Въпрос относно тръба от бутилката до изпарителя
- Bialkov_TDI
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AJM
Въпрос относно тръба от бутилката до изпарителя
Здравейте колеги днес ходих го магазина за газови уредби да си купя тръба от изпарителя до бутилката и ми предложиха някакъв нов модел тръба шлаух черна отвън а вътрешността и бяла и се гъне като марчуч. Въпроса ми се някой ползвал ли е такава тръба и препоръчвате ли я или да си взема стандартната медна.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Re: Въпрос относно тръба от бутилката до изпарителя
На медната какво и има освен че е от мед(скъпа) изпитана е толкова години а проблем няма.
А това което са ти го предлагали най вероятно ще е заместител на медта и е от сорта на меките пвц/алумин тръби за парно.
А това което са ти го предлагали най вероятно ще е заместител на медта и е от сорта на меките пвц/алумин тръби за парно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щом ти го продават явно е изпитано и предназначено за газ и не би трябвало да има проблеми.Едно време тръбите бяха железни и нямаше проблеми с тях години наред,сега вече са пластмасови и пак няма проблеми и пак водата си тече.Положението е идентично предполагам.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
agent_kowalski написа:Щом ти го продават явно е изпитано и предназначено за газ и не би трябвало да има проблеми.Едно време тръбите бяха железни и нямаше проблеми с тях години наред,сега вече са пластмасови и пак няма проблеми и пак водата си тече.Положението е идентично предполагам.
Не го приемай като заяждане но ако говориш за желязна тръба (като на спирачките) гниенето е на лице. А колкото дали е изпитано или не само господ знае.
Според мен в случая от Магазина са намерили тия тръби на тънканаж и ги продават малко по евтино от медните като ги предлагат като "новите" това си е мое мнение може и друго яче да е, но с газ имам вземане даване още от времето на ладите и москвичите (края на деветдесетте) и проблем с медната тръба няма освен ако не ти прогние оста на поплавъка и да я задръсти но това е друг проблем. Медта държи на студ на жега дори и на удар(без да се спука).
И си хвърлям парите на медната тръба ако е облечена още по добре.
- Bialkov_TDI
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AJM
Тръбата е италиянска мен ми допадна това че се сгъва накадето си поискаш и няма опасност да се пречупи а и при демонатаж на газовата уредба може да се използва повторноZerga3GT написа:agent_kowalski написа:Щом ти го продават явно е изпитано и предназначено за газ и не би трябвало да има проблеми.Едно време тръбите бяха железни и нямаше проблеми с тях години наред,сега вече са пластмасови и пак няма проблеми и пак водата си тече.Положението е идентично предполагам.
Не го приемай като заяждане но ако говориш за желязна тръба (като на спирачките) гниенето е на лице. А колкото дали е изпитано или не само господ знае.
Според мен в случая от Магазина са намерили тия тръби на тънканаж и ги продават малко по евтино от медните като ги предлагат като "новите" това си е мое мнение може и друго яче да е, но с газ имам вземане даване още от времето на ладите и москвичите (края на деветдесетте) и проблем с медната тръба няма освен ако не ти прогние оста на поплавъка и да я задръсти но това е друг проблем. Медта държи на студ на жега дори и на удар(без да се спука).
И си хвърлям парите на медната тръба ако е облечена още по добре.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Тръбата е италианска и е доста здрава. Вътрешната част е тефлон, после има полиестерна оплетка и отгоре - термосвиваем шлаух.
Удобна е за работа. На краищата се слагат специални фитинги, за да се монтира, както медната.
Като сложиш в цената и фитингите, разликата не е кой знае колко. За моя кола си предпочитам медната.
Удобна е за работа. На краищата се слагат специални фитинги, за да се монтира, както медната.
Като сложиш в цената и фитингите, разликата не е кой знае колко. За моя кола си предпочитам медната.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Zerga3GT не го приемам за заяждане споко
Говорех за водопроводна тръба метална че сме позлвали до сега.Да гние за 30 години дава фира,сега ползваме вече пластмасови ии пвц или както се наричат тръби.
Тази за газта дали е изпитана исках да кажа че щом я продават за това ,значи за това са я правили и тези,които са я измислили са я тествали на налягане ,на температура и на огъване и кой знае на какво още и са сметнали че за пропан-бутан става.

Говорех за водопроводна тръба метална че сме позлвали до сега.Да гние за 30 години дава фира,сега ползваме вече пластмасови ии пвц или както се наричат тръби.
Тази за газта дали е изпитана исках да кажа че щом я продават за това ,значи за това са я правили и тези,които са я измислили са я тествали на налягане ,на температура и на огъване и кой знае на какво още и са сметнали че за пропан-бутан става.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Що да не става, у нас като съм с три газови котлона( два седят отвън под навеса) да им вържа медни тръби ли?
Колко пари ще ти излезе тая тръба? Слагай щом е по лесно и пробвай.
Колко пари ще ти излезе тая тръба? Слагай щом е по лесно и пробвай.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
При едно сваляне на испарителя се наложи леко закривяване на тръбата от бутилката,вътре имаше нещо като нагар или котлен камък който се напука и започна да се рони и стана интересно та дано тази нова pvc тръба да не задържа нищо пък и щом за бензина ги правят от pvc значи ще държи и ако ми се наложи монтаж бих я пробвал 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Икономията едва ли си струва - а бакъра си е изпитан и проверен от годините.
Аз съм местил и изпарителя и бутилката и проблеми не съм имал с медната тръба.
Аз съм местил и изпарителя и бутилката и проблеми не съм имал с медната тръба.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с такава тръба.Купих я от Фобос, дават и 10 години гаранция.Реших да я използвам защото за първи път монтирах газова система и мислех че трудно ще прекарам медната.Тази италянската ПВЦ се гъне като маркуч и много лесно я прекарах за 10 минути, като я захванах със скоби по тръбичките на спирачките.Цената идва с около 1лв повече от медната заради фитингите който се слагат в двата края.Просто въпрос на избор и двете стават, като ПВЦ-то е също надеждно.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Защо предпочитам медната - при нея имаш 2 точки на монтаж, които са потенциално опасни за теч. При пластмасовата имаш 4 - двойно повече слаби места.

- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Няколко пъти съм сменял буренца заради теч и то към бутилката(на различни автомобили)а като гледам този пръстен е като на бялата тръба(за парно)и ми се струва надежно!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз като гледам, освен този пръстен, пак трябва да има и буренце също като на медната за да се свърже с бутилката.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Аз като гледам, освен този пръстен, пак трябва да има и буренце също като на медната за да се свърже с бутилката.
Точно!
Върни се в “Автогазови уредби”