колата е голф 3 1,8 моно абс с обикновенно газово Ловато.
Знзчи да ви обясня проблема е извън града колата трудно ускорява след 100 а след 120 като и се даде газ се чуства как сякаш някой я тегли назад, леко притриса и ускорява много мудно сякаш не и достига гориво. Обръщам колата на бензин и си върви нормално.
Днес и се ядосах и можах да вдигна 160 колата се отпуши и взе да си върви пак както преди.
За всеки случай и смених и филтъра на изпаритела нищо че беше сменян не много отдавна (8000км).
За сега колата е добре , но дали това невървене може и да е причина от нещо друго.
п.с. колата не е "удушена" не е пипано нищо по нея скоро.

няма мощност голф 3 1,8 абс
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Re: няма мощност голф 3 1,8 абс
Може некои боклук от газта да е запушил клапана
По принцип газта не е за варвеж колега а за икономия това е мое мнение,гледаи разхода дати е по джоба а като искаш варвеж караи на бенз 

-
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
може да сте ме разбрали грешно, не съм някой съзтезател който гони вървеж , но просто и се изгуби предишната динамика и искам да знам от каде е проблема. Доста е дразнщо като има някой тир пред теб и кара с 90 и да се чудиш дали се наеме колата за да можеш да го изпревариш.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Може газта да е калпава,провери си и тампона на моното
Разхода сащия ли е 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изведнъж ли се появи дефекта?
-
да изведнаж и се появи дефекта през период една седмица смених накладки на всичките колела (не задаржат не е там причината не се губи инерцията и не загряват колелата) един шарнир и и сложих чисто нови гуми отпред минах и реглаж и от тогава сякаш не карам същата кола.
В хидравликата усещам разлика ама това си е от гумите.
Но не знам защо няма мощност даже и с новия филтър нещата не са много розови не ще да върви както си беше преди.
п.с. гърнето видях че испуска малко след меката връзка ще се завари тези дни ,но не ми се вярва да е от там проблема.
помогнете от какво можв да е.
В хидравликата усещам разлика ама това си е от гумите.
Но не знам защо няма мощност даже и с новия филтър нещата не са много розови не ще да върви както си беше преди.
п.с. гърнето видях че испуска малко след меката връзка ще се завари тези дни ,но не ми се вярва да е от там проблема.
помогнете от какво можв да е.
-
разхода е леко завишен сякаш ,но леко това си го обеснявам с по ниските температури и все пак като не върви иска малко повече изрязване и сваляне на предавки, та от там си обеснявам леко завишения разход, но е с около литър само.
не вярвам да е много от газта смених три бензиностанции шел, лукойл и химойл----- ефект никакъв.
не вярвам да е много от газта смених три бензиностанции шел, лукойл и химойл----- ефект никакъв.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Да не си сложил по-широки гуми?
-
не не са по широки същите са като предишните 185/60/14
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си тампона под моното и всички маркучета, да не се е нацепило някое и да смуче въздух. Прегледай да не се мандахерца клапата за топъл въздух.
-
за клапата вчера я гледах и като запаля колата клапата се мести от студен на топъл въздух.
Така ли трябва да е по принцип?
и след това си сложих ръката на отвора през който се смучи въздуха колата изгасна на момента. И видимо тампона е в добро състояние като го разлатя не дава големи отклонения.
От време на време колата трудно сваля оборотите смисъл като я запаля отива на 1300 и след около 3 сек. ги сваля на 1000. Понякога това го прави и на светофарите ,но не винаги.Това не ме дразни , но дали не е някой признак.
Така ли трябва да е по принцип?
и след това си сложих ръката на отвора през който се смучи въздуха колата изгасна на момента. И видимо тампона е в добро състояние като го разлатя не дава големи отклонения.
От време на време колата трудно сваля оборотите смисъл като я запаля отива на 1300 и след около 3 сек. ги сваля на 1000. Понякога това го прави и на светофарите ,но не винаги.Това не ме дразни , но дали не е някой признак.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Застопори клапата само на студен ваздух,напраскаи около тампона на моното и виж дали си променя оборотите с некои спреи дето има алкохол в него вакумните маркучета огледаи пак и пиши 

Имам същия проблем едва на изнанадолно вдига 100km/h и на бензин и на газ.За оборотите ги държи на 2100 което е много страно но на свободна като я изворсирам до 5000хил.оборота и после си падат чак на 900 незнам защо е така сигорно нещо се е запушило.
Върни се в “Автогазови уредби”