Обикновена газова на APQ 1.4 инжекция 98г
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1980
- Контакти:
Обикновена газова на APQ 1.4 инжекция 98г
Здравейте на всички! Имам Поло 1.4 инжекция и искам да му сложа газова,но за сега не мога да отделя малко повече пари. Решил съм да си сложа сам уредбата.Ако нещо греша ще се радвам да ме поправите.Бутилка втора употреба ще взема с тръба 6 мм. Изпарител Lovato вакумен, бензинов клапан,газов клапан.Това е стандартно до сега. Ще разпробия всмукателния колектор и ще сложа 4 гръм клапи и още една на филтъра отгоре.щЩе купя един смесител с диаметър колкото е на горната част на инжекцията.Между другото много прилича като карбуратор,преди имах Сиера само че с две клапи плочката беше отгоре и не съм имал никакви гърмежи и си вървеше много добре и даваше хубав разход за тази голяма талига 10л на дълъг път и 12-13л градско.Решил съм да сложа и един ламда емулатор.Не ми е ясно има ли дебитомер този двигател. И другото което мисля чрез релето до спирам сигнала на инжекторите за да не работят на сухо.Преди филтъра нямам никакви сензори .На пръв поглед като видиш двигателя ще кажеш че е карбуратор.Кажете какво мислите?Ще се радвам на всеки ваш коментар по темата! Благодаря предварително!
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Re: Обикновена газова на APQ 1.4 инжекция 98г
Eстествено че е добра идеята колега. Слагай и не се замисляй при тези цени на горивата.. падаш 30-40% надолу като разходи за гориво. А като си поддържаш и запалителната система едва ли ще имаш проблеми с гърмежи и т.н.. Успех!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
kras78 написа:Здравейте на всички! Имам Поло 1.4 инжекция и искам да му сложа газова,но за сега не мога да отделя малко повече пари. Решил съм да си сложа сам уредбата.Ако нещо греша ще се радвам да ме поправите.Бутилка втора употреба ще взема с тръба 6 мм. Изпарител Lovato вакумен, бензинов клапан,газов клапан.Това е стандартно до сега. Ще разпробия всмукателния колектор и ще сложа 4 гръм клапи и още една на филтъра отгоре.щЩе купя един смесител с диаметър колкото е на горната част на инжекцията.Между другото много прилича като карбуратор,преди имах Сиера само че с две клапи плочката беше отгоре и не съм имал никакви гърмежи и си вървеше много добре и даваше хубав разход за тази голяма талига 10л на дълъг път и 12-13л градско.Решил съм да сложа и един ламда емулатор.Не ми е ясно има ли дебитомер този двигател. И другото което мисля чрез релето до спирам сигнала на инжекторите за да не работят на сухо.Преди филтъра нямам никакви сензори .На пръв поглед като видиш двигателя ще кажеш че е карбуратор.Кажете какво мислите?Ще се радвам на всеки ваш коментар по темата! Благодаря предварително!
Слагай ГИ и не си блъскай акъла. И газаджиите хляб трябва да ядат.
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
stefan4o, ясен е най-оптималния вариянт, че е ГИ. А представи си, че човека има 100-150лв, иска да купи 2ра ръка части и да си сглоби газовата сам и няма 8-900лв за Газов Инжекцион.... обаче му е непоносимо скъпо на бензин 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз искам с моята заплата да карам Мерцедес еС-клас, ама... нИ става. Нали знаеш, че маймуни с трици не се ловят. Съжалявам, че така 1:1 го казвам, но си е живата истина
На двигател с пластмасов колектор не бих за нищо на света сложил обикновена АГУ.

На двигател с пластмасов колектор не бих за нищо на света сложил обикновена АГУ.

-
- Автомобил:
- Двигател:
kr1sh0 написа:stefan4o, ясен е най-оптималния вариянт, че е ГИ. А представи си, че човека има 100-150лв, иска да купи 2ра ръка части и да си сглоби газовата сам и няма 8-900лв за Газов Инжекцион.... обаче му е непоносимо скъпо на бензин
Този автомобил е за ГИ.Не се излагай с обикновена.За 100-150лв да си купи велосипед,то по тая логика като няма пари с какво ще зарежда.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Като изтряскат колекторите на парчета (или не особено евтиня дросел)и ще се върнеш толкова назад,че няма и да помислиш повече за обикновена газова 

Върни се в “Автогазови уредби”