Проблем с газ на голф 4 1.4 1999г

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
raiko_gr
Автомобил:
Двигател:

Проблем с газ на голф 4 1.4 1999г

Мнениеот raiko_gr » Пет 25 ное 2011 11:16

Здравейте колеги,

Имам един технически въпрос, за който не можах да намеря отговор в нета.
Карам голф 4 1.4 16V и скоро му слойих газ. Колата на бензин няма никакви ядове, но по неясно за мен причини понякога при загряване гасне на газ. Газовата система ми е Фобос 1, сложена в долни богров (за некомпетентността на майсторите там и тяхната некадърност разбрах след като вече я сложих системата). Та след 5-6 ходения до там и твърдения, че всичко в наред и леко скандалче от моя страна успях да накарам шефа на сервиза да я погледне. Според него проблема идвал от това, че времето на връскване на колата било 4.1-4.2 мс а то трябвало да е 3.2 мс. Къде мога да намеря инфо за това колко трябва да бъде това време на впръскване. Колата я карах на диагностика и няма никакви грешки и никакви проблеми.
Благодаря ви предварително

raiko_gr
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с газ на голф 4 1.4 1999г

Мнениеот raiko_gr » Пет 02 дек 2011 18:48

Здравейте колеги,

Искам да споделя малко инфо относно сервиза за газ Фобос в Долни Богров до Лукойла.
След 6 пъти ходене по мъките там и обяснения, че колата има проблеми на газ днес чашата преля.
Колата ми гаснеше в движение и от сервиза твърдяха, че има проблем в бензиновия компютър.
Ходих 3 пъти на диагностика на бензин при трима различни майстори и резултата беше че колата е перфекта.
Единственото, което ми остана е да отида на друг газаджия.
Отидох при един много точен майстор, който монтира същите уредби и за 30 мин ми откри проблема.
Оказа се че е заминал изпарителя, системата е Фобос 1 монтирана април месец и карана 10 000 км.
Отидох при тях без записан час понеже вече ми беше писнало много и ги помолих ако може днес да ми оправят проблема. Но вместо това почнаха да ми се карат как съм дошъл без запазен час и че няма да ми обърнат внимание. Това преля моето търпение. Вдигнах скандал при което има едно рижаво момченце дето заместваше големия шеф и ме заплаши че ако продължа да му викам нямало да ми оправят проблема изобщо.

Оказа се че много народ са пропищяли от тях. Докатто чаках имаше едно момче което се оплака че е имал проблеми но са му казвали и на него че са от бензиновия компютър и днес му сменяха рейки и инжектори като забележете преди 20 дни му е изтекла гаранцията.

Това което искам да кажа тук с още един клиент вдигнахме скандал и ще се опитаме да ги накараме тези накадърници да си деинсталират системата и да ни върнат парите, ако има други хора опарени от този сервиз моля да споделят и ако мислят че има смисъл да се присъденинят към нас.

raiko_gr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот raiko_gr » Пет 13 яну 2012 8:50

Здравейте колеги,

Бих искал да споделя малко инфо относно "хубавия" сервиз на ФОБОС АВТО в Долни Богров.
Вчера отидох за 7-ми път за поредния проблем по колата. Един мой приятел юристкунсулт ми беше написал жалба. Когато отидох и представих на Вендов всички бележки от идванията в сервиза както и жалбата не му се понрави. Не пожела да я подпише и да я приеме, при което го заплаших с комисията за защита на потребителите. След всички разправии се съгласих да се качим и да се повозим да видим какъв е проблема. Колата ми пукаше на газ. Вендов не спираше да твърди, че колата има проблем на бензин, който се проявява само на газ, но след около 1 час возене със закачен лаптоп към компа на газта каза че колата има проблем от газовия инжекцион (доколкото разбрах некоректно е вързана газовата система към бензиновите инжектори). Иначе на бензин си правих диагностика при двама различни диагностици и двамата ми казаха, че колата няма никакви проблеми и работи перфектно. След като откриха проблема започнаха да разглобяват сисстемата.
Та какво се случи после, извика ме настрана предложи да ми даде служебна кола докато оправят моята и че като моята е готова ще ми се обадят като е готова да ми я докарат където ми е удобно.

Да обобщя заплахата с комисията за защита на потребителя работи, мисля че явно тя си върши работата и некоректните търговци ги е страх. След ремонта аз не мисля да спря до тук, ще си поискам и обезщетение.
Знам че има много хора опарени от тези некадърници, малък съвет за тях.
Може да си търсят правата според ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ:

Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;

2. намаляване на цената.

(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 13 яну 2012 19:21

аз за един сушоар ,какъв скандал(чак на бой исках да налетя) правих в малко магазинче за техника в малко градче,толко се амбицирах, че вярно щях да ходя къде ли не ...продавача беше свикнал в малкото градче да му треперят но с мен не беше познал,клекна чак при споменаването на комисията за защита на потребителите и данъчни(а той завалията е супер неизряден) и накрая ми каза хаиде и ти и аз да се спасим един от друг и ми върна парите....а аз просто изках да ми напише коректно гаранционната карта понеже не беше попълнена правилно и не ме уважиха с гаранцията heavy metal zork

strong
Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
Двигател: BLS 2008

Мнениеот strong » Пет 13 яну 2012 19:26

Имам чуството,че само Вендов си разбира от работата с Фобос

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 13 яну 2012 20:08

Трудно е да намериш по-арогантен комплексар от Вендов. Колко знае нещата, е съмнително, но отзивите за сервиза в Богров са унищожителни, а в Плевен никой не ще да ги чуе. Вижте как се сменят екипите в сервизите му.

raiko_gr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот raiko_gr » Съб 14 яну 2012 9:08

Най накрая ми оправиха уж колата. Проблема се оказа потенциална разлика в масата на газовия и бензиновия компютър и оттам не работеха правилно газовите инжектори, но за Вендов до последно колата имаше проблем на бензин. Другата седмица ще ходя пак да го ръчкам да ми се извини за отношението и за причинените неудобства и да ме обещети за тях.

raiko_gr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот raiko_gr » Вто 17 яну 2012 21:47

Колата ми продължава да гасне и Вендов пак ми говири едно и също нещо, че колата има проблеми на бензин които се проявяват на газ (но на бензин няма гаснене). Колеги предложете какво може да се направи и има ли и други недоволни от тях, една опция е КЗП но не знам до колко те могат да помогнат и да направят нещо. Днес пак си загубих деня при тях, имаше поне още 5 човека и всичките бяха недоволни. Относно КЗС може би ако сме повече недоволните да има по сериозно заемане с проблема. Моля и други колеги които са пострадали от тези некадърници да пишат тук да се съберем повече хора.

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Вто 17 яну 2012 22:14

Ако не друго от тази тема поне стана ясно къде не трябва да се ходи за монтиране на газови уредби

Върни се в “Автогазови уредби”