Мога ли да сменя сам уплътненията на изпарителя

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мога ли да сменя сам уплътненията на изпарителя

Мнениеот doktora » Сря 27 авг 2008 12:59

Колеги, имам повишен разход на газ -13,5-14 литра през лятото,а зимата стига 15 и най-вероятната причина е изпарителя. От както е купен ( на около 40 000 км е ) не съм сменял нищо по него. Изпарителя е BRC, електронен мисля че беше. Та въпроса ми е дали има нещо сложно по смяната на всички уплътнения в него и дали тази хватка мога да си я направя сам?
А някой знае ли колко долу-горе струват уплътненията?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 27 авг 2008 13:04

Има тема на машината със снимки, отговора е да.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Чет 28 авг 2008 9:14

Колега с това трябваше да почнеш ,че изпарителя ти е BRC той се слага на по-мощните двигатели от 2000 куб. нагоре поне аз така знам затова и разхода е малко в повече слагай Ловато и работата ще заспи. :wink:Трябва да ти е 11л. градско според зависи от града и 8,5-9л. извън града.Поне моя е така. :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 28 авг 2008 9:43

Здрасти колега jagler !
Позволи ми да не се съглася с теб за изпарителя, даже да ти кажа ли - за първи път чувам че BRC бил създаден за по мощни двигатели. Определено не бих го сменил защото е много добър изпарител - не ми е правил никакви проблеми от както е сложен, а в форума гледам че доста колеги също са доволни от него.
Защо не съм съгласен с теб---> Когато сложих газовата, близо 2-3 години разхода беше някъде около 11-11,5 на градско и 8 на извънградско.Даже още в самото начало разхода на газ се беше изравнил с този на бензин - около 10,5 и 7 , но този това беше за кратко. Т.е. с този изпарител е имало времена когато разхода си е бил съвсем приличен и в нормите и затова сега ми прави впечатление че не е както трябва, не е както беше. За да не бъда голословен даже ще ти дам пример - сещам се че тогава с 29-29,5 литра изминавах 280 км градско, което си беше и си остана рекорд за моето корабче.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Чет 28 авг 2008 9:48

ами щом преди това ти е бил по-малък разхода няма какво да мислиш сменяй му мембраните и гумичките те ги продават комплект изчисти вътре всичко в изпарителя и му направи хубава настройка :wink:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Вто 02 сеп 2008 5:31

...дали тази хватка мога да си я направя сам?

Няма невъзможни неща :)

Върни се в “Автогазови уредби”