Проблем с паленето на метан???
Проблем с паленето на метан???
Колеги Карам VW CADDY 2007 с фабрична метанова уредба. Проблема ми е че сутрин трудно пали (2-3 пъти дълго въртене) и през това време постоянно компютъра сменя от бензин на метан и обратно??? Дайте някаки съвети как да се оправи или къде.
Re: Проблем с паленето на метан???
Мисля, че имаха някакъв фабричен дефект и ги сменяха в дилърите.Проблема, ако не се лъжа беше в изпарителя.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
И май бяха някакви много неприлични цени за редуктора?
Тя и на бензин не пали, сега трябва да се сменя МАП модула (отгоре под входящия колектор). Казват, че може да е от него. В него имало доста датчици, за налягане в колектора, регулирал сместа и т.н. А за изпарителя е хубаво да се смени, но никой не иска да го прави, само в официалния сервиз, а там наистина ще е няколко хилки. Имам и още един проблем, който не е много съществен: много бавно се пълни бутилката с метан. Аз докато сипа за 10кг, другите сипват 20-25кг.
Колко време ще зареждаш зависи от много фактори и според мен не е повод за притеснение.За останалите проблеми, които имаш едва ли някой ще те посъветва.Колата е нова със скъпи части и никой няма да иска да те подведе.Явно наистина си от началните бройки, а там болежките не са малко.Дано се разминеш с евтин ремонт и колата дълго да те радва.
Пробвай да откачиш акумулатора - може да е някаква грешка в компютъра.
Върни се в “Автогазови уредби”