Висок разход 1.6 АБУ
- vasil_koprivshtenov
- Автомобил:
- Двигател:
Висок разход 1.6 АБУ
Колеги разхода е от порядака на 13-15 газ
.Изпарителя го отваряхме мембраните са в добро състояние почистихме го и го събрахме.Филтъра е в добро състояние.Така да се каже "скопена" е до минимум.Къде да търся проблема ....

- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Висок разход 1.6 АБУ
Колега миналата седмица, незнам при теб ама при мен беше здраво боксуване, затъване в преспи и т.н. Ако е било и при теб така е нормално да даде такъв разход! При мен със същия двигател голф 3 разхода на къси разтояния 4-5 км. е 10-11/100 , ако не затъна някъде, че със зимни гуми 195/50/15 често се случва! Зима е все пак! Давам ти за пример Фиат Панда 900 куб. миналата седмица с всичкото боксуване и стоене по светофарите 9/100 бензин!
- vasil_koprivshtenov
- Автомобил:
- Двигател:
За това ясно,че в това време няма как да не гори малко повече но и преди снега .... си имаше висок разход.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vasil_koprivshtenov написа:Колеги разхода е от порядака на 13-15 газ.Изпарителя го отваряхме мембраните са в добро състояние почистихме го и го събрахме.Филтъра е в добро състояние.Така да се каже "скопена" е до минимум.Къде да търся проблема ....
1.Метод на засичане?
2. Как така прецени мембраните, да нямаш микроскопично око? Питам неслучайно, щото един така ги гледа моите и прецени, че са ОК, а като сложих новите разлика имаше

3. Със скопена кола не се постига нисък разход. Просто е мъка и за колата и за шофьора и пак си гори доста

- vasil_koprivshtenov
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:vasil_koprivshtenov написа:Колеги разхода е от порядака на 13-15 газ.Изпарителя го отваряхме мембраните са в добро състояние почистихме го и го събрахме.Филтъра е в добро състояние.Така да се каже "скопена" е до минимум.Къде да търся проблема ....
1.Метод на засичане?
2. Как така прецени мембраните, да нямаш микроскопично око? Питам неслучайно, щото един така ги гледа моите и прецени, че са ОК, а като сложих новите разлика имаше![]()
3. Със скопена кола не се постига нисък разход. Просто е мъка и за колата и за шофьора и пак си гори доста
Метод на засичане Пълен-пълен.
Газаджия ми каза,че са добре.
Скопена не до минимум а в рамките на нормалното пак правено от газаджия.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vasil_koprivshtenov написа:stefan4o написа:vasil_koprivshtenov написа:Колеги разхода е от порядака на 13-15 газ.Изпарителя го отваряхме мембраните са в добро състояние почистихме го и го събрахме.Филтъра е в добро състояние.Така да се каже "скопена" е до минимум.Къде да търся проблема ....
1.Метод на засичане?
2. Как така прецени мембраните, да нямаш микроскопично око? Питам неслучайно, щото един така ги гледа моите и прецени, че са ОК, а като сложих новите разлика имаше![]()
Метод на засичане Пълен-пълен.
Газаджия ми каза,че са добре.
Скопена не до минимум а в рамките на нормалното пак правено от газаджия.
Пълен-пълен се мери само бензин/дизел. Дъвкано е многократно. Реално грешката може да е такава, че разликата да е фрапираща с реалността.
На колко км и години са ти мембраните? Щото и на мен газаджия ми каза, че са ОК и то един от първите в Стара Загора, които се занимават сигурно поне от 10-15г.
Относно скопеното - когато колата върви най-близко до бензин (понеже допускам, че е доста трудно на газ да я накараш да върви повече или колкото на бензин) разходът би бил най-добър понеже педалът на газта е малко натиснат.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такова животно проверка на мембрани, разглобиш ли -сменяш.
Върни се в “Автогазови уредби”