Къде във Варна слагат реле за изключване на ламбда сондата ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Къде във Варна слагат реле за изключване на ламбда сондата ?

Мнениеот aitapeapea » Сря 20 авг 2008 10:03

Прочетох доста теми по позната тема за задържането на 2000об , при работа на газ. Няколко човека ми казаха просто да свикна с този проблем (при положение че разхода е нормален), но все пак си ме дразни и реших да пробвам с реле, което изключва лабдата при работа на газ.

Има ли някой колега от Варна който да е слагал подобно нещо и ако да - къде?

А има ли колеги които са с такова реле и са по-доволни?

(А като се замисля може и да не е с реле а с обикновен прекъсвач, но пак не се хващам да правя подобни интервенции сам. Просто не съм учил за коли :shock )

Става дума за голф3 97-ма ;ААМ - 1,8ми 75коня

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Сря 20 авг 2008 11:27

релето дефакто си е един прекъсвач но автоматизиран.
за да видиш без ламбда сонда дали всичко по колата ти ще е наред - просто откачи буксата и и карай така известно време - ако си доволен, тогава слагай реле.
а да те питам имаш ли монтиран емулатор на ламбда сондата?

Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aitapeapea » Сря 20 авг 2008 11:39

Да, имам, но явно не е достатъчен или и аз не знам. След последния елкон колата бе наред 3 дни след което на бензин е много зле, на газ е добре с приличен разход (12-градско ; 8 извън) само дето оборотите падат до 2000 и там остават (докато не ги сваля със скорост)И то съборя ли ги до 1800 от там си падат сами и си застават на 900. А инъче при пуснат климатика всичко е ок на газ.

Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin111 » Сря 20 авг 2008 19:20

Аз имах подобен проблем, след рестарт на компА карах 3-4дни без проблем, и след това на бензин колата ставаше много"неспокойна"-обортите игаеха, гаснеше и т.н. Сменихме три вида емулатори на сондата и резултат нямаше, тогава решихме(с майстора, койот слагаше газовата-беше много любезен и отзивчив) да махнем емулатора и да видя как ще се държи колата........EVRIKA!!!!! ОТ този ден нататък вече 4 месеца никакъв проблем-няма грешки в компа, сега колата си мърка като котенце, а и разхода ми напълноме удовлетворява, 6,5-извънградско и 9-градско в Пловдив предимно на къси разстояния! Може да пробваш така без никакъв емулатор(безплатно е нищо не струва) :lol: УСПЕХ :wink:

Jivko73
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот Jivko73 » Чет 21 авг 2008 12:18

Здравей,колега.Със същия мотор съм(на Пасат),и имах същия проблем.При мен се оказа тампона на моното.За съжаление във Варна има само един който разбира от газови-в Аспарухово(мога да ти потърся телефона му).Лично аз ходя на центровка в Шумен-далеч е,но само от там съм доволен.Ако мога да помогна пусни ЛС.

янко янков
Автомобил:
Двигател:

Re: re

Мнениеот янко янков » Вто 26 авг 2008 21:46

Jivko73 написа:Здравей,колега.Със същия мотор съм(на Пасат),и имах същия проблем.При мен се оказа тампона на моното.За съжаление във Варна има само един който разбира от газови-в Аспарухово(мога да ти потърся телефона му).Лично аз ходя на центровка в Шумен-далеч е,но само от там съм доволен.Ако мо
га да помогна пусни ЛС.

колега ,кой е този газаджия в аспарухово че брат ми на г2 1.8 моно има същия проблем ,на моя фиат разхода скочи от 9 на16 и ми предстои газиране на поло 1.3

Върни се в “Автогазови уредби”