Здравейте колеги и помагайте. Става въпрос за пасат Б5 1.8 125к. 99г.
Проблема е следния: Паля колата работи безпроблемно на бензин. Загрява си минава автоматично на газ и оттук нататък започва проблема почва да прекъсва все едно липсва единия цлилиндър т.е. не работи. Когато върна на бензин всичко си е нормално няма прекъсване. И така до когато не загрее до 90 градуса след това в един момент се оправя. Това го прави само в студено време т.е. лятото не съм имал такъв проблем. Преди това порлетта пак го имах тогава я карах при Иво(TheMashine) какво ли не смени по газта и какво ли не изчисти по нея (газовата уредба) и пак не се оправи.
Дайте идеи какво да гледам че не ми се почва сменяването на това и онова на сляпо.

Проблем с работа на газ докато загре до 90*C Б5 1.8 125к. 99
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Re: Проблем с работа на газ докато загре до 90
С газов инжекцион ли е 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Некои насоки от мен можеби хм
1 кабели
2 свещи
3 температурен датчик
Пробваите вижте премерете от колега можеби
Диагностика на бенз иска успех
1 кабели
2 свещи
3 температурен датчик
Пробваите вижте премерете от колега можеби

Диагностика на бенз иска успех
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
И аз за тези неща се зачудих, но това което ми е по странно че на банзин е ОК няма прекъсване. Другото което ми се струва е че колата заграва по бавно от предишни години. (според датчика на температурата се ориентирам)
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Вижте нивото на охладителна течност
термостата проверете дали работи коректно и датчика саответно и по горните несща които ви изброих
термостата проверете дали работи коректно и датчика саответно и по горните несща които ви изброих

- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
провери дали ти е топъл изпарителя като почне да прекъсва, при мене се получаваше същото защото имах въздух в системата, даже колата гаснеше,а като загрееше хубаво нямаше проблеми 

- draior
- Двигател:
- Контакти:
пинко написа:провери дали ти е топъл изпарителя като почне да прекъсва, при мене се получаваше същото защото имах въздух в системата, даже колата гаснеше,а като загрееше хубаво нямаше проблеми
Къде да има въздух, че не разбрах в охладителната състема ли? Интересно че Иво (The_Mashine) не се е сетил за това? Ако е от течност (Антифриз) то тя се обезвъздушава сама. Не съм сменял течност само съм доливал последните 1-2 години.
- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
draior написа:пинко написа:провери дали ти е топъл изпарителя като почне да прекъсва, при мене се получаваше същото защото имах въздух в системата, даже колата гаснеше,а като загрееше хубаво нямаше проблеми
Къде да има въздух, че не разбрах в охладителната състема ли? Интересно че Иво (The_Mashine) не се е сетил за това? Ако е от течност (Антифриз) то тя се обезвъздушава сама. Не съм сменял течност само съм доливал последните 1-2 години.
при мене имаше запушване на мъркуча за обезвъздушаване, след отпушване всичко си дойде на място
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Re: Проблем с работа на газ докато загре до 90*C Б5 1.8 125к. 99
Къде се намира този маркуч.
При мен имаше подобен проблем, но той беше заради дюзите. След смяната проблема изчезна.
Майсторчето каза, че те си имали живот и зимата от студеното започвали да залепват. С чистене не се оправяли.
При мен имаше подобен проблем, но той беше заради дюзите. След смяната проблема изчезна.
Майсторчето каза, че те си имали живот и зимата от студеното започвали да залепват. С чистене не се оправяли.
- draior
- Двигател:
- Контакти:
Момчета проблема продължава. Събота и неделя прегледах част от нещшата, които бяха описани но уви.
Смених свещи с нови. Кабелите са ОК. Термостата не отваря до към 80*C пипах тръбата след термостата. Пипах 2-те тръби на Изпарителя веднага след като превключи на газ ги проверих и 2-те се усещат че са леко загряти коеот ме навежда на мисълта че има циркулация. Остана само този проблем за който "Пинко" споменава но как да го проверя? сразглобваване на охладителните маркучи към Изпарителя ли.
Давайте акъл, че ми писна от тоя проблем.
Поздрави Драго.
Смених свещи с нови. Кабелите са ОК. Термостата не отваря до към 80*C пипах тръбата след термостата. Пипах 2-те тръби на Изпарителя веднага след като превключи на газ ги проверих и 2-те се усещат че са леко загряти коеот ме навежда на мисълта че има циркулация. Остана само този проблем за който "Пинко" споменава но как да го проверя? сразглобваване на охладителните маркучи към Изпарителя ли.
Поздрави Драго.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
draior написа: Остана само този проблем за който "Пинко" споменава но как да го проверя? сразглобваване на охладителните маркучи към Изпарителя ли.
Тънкия маркуч към казанчето за антифриза и 1 тел. Трябва да има циркулация на охл.течност през това маркуче.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
И водната помпа на какво дередже е да допалня и аз 

- draior
- Двигател:
- Контакти:
vaiper 1 написа:И водната помпа на какво дередже е да допалня и аз
Какво общо има водната помпа с Газта ? Не че съм експерт, но ако помпата не работеше щях да имам проблем с охлаждането не със загряването.
И да разглобя цялата кола за да видя в какво дередже е помпата

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
draior написа:vaiper 1 написа:И водната помпа на какво дередже е да допалня и аз
Какво общо има водната помпа с Газта ? Не че съм експерт, но ако помпата не работеше щях да имам проблем с охлаждането не със загряването.
И да разглобя цялата кола за да видя в какво дередже е помпатанекакси да видим реални проблеми не да гадаем? аз за гадане мога още 20 да изброя.
От тук всички гадаем приателю нали разбираш изказваме предложения и опит при нас има маистори ако неможеш дасе справиш сам успех

Върни се в “Автогазови уредби”