Проблем с ГИ при преминаване на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ГИ при преминаване на газ
Здравейте колеги, преди време сложих ГИ Фобос 4. Колата е Голф 3 1.6 АЕК. Досега не е имало каквито и да е проблеми. На 10 000 км, както си е описано в гаранцията (25.01) са сменени и двата филтъра за ГИ. 1 ден след смяната се появи следния проблем - паля винаги на бензин и като загрее преминава на газ. От въпросният момент си преминава на газ, чува се щракването отзад на бутилката, издава звуков сигнал. След няколко минути обаче почва да издава отново сигнал и преминава аварийно на бензин, като премигва индикатора веднъж. Според инструкциите е ниско ниво на налягане в бутилката. Бутилката не е празна със сигурност. Изчаках да си закове стрелката на 90 градуса и включих пак на газ. Така карам продължително на газ и от време на време всички лампички на ГИ (имам предвид за нивото на газ в бутилката) изгасват и след малко се включват наново като колата прекъсва и пак се оправя или преминава аварийно на бензин. При движение на бензин няма никакви проблеми. Кабели и дистр. капачка са сменени. Свещите не са специално за газ, но досега не съм имал проблеми. Така или иначе в събота ще мине през диагностика, но все пак има ли някой идеи къде е проблема?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Проблем с ГИ при преминаване на газ
Ако си с тая рейка,иди да и сменят буталцата в нея.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че е точно такава по спомен. Ще проверя. Но се учудвам, при положение, че съм минал едва 10 000км и да е проблема в рейката.
- Bai Sando
10 000 км даже са и много 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може, според упътването почистване се прави на 20 000, смяна евентуално на 50 000.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Мойта рейка е като горе посочената и се наложи смяна на буталцата на 8000 км. След смяната все едно карах друга кола. До колкото знам рейките(Реил) произведени през 2012 г. дефектират, тъй като са се опитали производители да сменят нещо по буталцата и , след което са върнали стария начин на изработка(ако греша се извинявам предварително)!
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Странно.И моята е RAIL от 2012г вече 20 000км нямам проблеми с нея ,дори филтър за газовата фаза не съм сменял.Прекалено голяма случайност ми се струва точно в деня след смяната на филтрите ти да се задръсти/повреди рейката.По-скоро имаш проблем с новите филтри.Ако дебита на газта е по-нисък от нормалното системата преминава автоматично на бензин.Това става и при задръстени газови филтри.Трябва да се прегледа монтажа на филтрите,може да са монтирали на обратно единия (има вход и изход) или самите филтри да са дефектни.
Последна промяна от stypkata на Сря 29 яну 2014 16:12, променено общо 3 пъти.
- Bai Sando
liderass написа:Мойта рейка е като горе посочената и се наложи смяна на буталцата на 8000 км. След смяната все едно карах друга кола. До колкото знам рейките(Реил) произведени през 2012 г. дефектират, тъй като са се опитали производители да сменят нещо по буталцата и , след което са върнали стария начин на изработка(ако греша се извинявам предварително)!
ДА.Ето един жив пример.

Ако някое от буталцата е счупило пружина и сега стои отворено,то в някой от цилиндрите директно влиза газ,от там налягането пада и прехвърля на бензин.
Такива по едно време сменях на поразия,докато си ги подмениха повечето клиенти.
А на самата рейка трябва да пише 2012 г.и месеца на производство,май дефектните бяха от март до декември

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми се вярва да е заради монтажа на филтрите, защото бяха монтирани в сервиза, където е поставен ГИ. Силно се надявам да не е заради това
Ще проверя датата и годината на рейката за по-сигурно, на доста други места прочетох за дефектните рейки на рейл.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Рейката е от юли 2013 и след диагностика няма никакъв проблем с нея. Редуктора има термодатчик, който е на въздушната струя и това е донякъде проблем. А в крайна сметка ще се сменя и газовия компютър.
-
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
bushidoz написа:Рейката е от юли 2013 и след диагностика няма никакъв проблем с нея. Редуктора има термодатчик, който е на въздушната струя и това е донякъде проблем. А в крайна сметка ще се сменя и газовия компютър.
Колега един тъп въпрос:Термо датчика е на въздушната струя,Как действа това чудо?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах предвид, че е поставен на редуктора, но през него минава студен въздух от решетката. Беше настроен на 10 градуса и го промени на 0. Когато отчита под настроената температура, преминава аварийно на бензин. В крайна сметка не се оказа това проблема.
Фобос 4 има ли мап сензор?Ако има може и той да прави проблеми
- Bai Sando
Имат,но до сега поне аз не съм видял дефектен мап от фобоските,мисля на Моторола бяха производство 

Върни се в “Автогазови уредби”