Проблем с паленето на газ в студа. Идеи ? Временно решено.
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Проблем с паленето на газ в студа. Идеи ? Временно решено.
Проблема е на т3 бусче с сменен двг. Мотора е 1,8 (кода мисля че е АБС но не съм сигурен). Работи само на газ и почна да прави ядове сутрин в големия студ. Вчера го запалих с бутилка топла вода която изсипах върху изпарителя , но днес не стана номера. На бензин няма как да го паля за сега. Няма монтирана бензинова помпа и работи само на газ. Някакви идеи какво да му направя на изпарителчето че да си пали и в студа?
Последна промяна от vladobo на Вто 31 яну 2012 11:58, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с паленето на газ в студа. Идеи ?
Опитай да пръснеш малко бензин в смукателните тръби със спринцовка. Ако има карбуратор го напълни през маркуча и него със спринцовката.
За да запалиш на газ трябва да подгрееш не само изпарителя, но и бутилката. Ако бутана е повечко в нея сега няма налягане и просто не може да стигне до изпарителя.
За да запалиш на газ трябва да подгрееш не само изпарителя, но и бутилката. Ако бутана е повечко в нея сега няма налягане и просто не може да стигне до изпарителя.
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Имаше разни теми за подгрев на изпарител, масло и охладителна течност. 

- vladobo
- Двигател:
snupeca
Заглавие:
Папка: Входящи
А Добро утро колега!
По въпроса ти за изпарителя - на моя пасат бях същата история, даже гаснеше на +10 докато не загрее до 60-70гр. Сега паля от ряз на -15. Решението - мембрани на изпарителя. Моите бяха станали като картон, газта не може да премине през тях, и замръзва съответно изпарителя. 60 кинта ми струва удоволствието - оригинални на БРЦ и за сега почти 2000км оправиха се и тихи обороти и палене итн Успех от мен и лек ден!
Изпратено на: Пон Яну 30 05, 2012 9:13
Заглавие:

А Добро утро колега!
По въпроса ти за изпарителя - на моя пасат бях същата история, даже гаснеше на +10 докато не загрее до 60-70гр. Сега паля от ряз на -15. Решението - мембрани на изпарителя. Моите бяха станали като картон, газта не може да премине през тях, и замръзва съответно изпарителя. 60 кинта ми струва удоволствието - оригинални на БРЦ и за сега почти 2000км оправиха се и тихи обороти и палене итн Успех от мен и лек ден!
- vladobo
- Двигател:
vladobo написа:snupeca
Заглавие:Папка: Входящи
А Добро утро колега!
Сега ще опитам да го запаля на системка с бензин без помпата и отивам да търся мембранки и гумички за изпарителя както ми писа колегата. Слагам тук и неговото мнение което ми прати на л.с. - може да е полезно на някои кат мен. Това с впръскането на бензин е идея- чудя се дали няма да е по добре ако направо сваля свещите и сипя с спринцовка в цилиндрите? Или няма да стигне горивото за да затопли антифриза и газовата? Преди време палихме една Тигра екотек по тоя начин.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Бензин във смукателните тръби и то няколко грама не повече от 10мл -20мл защото може да я задавиш, ако пръснеш директно в цилиндрите ще я задавиш със сигурност. Ако има кой да ти помага може да продължиш да пръскаш в тръбите и след като запали.
Пропана ще мине през мембраната само, ако е скъсана.
Пропана ще мине през мембраната само, ако е скъсана.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Това с бензина е безсмислено, най-много да намокриш някоя свещ. При тези температури бензина не се изпарява.
Направи си ремонт на изпарителя и го регулирай, няма да имаш проблем с паленето. Важно е като запалиш на газ, да оставиш да поработи малко - докато изчистиш стъклата. Ако тръгнеш веднага, може да ти замръзне изпарителя.
Тази сутрин на -15 запалих на газ, никакъв проблем.
Направи си ремонт на изпарителя и го регулирай, няма да имаш проблем с паленето. Важно е като запалиш на газ, да оставиш да поработи малко - докато изчистиш стъклата. Ако тръгнеш веднага, може да ти замръзне изпарителя.
Тази сутрин на -15 запалих на газ, никакъв проблем.
Имам подобен проблем, затова не мисля да задръствам форума с нова тема.
Паля на газ (днес беше як студ) и след половин километър колата губи мощност и гасне - не пали нито на бензин, нито на газ и се почва бутането. След 15-20 минути пали на бенз без проблем.
Вероятно правя грешката да паля направо на газ, може би ако заплая на бензин и изчакам едно 5-6 минути и превключа на газ няма загасва?
Паля на газ (днес беше як студ) и след половин километър колата губи мощност и гасне - не пали нито на бензин, нито на газ и се почва бутането. След 15-20 минути пали на бенз без проблем.
Вероятно правя грешката да паля направо на газ, може би ако заплая на бензин и изчакам едно 5-6 минути и превключа на газ няма загасва?
- vladobo
- Двигател:
Ремонт че ще има на изпарителя ще има. Номера е че малко няма парички в момента. На газ въобще не припалва.Все едно въобще няма никакво гориво. А запали ли вече няма ядове- колкото и да е студено не замръзва след това. Ядовете са само с първото палене, и затова си мислех някакви варианти за палене на бензин или някаква магия на изпарителя докато се пооправят нещата с паричките за смяна на мембраните. В 11 часа днес с завъртането на ключа и си запали все едно че не е имало проблеми сутринта. Това с горещата вода не стана
а като запали и си имам ръчен смукач- опъвам го и си държи обороти към 1000, като позагрее ги променя на 1200-1300 и тогава връщам смукача и няма никакъв яд с работата на газ. Ама пусто първо палене и безпаричие 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
vladobo написа:Ремонт че ще има на изпарителя ще има. Номера е че малко няма парички в момента. На газ въобще не припалва.Все едно въобще няма никакво гориво. А запали ли вече няма ядове- колкото и да е студено не замръзва след това. Ядовете са само с първото палене, и затова си мислех някакви варианти за палене на бензин или някаква магия на изпарителя докато се пооправят нещата с паричките за смяна на мембраните. В 11 часа днес с завъртането на ключа и си запали все едно че не е имало проблеми сутринта. Това с горещата вода не станаа като запали и си имам ръчен смукач- опъвам го и си държи обороти към 1000, като позагрее ги променя на 1200-1300 и тогава връщам смукача и няма никакъв яд с работата на газ. Ама пусто първо палене и безпаричие
По често излизаи и го припалваи друго решение маи няма

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Освен да си купиш газ за запалки и да си я държиш вкъщи на топло и сутрин да пръска някой докато въртиш, ама това е повече в кръга на шегата.
Пробва ли изобщо да пръснеш малко бензин в колекторите.
Пробва ли изобщо да пръснеш малко бензин в колекторите.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
muns61 написа:Направи си ремонт на изпарителя и го регулирай, няма да имаш проблем с паленето. Важно е като запалиш на газ, да оставиш да поработи малко - докато изчистиш стъклата. Ако тръгнеш веднага, може да ти замръзне изпарителя. Тази сутрин на -15 запалих на газ, никакъв проблем.
+1 и при мен беше така миналата година преди да освежа моя изпарител(и аз съм само на газ), те бяха едни ниски обороти и гаснене ако пуснеш педала докато не позагрее, ако пък тръгнеш веднага както казва колегата замръзваше изпарителя и забиваше нос колата - сега е друга работа определено с нови и хубави мембрани. С какъв изпарител си колега?
- vladobo
- Двигател:
Утре сутрин ще погледна изпарителчето за марката и ще пиша. Днес след като си запали почти не го спрях цял ден, имах работа малко с него. Сега вечерта поседя на паркинга 2 часа и едва запали. Нямах време днес да го пробвам с бензин а и си палеше добре , то нямаше време да изстине двг. За утре сутрин съм му приготви една туба с 4 литра бензин и ще се мъчим взаимно а после ще споделя тук резултатите. Според вас като сипя направо бензина , копчето за газ да го изключвам ли? Или да го оставя газта пусната и като размрази изпарителя направо да си заработи на газ? Ако не е изхарчил бензина и тръгне газта проблем ли ще е?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Хубаво ти дават акъл за бензина ама от колко време не е карана на бензин?
Вземи го ремонтирай с нови мембрани, да не струват милиони??? Ти за тия 4 литра бензин още някой лев отгоре и си взел български комплект
Вземи го ремонтирай с нови мембрани, да не струват милиони??? Ти за тия 4 литра бензин още някой лев отгоре и си взел български комплект

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Бутаитего ве,или авер дате дръпне некои 

Върни се в “Автогазови уредби”