Малко опит от препатил със свещи!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
chobi
Автомобил:
Двигател:

Малко опит от препатил със свещи!

Мнениеот chobi » Пет 12 окт 2007 11:17

Привет на всички! Реших да споделя неволите си та дано други не се набутват като мен. На 16000 км пробег ми се спука изолатора на една от старите свещи и колата започна да ми люлее тихите обороти. Свещи Бош с три странични електрода с "гаранция" за 60000 км пробег. Ама друг път! Реших да си купя от новото хай-тек производство на Бриск. Свързах се с една от фирмите вносителки които дават за България в сайта на Бриск. Доставиха ми свещи по каталог за моята барака итриум с двойна платина, на външен вид супер. Да ама пак не! На бензин работи но НА ГАЗ НЕ ЩЕ!!! То беше гаснене на тихи обороти то беше придърпване не ти е работа. Проверих разстоянията, намалих ги малко и пак не ще!!! Та след всички тези безсмислени експерименти и пс......и от моя страна си купих NGK с три странични електрода, по каталог каквито ги дават за първоначално вграждане и чудо! Моторът заспа! Няма вибрации, няма прекъсвания, все едно че е току що е излязъл от завода! Без значение на газ ли карам или на бензин! Та извода е не си правете експерименти а купувайте това което е написал производителя, само гледайте да е истинско!!!
Успех !!!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: Малко опит от препатил със свещи!

Мнениеот L&R » Пет 12 окт 2007 11:23

chobi написа:....и от моя страна си купих NGK с три странични електрода, по каталог каквито ги дават за първоначално вграждане и чудо! Моторът заспа! Няма вибрации, няма прекъсвания, все едно че е току що е излязъл от завода! Без значение на газ ли карам или на бензин! Та извода е не си правете експерименти а купувайте това което е написал производителя, само гледайте да е истинско!!!
Успех !!!

Така е каквото за бензин , такова и за пропан-бутан, по каталог за модела!

orlinlakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlinlakov » Пет 12 окт 2007 20:35

Ами благодаря колега за отзивите аз съм с АЕК мотор и като дойде време ще знам какво да си взема. :wink:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 12 окт 2007 21:14

А защо не си взе обикновени Brisk Silver... Иридиума доколкото знам не са много добри за газ...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Малко опит от препатил със свещи!

Мнениеот andro_ » Пет 12 окт 2007 22:03

L&R написа:Така е каквото за бензин , такова и за пропан-бутан, по каталог за модела!

Абсолютно подкрепям с три ръце!

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пет 12 окт 2007 22:43

човека поставил ми газовата ми каза че е по-добре с едноелектродни ако по принцип ще караш на газ, купих такива БОШ - 5 лева бройката от Ауто+ по каталог и си работи съвсем прилично и на газ и бенц

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Нед 14 окт 2007 18:33

The_Machine написа:А защо не си взе обикновени Brisk Silver... Иридиума доколкото знам не са много добри за газ...
:applause:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 14 окт 2007 18:48

Аз пък незнам мойте свещи какви са. Има само емблемите на VW и Audi. С тях купих колата преди 2 години и съм минал 30 000км. Гледам ги от време на време - не са мръднали! Преди 3 месеца сложих газ и няма никаква разлика. Явно пак такива ще взема само да разбера какви са :D

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пон 15 окт 2007 6:23

Koгато взех колата беше с предписаните от производителя Champion-и, в момента съм с BERU триполюсни, но до колкото разбрах не са за моя тип двигател , а са добри за новите модели на ВАЗ. Въпреки това съм доволен, може би свещите са доло горе истински, помня че за комплекта дадох 40лв.!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Свещи

Мнениеот mufin » Пон 22 окт 2007 7:29

Прав е колегата
Аз смених моите с оригинални от Порше Бг
Струват 60лв.
Разликата в цената с ментетата не е голяма.

Потребителски аватар
chobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chobi » Пон 22 окт 2007 20:58

Преди два дена дадох прословутия Brisk ytrium platinium на съседа ми който ги сложи на една 30 годишна Лада. Бараката му просто заспа! Заработи като часовник. По негови думи колата му никога не е вървяла така добре. Та къде е сега истината? На Голфето не работят, а на ладата работят перфектно. Иначе с NGK-то нямам никакви проблеми! Просто лу ната спи!
Извод: "соц" коли със "соц" свещи, западни коли със свещи по каталог от производителя!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 22 окт 2007 21:52

Понеже нали продавам части...идват разни хора,гледаме по каталога и клиента казва: "Аз карам на газ,искам едноелектродни",аз му казвам: "Да,ама по каталог са триелектр."...той си настоява..."едноелектродни",аз:"Ми убуу ходи по другите магазини,там да ти вземат парите".
После:"Колата не върви" :D

Потребителски аватар
astro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот astro » Нед 28 окт 2007 9:18

Само NGK. Нямат грешка.

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Нед 28 окт 2007 9:46

Geleto написа:Аз пък незнам мойте свещи какви са. Има само емблемите на VW и Audi. С тях купих колата преди 2 години и съм минал 30 000км. Гледам ги от време на време - не са мръднали! Преди 3 месеца сложих газ и няма никаква разлика. Явно пак такива ще взема само да разбера какви са :D

С NGK си, те правят на ауди и фв. С емблемите по принцип са оригиналните, афтърмаркет ги намираш без тях поради явни причини. С тях поне 100к км не ги мислиш( дали не бяха и 100к мили..)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 28 окт 2007 11:50

nadasdi написа:
Geleto написа:Аз пък незнам мойте свещи какви са. Има само емблемите на VW и Audi. С тях купих колата преди 2 години и съм минал 30 000км. Гледам ги от време на време - не са мръднали! Преди 3 месеца сложих газ и няма никаква разлика. Явно пак такива ще взема само да разбера какви са :D

С NGK си, те правят на ауди и фв. С емблемите по принцип са оригиналните, афтърмаркет ги намираш без тях поради явни причини. С тях поне 100к км не ги мислиш( дали не бяха и 100к мили..)

Олеле мале... тва само не го казвай на някой с газ , че с тия 100к км има да те псуува...

Върни се в “Автогазови уредби”