Голф 3 1.6 AGU губи мощност на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Kn0cK3r
Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
Двигател: CJXA

Голф 3 1.6 AGU губи мощност на газ

Мнениеот Kn0cK3r » Съб 01 фев 2014 14:05

Здравейте! Днес запалих колата на бензин и след подаване на газ - колата си обърна на газ ..държах малко педала на газ-та за да се форсира на 3000 оборота и след една минута потеглих , карах 200 метра и колата заби муцуна и почна да губи обороти (стои на 200 оборота при подадена газ , а след като отпусна - направо си изгасва). Отвори багажника и видях , че цялата бутилка е в скреж. На бензин колата си върви без проблеми. Някакви идеи ?

....

преди малко ходих да обдухам цялата бутилка със сешоар и я завих с едно дебело яке. Изпарителя беше леко скрежасал и го обдухах и него. Запалих колата на газ и си работеше нормално около минута , дори я форсирах няколко пъти и малко след това пак започна да губи мощност и изгасна. пак я запалих и държах на 3000 оборота за около 20 секунди , но като отпусна газта пак изгасва. Направи ми впечатление , че като я форсирах до 3000 оборота отзад илизаше страшно много бял пушак ( доста поече от обикновенно ) . Един приятел ми каза да напълня бутилката с газ до горе и можело да се оправи. Каза ми , че има вероятност медната тръбичка , която смуче газ от бутилката може да се е разхлабила или изобщо да е паднала и да смуче въздух + газ и за това да прави така. Можело също налягането в бутилката да е излязло и за това да е замръзнала бутилката.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Голф 3 1.6 AGU губи мощност на газ

Мнениеот kris11 » Съб 01 фев 2014 16:57

дозареди. Ако пак го прави са ти напъхали вода в бутилката.

Потребителски аватар
Kn0cK3r
Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
Двигател: CJXA

Re: Голф 3 1.6 AGU губи мощност на газ

Мнениеот Kn0cK3r » Съб 01 фев 2014 18:52

kris11 написа:дозареди. Ако пак го прави са ти напъхали вода в бутилката.

Ще пробвам. Зареждам само от ЛУКОЙЛ (понеже имам сребърна карта). Не изключвам , че не мамят , но пък и такава голяма верига да пълни с вода е крайно нагло. Между другото колата последно съм я ззареждал миналата неделя и цяла седмица си карам с тази газ. Дори вчера ходих да си върша работа и нямах никакви ядове. Това стана днес като запалих , позагря колата 1-2 мин. и потеглих ....

Върни се в “Автогазови уредби”