Ел. изпарител Ланди Ренцо - болт за изтичане на боклуците

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Ел. изпарител Ланди Ренцо - болт за изтичане на боклуците

Мнениеот Lifeguard » Сря 18 яну 2012 13:40

колеги развих този болт,сещате се за кой става дума ,викам да изтече събралата се мизерия като смола и катран.забелязах,че разхода ми като карам с развит болт малко спадна и студена работи по-добре.даже пали директно на газ без проблем.само малко динамиката ми сякаш поспадна и позамирисваше на газ някой път.единственото,което ме дразнеше е че като загрее и после трудно пали на газ.трябва с много газ да паля и да задържа малко педала.чудя се,защо се получава така?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Ел. изпарител Ланди Ренцо - болт за изтичане на боклуците

Мнениеот kris11 » Сря 18 яну 2012 14:17

вакумен ли ти е изпарителя? Да не си развил болта за регулиране на ПХ ? Този болт с пружинка ли е?
Ако е да този болт натиска чрез лостова система клапанчето на 2 -рата камера за ниското налягане.И си разбазикал настройката. Няма как да не ти мирише на газ с развит болт - даже може и да се запалиш.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 19 яну 2012 18:00

не бе електрически ми е изпаритела.болта за празния ход го знам кой е.развих този големия без пружинката дето има събрала се мизерия там.бяха ми казали от време на време,че трябва да го развивам да се изтича мръсотията.

Последна промяна от Lifeguard на Чет 19 яну 2012 18:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Чет 19 яну 2012 18:21

Смуче ти въздух от там.Как ще караш с отвита пробка-какво целиш с това??? Това е долната част от камерата на ниското налягане на изпарителя.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 19 яну 2012 18:28

Колегата май е развил нещо друго :roll: Болта за дренаж е на камерата на 1 степен на редуктора. Ако е отворено там и се опиташ да запалиш на газ - от там хвърчи яко газ - налягането там е около 1 бар.

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 19 яну 2012 18:29

да,ама разхода ми така е по-малък.тва ще рече ли,че иска повече въздух? демек нов филтър ли,знам ли?болтчето за оборотите на празен ход на изпаритела кво пускаше повече газ или повече въздух? май въздух беше? :)

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 19 яну 2012 18:35

4i4o-dido написа:Смуче ти въздух от там.Как ще караш с отвита пробка-какво целиш с това??? Това е долната част от камерата на ниското налягане на изпарителя.

исках да се изтекът мизериите като загрее тва като катран чак става течна такава смес.нищо кой знае кво не целя :) чудя се какво се променя и зашо се отразява на разхода,ама явно,че от там смучело въздух.сега разбирам :)

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 19 яну 2012 18:36

bayspiro написа:Колегата май е развил нещо друго :roll: Болта за дренаж е на камерата на 1 степен на редуктора. Ако е отворено там и се опиташ да запалиш на газ - от там хвърчи яко газ - налягането там е около 1 бар.

аз знам кво съм развил.то,ако беще оня болт за оборотите става страшно :Mr Green Fun

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 19 яну 2012 18:39

Lifeguard написа:да,ама разхода ми така е по-малък.тва ще рече ли,че иска повече въздух? демек нов филтър ли,знам ли?болтчето за оборотите на празен ход на изпаритела кво пускаше повече газ или повече въздух? май въздух беше? :)

Колега, след горния ти пост, ти препоръчвам най-приятелски: иди при човек който знае какво прави, за да не гледаме после за гръмнала газова уредба по новините! Не се подигравам - работата е сериозна. Виждам, че май бърникаш на посоки

Потребителски аватар
Lifeguard

Мнениеот Lifeguard » Чет 19 яну 2012 19:01

bayspiro написа:
Lifeguard написа:да,ама разхода ми така е по-малък.тва ще рече ли,че иска повече въздух? демек нов филтър ли,знам ли?болтчето за оборотите на празен ход на изпаритела кво пускаше повече газ или повече въздух? май въздух беше? :)

Колега, след горния ти пост, ти препоръчвам най-приятелски: иди при човек който знае какво прави, за да не гледаме после за гръмнала газова уредба по новините! Не се подигравам - работата е сериозна. Виждам, че май бърникаш на посоки

да и като отида при газаджията той почва да барника на посоки.колко съм ходил....и накрая аз сам си докарах и разход и вървене.споко няма гръмна питал съм за кво е този болт.не съм толкова зле,колко явно изглежда :lol:
вече съм го завил карах така за малко да издуха боклуците. просто се чудех някой може ли да обясни принципа на тази пробка и защо падна малко разхода?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 19 яну 2012 19:43

Lifeguard Споко, ако болта не е бил с пружина. Боклуци няма в изпарителя, но има тежка лепкава много миризлива фракция, която разлага мембраните. Това се прави само на топъл изпарител -иначе не изтича всичката гнусотия. З ада не вкарваш графит към цилиндрите си сложи 1 филтър/ за ГИ/ на маркуча към смесителя - 10 тина лв . е. При такъв изпарител и вакумен чистотата на възд. филтър е от голямо значение , както и отвора за въздуха към филтъра.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 20 яну 2012 9:49

След изпарителя не се слага филтър, разваля тотално характеристиките на изпарителя. На клапана си има филтър, трябва да се чисти редовно. И да е ефективен, разбира се.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 20 яну 2012 18:28

muns61 написа:След изпарителя не се слага филтър, разваля тотално характеристиките на изпарителя.
.

Да моя голема грешка :banghead: Посипвам си главата с пепел. Като пишех си мислех , че пиша по тема за ГИ.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 04 мар 2012 19:38

изпарителя ми е електрическо ловато
вчера и аз развих тази пробка след загрял двигател за да изтекат гадостите
капнаха само 2 капки чернотия но ми направи впечатление че излезе малко газ от там - просто на светлината се видя парата от газта?нормално ли е или нещо проблем с мембрани ала бала :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 05 мар 2012 16:08

айде разбирачи
само аГУ инДжинери сте се събрали а мълчите :lol:

Върни се в “Автогазови уредби”