Каква е разликата между,изпарител мимгаз вакумен за автомобили с карбуратор до 90kw Произведен в Турция непретенциозен изпарител с добри технически показатели
,и изпарител мимгаз усилен вакумен за автомобил карбуратор до 140kw Произведен в Турция непретенциозен изпарител с добри технически показатели
,освен разликата в цената от 20лв?Кое му е усиленото,евентуално какво ще стане ако се сложи на автомобил до 90kw,усиленият който е за автомобили до 140kw?

Изпарител MIMGAS
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изпарител MIMGAS
За теб - никаква.
А каква е цената?
А каква е цената?
- sstambo
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: BVK 2007
Обикновенния 55лв,а усиленият 75лв,тогава какво му е усиленото освен по високата цена?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Може да има по-голям дебит, не съм го виждал. Но за теб не е съществена разликата, та не си струва.
- sstambo
Сега сьм с изпарител мимгаз,и вместо да сменям мембрани за 30лв,и пак няма да е като нов.Затова сьм решил да взема нов, но като потьрсих и ми излязоха тези два модела.
- cloud
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1Y
Карай с Волтран, колега, аз съм по-доволен от него отколкото от мимгаз. Поздрави 

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
sstambo написа:Сега сьм с изпарител мимгаз,и вместо да сменям мембрани за 30лв,и пак няма да е като нов.Затова сьм решил да взема нов, но като потьрсих и ми излязоха тези два модела.
Вярно,че няма да е нов,ама според теб в един изпарител кое се износва и прецаква?Не са ли именно гумените истории?Защото на метала не виждам какво да му се износи.Като имаш излишни 20-30 лв.ги давай за нов,но дефакто с новия ще имаш единствено нови гумени истории и нищо повече!Сваляш,разглобяваш го,измий го с корселин или бензин вътре,слагаш новите мембрани и гумичките,наново регулираш и си свиркаш!
- sstambo
Аз сьм привьрженик на ловато,но незнам дали само изпаритела мога да сменя или трябва и нещо друго,имах едно ауди с ловато,което направо миришеше газта 6 на 100,и беше оса и от тогава сьм им фен.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Да можеш да смениш само изпарителя.В един сайт за газови истории гледах наскоро,че нов изпарител Ловато струва поне 110 лв.Но се съмнявам да е онова Ловато отпреди 7-8 години,което наистина беше качествено.Въпрос на избор!
- sstambo
balamata написа:Да можеш да смениш само изпарителя.В един сайт за газови истории гледах наскоро,че нов изпарител Ловато струва поне 110 лв.Но се съмнявам да е онова Ловато отпреди 7-8 години,което наистина беше качествено.Въпрос на избор!
Явно стар изпарител Ловато трябва да взема.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
sstambo написа:balamata написа:Да можеш да смениш само изпарителя.В един сайт за газови истории гледах наскоро,че нов изпарител Ловато струва поне 110 лв.Но се съмнявам да е онова Ловато отпреди 7-8 години,което наистина беше качествено.Въпрос на избор!
Явно стар изпарител Ловато трябва да взема.
И какви карантии ще му сложиш? Да не мислиш, че има италиански? Те отдавна са забравили, че са съществували обикновени газови...
А на Мим и Волтран вносителя е един и същ. И на Ловато...
- sstambo
Разликата само в мембраните ли е?Трябва да се сменят мембраните с уж оригинални че да е с добри технически показатели,като нов едва ли не така ли?И знам че на Ловато и Мимгаз вносителя е един и сьщ,и Мимгаз е точно копие на Ловато,но по технически показатели ,имам в предвид:дебит,разход,показатели има ли някаква разлика, и каква?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Оригинални турски и афтърмаркет турски. Дали ще имат особена разлика
Каква е идеята на цялата гимнастика, аз така и не разбрах? Чудиш се дали да вземеш нов изпарител или да рециклираш стария? Аз доколкото зная за труд вземат 20-ина лева, като сложиш и мембраните... по-добре нов. От друга страна, ако си правиш сам профилактиката, можеш да спестиш едни двадесет лева и да ги вложиш... в 3 килограма свинско филе, примерно. Ако чуденката ти е за разход - той зависи основно от настройката на самия изпарител и тройника (ако приемем, че първият е читав, а не за ремонт) и състоянието на двигател и запалителна система, които се сещаш, че с новия изпарител няма да можеш да ги промениш (последните две).

Каква е идеята на цялата гимнастика, аз така и не разбрах? Чудиш се дали да вземеш нов изпарител или да рециклираш стария? Аз доколкото зная за труд вземат 20-ина лева, като сложиш и мембраните... по-добре нов. От друга страна, ако си правиш сам профилактиката, можеш да спестиш едни двадесет лева и да ги вложиш... в 3 килограма свинско филе, примерно. Ако чуденката ти е за разход - той зависи основно от настройката на самия изпарител и тройника (ако приемем, че първият е читав, а не за ремонт) и състоянието на двигател и запалителна система, които се сещаш, че с новия изпарител няма да можеш да ги промениш (последните две).

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
добре се чуди човека.и аз ще се чудя какво да правя с 6 годишния ми Волтран....до сега никакви ядове нямам но няма да е вечен ....дали да се сменят мембрани или нов....ако си взема нов, сам ще си отворя стария и ще опитам да го ремонрирам(от самото любопитство) и ако вземе, че проработи ще ме е яд че съм взел новия...затова, ако човек има някакви техничестки познания може да се опита(единствения недостатък е че колата нама да се кара докато не се направи)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Че то колко време е необходимо да направиш профилактика на изпарител? Ако се заиграеш много, може да ти иде половин ден и то основно ако си решил да го лъснеш като от витрината... Хората двигател пръскат и събират за един ден, ти за един изпарител се кахъриш 

Върни се в “Автогазови уредби”