Въпрос относно тръба от бутилката до изпарителя

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Bialkov_TDI
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AJM

Въпрос относно тръба от бутилката до изпарителя

Мнениеот Bialkov_TDI » Сря 21 дек 2011 21:38

Здравейте колеги днес ходих го магазина за газови уредби да си купя тръба от изпарителя до бутилката и ми предложиха някакъв нов модел тръба шлаух черна отвън а вътрешността и бяла и се гъне като марчуч. Въпроса ми се някой ползвал ли е такава тръба и препоръчвате ли я или да си взема стандартната медна.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Re: Въпрос относно тръба от бутилката до изпарителя

Мнениеот Zerga3GT » Сря 21 дек 2011 22:19

На медната какво и има освен че е от мед(скъпа) изпитана е толкова години а проблем няма.
А това което са ти го предлагали най вероятно ще е заместител на медта и е от сорта на меките пвц/алумин тръби за парно.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 21 дек 2011 22:20

Щом ти го продават явно е изпитано и предназначено за газ и не би трябвало да има проблеми.Едно време тръбите бяха железни и нямаше проблеми с тях години наред,сега вече са пластмасови и пак няма проблеми и пак водата си тече.Положението е идентично предполагам.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Сря 21 дек 2011 22:35

agent_kowalski написа:Щом ти го продават явно е изпитано и предназначено за газ и не би трябвало да има проблеми.Едно време тръбите бяха железни и нямаше проблеми с тях години наред,сега вече са пластмасови и пак няма проблеми и пак водата си тече.Положението е идентично предполагам.

Не го приемай като заяждане но ако говориш за желязна тръба (като на спирачките) гниенето е на лице. А колкото дали е изпитано или не само господ знае.

Според мен в случая от Магазина са намерили тия тръби на тънканаж и ги продават малко по евтино от медните като ги предлагат като "новите" това си е мое мнение може и друго яче да е, но с газ имам вземане даване още от времето на ладите и москвичите (края на деветдесетте) и проблем с медната тръба няма освен ако не ти прогние оста на поплавъка и да я задръсти но това е друг проблем. Медта държи на студ на жега дори и на удар(без да се спука).

И си хвърлям парите на медната тръба ако е облечена още по добре.

Потребителски аватар
Bialkov_TDI
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AJM

Мнениеот Bialkov_TDI » Чет 22 дек 2011 7:04

Zerga3GT написа:
agent_kowalski написа:Щом ти го продават явно е изпитано и предназначено за газ и не би трябвало да има проблеми.Едно време тръбите бяха железни и нямаше проблеми с тях години наред,сега вече са пластмасови и пак няма проблеми и пак водата си тече.Положението е идентично предполагам.

Не го приемай като заяждане но ако говориш за желязна тръба (като на спирачките) гниенето е на лице. А колкото дали е изпитано или не само господ знае.

Според мен в случая от Магазина са намерили тия тръби на тънканаж и ги продават малко по евтино от медните като ги предлагат като "новите" това си е мое мнение може и друго яче да е, но с газ имам вземане даване още от времето на ладите и москвичите (края на деветдесетте) и проблем с медната тръба няма освен ако не ти прогние оста на поплавъка и да я задръсти но това е друг проблем. Медта държи на студ на жега дори и на удар(без да се спука).

И си хвърлям парите на медната тръба ако е облечена още по добре.
Тръбата е италиянска мен ми допадна това че се сгъва накадето си поискаш и няма опасност да се пречупи а и при демонатаж на газовата уредба може да се използва повторно

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 22 дек 2011 7:28

Тръбата е италианска и е доста здрава. Вътрешната част е тефлон, после има полиестерна оплетка и отгоре - термосвиваем шлаух.
Удобна е за работа. На краищата се слагат специални фитинги, за да се монтира, както медната.
Като сложиш в цената и фитингите, разликата не е кой знае колко. За моя кола си предпочитам медната.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 22 дек 2011 9:05

Zerga3GT не го приемам за заяждане споко :да:
Говорех за водопроводна тръба метална че сме позлвали до сега.Да гние за 30 години дава фира,сега ползваме вече пластмасови ии пвц или както се наричат тръби.
Тази за газта дали е изпитана исках да кажа че щом я продават за това ,значи за това са я правили и тези,които са я измислили са я тествали на налягане ,на температура и на огъване и кой знае на какво още и са сметнали че за пропан-бутан става.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 27 яну 2012 10:32

Що да не става, у нас като съм с три газови котлона( два седят отвън под навеса) да им вържа медни тръби ли?
Колко пари ще ти излезе тая тръба? Слагай щом е по лесно и пробвай.

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Пет 27 яну 2012 11:50

При едно сваляне на испарителя се наложи леко закривяване на тръбата от бутилката,вътре имаше нещо като нагар или котлен камък който се напука и започна да се рони и стана интересно та дано тази нова pvc тръба да не задържа нищо пък и щом за бензина ги правят от pvc значи ще държи и ако ми се наложи монтаж бих я пробвал :да:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 27 яну 2012 11:54

Икономията едва ли си струва - а бакъра си е изпитан и проверен от годините.
Аз съм местил и изпарителя и бутилката и проблеми не съм имал с медната тръба.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Съб 04 фев 2012 19:28

Аз съм с такава тръба.Купих я от Фобос, дават и 10 години гаранция.Реших да я използвам защото за първи път монтирах газова система и мислех че трудно ще прекарам медната.Тази италянската ПВЦ се гъне като маркуч и много лесно я прекарах за 10 минути, като я захванах със скоби по тръбичките на спирачките.Цената идва с около 1лв повече от медната заради фитингите който се слагат в двата края.Просто въпрос на избор и двете стават, като ПВЦ-то е също надеждно.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 04 фев 2012 21:05

Защо предпочитам медната - при нея имаш 2 точки на монтаж, които са потенциално опасни за теч. При пластмасовата имаш 4 - двойно повече слаби места.

Изображение

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Нед 05 фев 2012 11:41

Няколко пъти съм сменял буренца заради теч и то към бутилката(на различни автомобили)а като гледам този пръстен е като на бялата тръба(за парно)и ми се струва надежно!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 фев 2012 12:11

Аз като гледам, освен този пръстен, пак трябва да има и буренце също като на медната за да се свърже с бутилката.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 05 фев 2012 13:13

ktamen написа:Аз като гледам, освен този пръстен, пак трябва да има и буренце също като на медната за да се свърже с бутилката.

Точно!

Върни се в “Автогазови уредби”