Газова уредба на Пасат '95, 2.0i - струва ли си?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
senser
Автомобил:
Двигател:

Газова уредба на Пасат '95, 2.0i - струва ли си?

Мнениеот senser » Сря 13 фев 2008 17:30

Здравейте,

Търся да си купя кола и от край време имам слабост към ФВ (по-рано имах Голф2 1,8 Ми).

Попаднах на нелош (поне от това, което видях) Пасат - 95 год, двигател бензин 2 литра пълна инжекция и се чудя дали има смисъл и си струва, ако я взема да сложа газова уредба. Знам, че много зависи от типа на двигателя и на горивната система, както и, че има разлика в цената затова искам да чуя и вашето мнение: има ли смисъл да се слага на такъв пасат газова уредба, и ако - да, то каква?

Поздрави!

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 13 фев 2008 20:13

О, смисъл винаги има :twisted: , освен в случаите, когато въртиш под да речем 5000 км на година... тогава уредбата като инвестиция ще се избие за твърде дълъг период :)

А доколкото каква да бъде уредбата - въпрос на компромиси :) - ако имаш пари - скачай смело на газов инжекцион, ако ли не... и с обикновена с някои условности няма да имаш проблеми в повечето случаи :)

Успех!

Потребителски аватар
senser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот senser » Сря 13 фев 2008 21:13

ами ако за газов инжекцион ще трябва да платя 1000 лв. и нагоре, и увеличение на газта (както го гласят) от 30% през тази година май ще трябва да минавам не по 5000 ами по 50000 км., че да го избия :D

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 13 фев 2008 21:32

Трудно ми е да повярвам да увеличат пропан-бутана с 30% без да вдигнат и бензина поне с толкова - по-скоро се говори за природния газ (метана) :)

Газов инжекцион под 1200-1300 лв няма къде да намериш.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 18 фев 2008 11:05

слагай обикновенна газова и не се плаши,няма да имаш никакви проблеми,аз съм със същия мотор и обикновенно газово и нямам никакви проблеми,само трябва да ти я слага добър майстор.Разхода е ми е около 10л,но нормално каране,без да се правя на състезател.Ако щеш ми вярвай но на гас и правя 200км без никакви проблеми

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Пон 18 фев 2008 20:07

Това за обикновенната газова е много относително и май не опира работата точно до маистор а и до кола .... примерно моита кола също е с обикновенна газова Ловато .... обаче имам проблеми с нея , а проблема е това че имам моменти когато гърми газововъздушна смес в колекторите .... и гърмежа отива към кутията на въздушния филтър и я чупи .... моита беше чупена от предишния собственик и лепена ... и в последствие аз я разпарчетосах и едвам си намерих подобна кутия (за същатата е невзъможно да се говоризащото колата ми е с МАФ ан е с дебитомер) във всички морги в София.И всичко това при положение че свещите и капачката са сменявани .... а кабелите неизглеждат да имат проблеми(да пускат искри). Така че това с обикновенната газова на коли пълна инжекция маи е до късмет повече отколкото до знания . !

Потребителски аватар
Велосираптор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велосираптор » Пон 18 фев 2008 23:17

Прави са колегите,че зависи колко смяташ да го караш.Аз съм с такъв двигател , но набор '91 и съм с обикновена метанова уредба.Не с газов ижекцион.Удоволствието ми излезе 1350лв. Много съм доволен от разходът.Доволен съм и от вървенето/не Много, но все пак цената иска компромиси/.вече 11к км никакви проблеми.Истината е,че ако искаш динамика-както на бенз трябва да сложиш газов инжекцион.

Върни се в “Автогазови уредби”