Здравейте колеги,
Днес реших да си сменя въздушния филтър и .... на какво се натъкнах - на снимката е показано. как филтъра и филтърната кутия са пробити за да мине смесителя който се мандахерца в нея (има една пружина - прилича на пружина за разбиване на яйца). Отделно ако забелязвате изпарителя е монтиран с мембраните перпендикулярно на движението на колата. От към водна страна ..... изпарителя е вързан за големия кръг (директно за преливника)
Та интересно ми е .... как ви се струва това изпълнение? Добре ли е? Има ли грешки? - Може би са риторични въпроси и сега пиша с разтреперани от яд ръце.
http://www.snimka.bg/?album;aid=642965

Уникален монтаж на газова голф3 1,6 - 75
Уникален монтаж на газова голф3 1,6 - 75
Последна промяна от pmidas на Нед 25 дек 2011 18:22, променено общо 1 път.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: газова голф3 1,6 - 75
Виждал съм изпарители монтирани успоредно и перпендикулярно , но не знам какво значение оказва това . Изпарител винаги се закача за МАЛКИЯТ кръг - логично , няма нужда от обяснение .
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Уникат!
Ами ако изпарителят се монтира легнал, как ще му се отрази? И какво значение оказва положението на работата му?
Ами ако изпарителят се монтира легнал, как ще му се отрази? И какво значение оказва положението на работата му?
-
- Автомобил:
- Двигател:

agent_kowalski написа:Колата върви ли нормално?
Оборотите на газ варират ... за това тръгнах да сменям филтри свещи и други консумативи. Гасне на газ на светофари.
muns61 написа:И какво значение оказва положението на работата му?
Ами аз не съм специалист но ми обясниха че мембраните не трябва да са перпендикулярни на движението ..... така като спреш насъбралата се охладителна течност притиска мембраната и вкарва цялата газ в кутията на въздушния филтър. Когато отново тръгваш и подадеш колата се позадавва.
Усещам че ще се занимавам с местене на изпарител, тръби по газовата част .... поставяне на смесителя (дифузьора) под кутията където му е мястото, поставяне на тръбите за водата на малкия кръг .... ама това след нова година че точно на нова година колата ще ми трябва.
Някой правил ли е подобно нещо?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Уникален монтаж на газова голф3 1,6 - 75
Нещата които смяташ да нарпавиш с правилни така че като имаш време действай
Колата определено трябва да тръгне по-нормално 

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
моя изпарител е като твоя ,това няма никакво значение,и на предишната ми кола беше така....монтират ги където има място според модела....до тук добре, но с това изпълнение във филтъра бях потресен
това е за смешна снимка ,купи си плочка , цепи моното и си го направи както трябва

luboveliki написа:моя изпарител е като твоя ,това няма никакво значение,и на предишната ми кола беше така....монтират ги където има място според модела....до тук добре, но с това изпълнение във филтъра бях потресен![]()
![]()
това е за смешна снимка ,купи си плочка , цепи моното и си го направи както трябва
Да .... днес на доста колеги им се зави свят като видяха това. Това с плочката не ми е ясно много .... Можеш ли да разясниш или да дадеш линк към подобно изпълнение.
agent_kowalski написа:..... като имаш време действай .....
След като изпразня бутилката и ще почна .... ще поставя и снимков материал какво съм направил. Още се чудя дали мога да го направя сам .... или отново да се доверя на майстор. Притесняват ме единствено медните тръби за газ .... как точно ще ги огъна без да ги прекъсна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е нужно да чакаш бутилката.Ако си с евросонда имаш ел.клапан в бутилката който затваря и нямаш ядове.Дори да не си трябва да имаш кран на бутилката и трябва просто да го затвориш.За тръбите не би трябвало да има проблем при повторно огъване.Единствено гледай да не се огъне така под много малък ъгъл за да не се сплеска нещо.
Гледам че си от София.Сподели къде ти сътвориха този монтаж за да знаем.Иначе ако решиш да ходиш при някой може да ти кажем коой къде е бил и дали е останал доволен и така.
Иначе не е нещо сложно ,ако си хващал ключ и отвертка ще се справиш.Въпроса е че после ще трябва центровка на изпарителя.Не се знае също дали някой ти е правил и центровка на запалването на двигателя.За по-добра работа на газ и това трябва да се направи.
Гледам че си от София.Сподели къде ти сътвориха този монтаж за да знаем.Иначе ако решиш да ходиш при някой може да ти кажем коой къде е бил и дали е останал доволен и така.
Иначе не е нещо сложно ,ако си хващал ключ и отвертка ще се справиш.Въпроса е че после ще трябва центровка на изпарителя.Не се знае също дали някой ти е правил и центровка на запалването на двигателя.За по-добра работа на газ и това трябва да се направи.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
развиваш болтовете на моното и го разделяш на две ,та плочката за газта да е под дюзата за бензина,естествено с гарнитурки и по дълги шпилки...но колега ако не ти е ясно не се захващай,не нищо сложно но се пак гледам че не знаеш,по добре да ти го монтира някой газаджия....аз всичко мога да си монтирам сам но като нямам някой инструменти и си ходя на газаджия , имам изисквания с които се съобразяват(не обичам лоши изпълнения )...просто не мога да спя спокойно ако нещо не е наред и ме дразни
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Качеството на всеки монтаж кореспондира обратно пропорционално със заплатената цена на него, чудеса се случват само по коледа....за съжаление сервизите точно тогава почиваме.
Та въпроса ми е нали не си платил много пари за тази самоделщина, правено е от човек непрофесионалист, който се е напънал против волята си да направи нещата до колкото може и много набързо , това не може да е дело на сервиз.
Та въпроса ми е нали не си платил много пари за тази самоделщина, правено е от човек непрофесионалист, който се е напънал против волята си да направи нещата до колкото може и много набързо , това не може да е дело на сервиз.

дроселовата клапа не влиза в смесителя .... как ли трябва да се монтира това нещо
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Първо ни кажи колко пари плати за монтажа, и въобще плащал ли си нещо ? 

Въпреки че парите нямат отношение към темата .... платих 550лв за газовата + монтажа (не в София - за да ми я монтират така кадърно).
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ми поне го кажи този хубостник, да се знае.
Все пак, малко се е постарал. Щото можеше да ти хакне газта с една тръбичка от химикалка през капака на филтъра - в Плевен преди години сума таксита така караха...
Все пак, малко се е постарал. Щото можеше да ти хакне газта с една тръбичка от химикалка през капака на филтъра - в Плевен преди години сума таксита така караха...
Върни се в “Автогазови уредби”