполагам знаеш, че едно е да минеш 21 пъти по 2км, а съвсем друго е да минеш 8 пъти по 5.25км, а пък хептен друго е да ги минеш в рамките на един ден при почти топла кола през цялото време. Съотношението изгорен бензин и пропан-бутан може да е доста различно в трите случая.
Щото ако колата ти е изгорила за тези 45км 3.84л. газ + 1л. бензин, то това автоматично значи, че левовата равностойност на разхода ти се равнява горе-доле на близо 11/100 газ
Разхода го смятам точно както го смяташ ти.Слагам 5лв,карам докато не свърши газта и смятам според изминатите км-ри и се е получило 9.1л/100км,но както казваш част от тях са били на бензин,не помня точно колко пъти съм я палел студена,защото това беше преди седмица,но щом съм писал 10л градско значи е било толкова

Както и да е ще взема да я закарам днес при майсторите ,само да не ми кажат "ееее ти колко очакваш да гори 2 на 100 ли

Върни се в “Автогазови уредби”