Най-напред за много години, живи и здрави!
Значи, яви се следния проблем. При по-продължително каране на газ и преминаване към бензин, губи мощност. При подаване на газ не поема, нещо се замисля, като че ли нещо нещо се запушва. Проблема е само при превключване от газ към бензин. Имам идеи за превключвателя, автоматичен може да не дава добър контакт, или от бензиновата помпа, ама на бензин работи. Четох на ваското1 поста, да не би да тая лабда сонда, нещо да сработва. То ще се ходи на диагностика, ама ако нещо ме насочите, ще бъда благодарен!
Колата е 1.4 АБД, с обикновена газова.
след превключване към бензин не работи?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Този ефект е съвсем нормален ама само в началния момент,в който превключиш от газ на бензин.Получава се защото изпарителя и маркучите са пълни с газ и докато тя изгори минава известно време.Обаче през това време дюзата вече блъска бензин и двете горива се смесват.В резултат двигателя се дави и не иска да върви докато не изгори газта,която е останала по трасето.След това трябва да се отприщи и да си върви добре на бензин.
При мен се получава редовно и даже избягвам да я превключвам от газ на бензин в движение и ако го правя е при високи обороти на по-висока предавка за да не изгасне двигателя (понеже ако пък изгасне едвам пали после).
Ако превключиш и след няколко секунди не тръгне нормално на бензин се случва нещо друго.
При мен се получава редовно и даже избягвам да я превключвам от газ на бензин в движение и ако го правя е при високи обороти на по-висока предавка за да не изгасне двигателя (понеже ако пък изгасне едвам пали после).
Ако превключиш и след няколко секунди не тръгне нормално на бензин се случва нещо друго.
Върни се в “Автогазови уредби”