казаха ми че когто карам на газ не е хубаво да превключвам на бензин-като карам с 90 и повече.
вярно ли е и ако е така-каква е причината?
Превключване газ/бензин при висока скорост?
- Mega75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re ...
... Че какво значеиние има скоростта? Ако има ще е до обороти не до скорост? Не виждам логика? Аз си превключвам когато си искам? До сега не съм имал пробелми.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
при моно-то не би трябвало да имаш проблеми при превключване газ/бензин на по-висока скорост.
ако е карбурация нещата са малко по-иначе.в смисъл има един момент на междинно положение/двата горивни клапана са затворени/ и докато изгори бензина в карбуратора може да се получи придърпване/забиване а при по-висока скорост това не е добре.
ако е карбурация нещата са малко по-иначе.в смисъл има един момент на междинно положение/двата горивни клапана са затворени/ и докато изгори бензина в карбуратора може да се получи придърпване/забиване а при по-висока скорост това не е добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Също мисля че няма да имаш проблеми с превключването при висока скорост!
Аз съм с PASSAT RP-90 к.с. ел.изпарител LANDI и при надвишаване над 1800 об. се включва на газ, но само ако си отпуснал педала на газта! Правил съм си експерименти при скорост 130-140 на бензин, включвам на газ, отпускам педала на газта , чува се щтракане в бутилката и продъжавам на газ.
Аз съм с PASSAT RP-90 к.с. ел.изпарител LANDI и при надвишаване над 1800 об. се включва на газ, но само ако си отпуснал педала на газта! Правил съм си експерименти при скорост 130-140 на бензин, включвам на газ, отпускам педала на газта , чува се щтракане в бутилката и продъжавам на газ.
Върни се в “Автогазови уредби”