Газов изпарител с подгрев ?
- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Газов изпарител с подгрев ?
Привет,понеже това е зоната на газаджиите,сигурно и другите са се питали като мен, няма ли начин да намалим паленето и работата на бензин,скъпичко удоволтвие е...И понеже преди години от брат ми видях практически какподгряваики изпарителя,при минуси пали,тръгва на газ ама....с шише вряла вода поливаики гопреди старт.Изчетох темите за подгряване с дизелови свещи на антифриза в малкия кръг с цел стопляне на купето...ами някои да е монтирал такива преди изпарителя за да си спести бензиноколоната? Нещо такова ми се върти в главата,ако има изпробван модел колега или идея за това,нека сподели...
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Газов изпарител с подгрев ?
Моята е така..водата отива първо в изпарителя.И аз имах идея да сложа свещите в изпарителя,но не ги сложих поради причината,че купих нов изпарител ловато лятото и не исках да го окипазявам.Иначе ако изпарителя е БРЦ там има доста място по спомен за директен монтаж.Откакто сложих фланеца никога не съм палел на бензин.Освен ако не съм правил нещо и да сверя как работи.Иначе дори и миналата година не ми е правила проблем в студа,но изпарителя ми е до изп. колектор и там винаги е топло 

Колега на корадото съм с фланец от тройка с 3 свещи сложен на малкият кръг .Голяма работа е но ако си с повече от 90 А алтернатор .Стопля за 1 км и го усешташ в купето .
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
nicom77 написа:Привет,понеже това е зоната на газаджиите,сигурно и другите са се питали като мен, няма ли начин да намалим паленето и работата на бензин,скъпичко удоволтвие е...И понеже преди години от брат ми видях практически какподгряваики изпарителя,при минуси пали,тръгва на газ ама....с шише вряла вода поливаики гопреди старт.Изчетох темите за подгряване с дизелови свещи на антифриза в малкия кръг с цел стопляне на купето...ами някои да е монтирал такива преди изпарителя за да си спести бензиноколоната? Нещо такова ми се върти в главата,ако има изпробван модел колега или идея за това,нека сподели...
За газов инжекцион става дума, нали?
- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Питането ми е за вакуумно ловато монтирано на карбураторно пежо 405 , 1.4 кубика. Исках да питам някои знае ли откаде мога да си го купя готов фланец с свещите,нямам време да правя самоделка,а искам да изпробвам още следващата седмица ефекта,щото ще бъда в Габрово 20 дни а там зимата е истинска....
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Na истинска зима Волтран пали и върви на газ без проблеми.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:
о колега,но ловато замразва, не 4е не варви аз 8 години я карам така,ама става на лед и каса мембрани после.... освен 4е като е замразнал газта направо те4е по колко си иска......искам да я вкарам в нормален режим на работа при палене под нула....
..................
Не зная какво ти е ловатото и как е настроено, но досега правен от мен автомобил не му е замръзвал изпарителя. Без значение вакуум - електрически.
о колега,но ловато замразва, не 4е не варви аз 8 години я карам така,ама става на лед и каса мембрани после.... освен 4е като е замразнал газта направо те4е по колко си иска......искам да я вкарам в нормален режим на работа при палене под нула....
..................
Не зная какво ти е ловатото и как е настроено, но досега правен от мен автомобил не му е замръзвал изпарителя. Без значение вакуум - електрически.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Или му кажи къде да те намери да му го направиш да не замръзва, или му кажи как 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това е едно от най-интелигентните неща, които научих в този форум. Мерси за информацията колеги 

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
nicom77 написа:...Исках да питам някои знае ли откаде мога да си го купя готов фланец с свещите,нямам време да правя самоделка,а искам да изпробвам още следващата седмица ефекта....
От дизеловите рена лагуна или меган 2,2 DCI мотори, имат на входа на парното една джуджавка с 4бр. подгряващи свещи. Тя стои самостоятелно на маркучите на парното и е вързана с дебели клеми право в компа. Отдавна ми се върти в глъвътъ да го направя това, да включва свещите след като заработи генератора, и с някакъв датчик над 60 градуса да изключва....
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
2бр релета и датчик за подгрева на колектора(таралежа на голф 2) стават.При мене е така и на 40 или 45гр се изкл.
- goroman
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се поразровиш из форума ще намериш в направи си сам много полезна и добре описана тама за подгрева от находчив колега! 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш да разгледаш моята тема за бойлера viewtopic.php?f=11&t=238935&hilit=+%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D1%80 - дори след 2 дни водата в него е достатъчно топла за да стопли изпарителя, но изпълнението е много сложно и трудоемко. Освен това няколко пъти си губя антифриза заради проблеми с твърде многото маркучи и снадки, мисля, че съм отсранил слабите места и не очаквам повече проблеми, ама все пак имам три пъти повече снадки от тези, които е направил Ханс. Иначе е много готино като влезеш сутрин в замръзналата кола и натиснеш копчето и след 20 секунди изпарителя е горещ или поне топъл.
Най-добре да изхвърлиш газовата и да сложиш метан - той не се влияе толкова от студа.
Най-добре да изхвърлиш газовата и да сложиш метан - той не се влияе толкова от студа.
Върни се в “Автогазови уредби”