Проблем след смяна на сонда на бутилка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем след смяна на сонда на бутилка
Колеги имам такъв проблем има пасат б3 комби бутилката на колата беше тип пура и много голема почти целия багажник заемаше и реших да я сменя с такава дето се слага на мястото на резервната гума и днес я монтирах сложих моята сонда защото бругата беше поръждясала и да ми станат накрайниците на търбичките и отидих да сипя газ сипах 15лв демек 12 литра и колата работеше само на ниски обороти отидох пи един газаджия и след изпускане на вуздуха от търбичката дето влиза в изпарителя колата започна да работи перфектно но карах 10км. и пак същия проблем и само си изкаравам въздуха ако някои знае нещо по тоя въпрос ще съм му много благодарен и дали ако напълня бутилката ще се реши проблема
- patzo_sl
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем след смяна на сонда на бутилка
Колега,не всяка сонда става на всяка бутилка.Сложи си сондата която си е за тази бутилка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз лесно ще я сменя но няма логика ако е от сондата няма да работи изобщо.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
От доста време не съм отварял бутилка, но ми се струва че имаше тръбичка, която стига до дъното на бутилката и по нея трябва да тръгне течен пропан, който да се изпари чак в изпарителя.
При теб тази тръбичка май е сбъркана. И от бутилката ти излиза газообразен пропан, и понеже изпарението става в бутилката тя доста бързо се охлажда и замръзва и изпарението като спре спира и подаването на пропан.
При газаджията се е оправила не защото е изпуснал въздуха, а защото бутилката е имала възможност да се размрази.
Спомените ми са доста стари и е добре да изчакаш някой по-компетентен да пише, но може да провериш дали съм прав като покараш 10км на газ и после пипнеш бутилката.
При теб тази тръбичка май е сбъркана. И от бутилката ти излиза газообразен пропан, и понеже изпарението става в бутилката тя доста бързо се охлажда и замръзва и изпарението като спре спира и подаването на пропан.
При газаджията се е оправила не защото е изпуснал въздуха, а защото бутилката е имала възможност да се размрази.
Спомените ми са доста стари и е добре да изчакаш някой по-компетентен да пише, но може да провериш дали съм прав като покараш 10км на газ и после пипнеш бутилката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз лично сложих сондата и точно за да няма такива проблеми сложих търбичката на дъното на бутилката
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Провери дали бутилката се охлажда като покараш малко и ще разбереш дали това е пролема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще видя но не мисля да е това защото вече спирах 4-5 пъти да изкарвам въздуха и никаде не беше замръзнало
Върни се в “Автогазови уредби”