...прибирам се оная вечер от работа, спирам пред блока, културно превключвам на бензин, давам няколко пъти газ (четох някъде тука или в mobile.bg, че така се продухвали маркучи и прочие) и слизам. Дотук всичко нормално.
[осн. теза (завръзка на сюжета)]
на следващия ден се успивам, закъснявам, викам си "дано не направи некой проблем колата", паля нормално (на бензин, нали, щото съм я оставил така от увода), потеглям и превключвам на междинна, че да изгори газта - както го правя от месец и нещо насам без проблеми. При първото придръпване на колата включвам на газ и не очаквам изненади. Колата, обаче, е на друго мнение - изхърква смъртно 2 пъти и гасне. Викам си "а, тва е нещо ново" - включвам пак бензин, скатавам се в една пресечка и почвам упражненията с ключето. Обаче не ще - реши, че няма да работи на газ и това е. Газ има (сипвам от Опет, доволен засега), въздушния филтър е чист, като го гледам, друго не разбирам. Карам на бензин 20-тина км градско, пробвам пак на газ (да не би да й е студено) - не ще и не ще. Викам си "хубаво, айде сега претенции, явно ще се ходи на майстор". Бях прегледал тука във форума постовете за газаджии и най-близо до нас се оказа един сервиз на Средна Гора и Симеон. Тая сутрин пред нас пак пробвам дали ще подкачи на газ - тц. Изтърсвам се на гаражчето, пия кафе и чакам присъда. Идва Майстора (с гл. буква от respect), обяснявам ситуацията и палим на бензин. Включвам на междинна, изгаря там квото има да изгаря и включвам на газ. Е да, ама колата не гасне

[заключение]
Ей-сега, пак пред блока я угасих и си викам "дай пак да пална и да видим какво ще стане". Паля на бенз, междинна, чакам, включвам на газ... гасне. ...бах мааму

Та сега седя и пиша тоя пост, ако може някой да ме насочи като какъв може да е проблема и как да го обясня на майстора, че да не мачкам пак каскета като тая сутрин.

(еее, то голям ферман станало, ама така - под напора на чувствата...)
Поздрави!

[]