взех си едно пассатче с такъв мотор което има АГУ но обикновенно, не е инжекцион.
Та въпроса ми е ако се монтора газов инжекцион от каде се взема сигнал за инжекторното време, понеже колата е с механична инжекция ?
някои слагал ли е инжекцион на този двигател и какви са му отзивите ???
Газ на Passat 9A 2.0 136 - автомат
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Според мен няма смисъл от газов инжекцион на този мотор,ако е всичко е наред си работи добре и с обикновена,ето една тема от Ауди форума http://audibg.com/index.php?showtopic=44362
Re: Газ на Passat 9A 2.0 136 - автомат
chain написа:взех си едно пассатче с такъв мотор което има АГУ но обикновенно, не е инжекцион.
Та въпроса ми е ако се монтора газов инжекцион от каде се взема сигнал за инжекторното време, понеже колата е с механична инжекция ?
някои слагал ли е инжекцион на този двигател и какви са му отзивите ???
Под ДВГ има един датчик, той разпознава положението на клапата или педала на газта ! Той праща информация както на датчика на горивната помпа така и събира информация от датчика за изгорелите газове , за него се връзва , лошото е че на компютъра показателите са едни на практика други.
Имал съм случка със същия пасат и ДВГ : Закачам го , оказвам в настройката да точи едно и също количество гориво , и в момента в който го сваля да започне да мени оборотите , защото тея 3 датчика някак си все не успяват да се синхронизират.
Ако държиш да си с газов инжекцион мога да ти предложа италянски за 1300 евро ( да допълня тези от 1300 лева са като морските свине нито са морски нито са свине но пък като по-евтин заместител вършат добра работа) .
Извод, няма никакъв смисъл за 1-5 литра по-малко газ да пренареждаш кабелите на иначе добър като модел и работа двигател който и на обикновенна газова работи добре . Само клапана да е електронен ( кихалката) БРЦ 60 лева или Ловато 90 лева и колата лети.
Но ако ти се експериментира - успех !
- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам пасат с такъв двигател и съм с обикновена газ и вече цяла година нямам никакъв проблем,е с изключение на последните два месеца нещо се разцентрова и разхода се повиши доста.
иначе беше перфектната кола на газ,но скоро пак ще е.
до колкото са ми казвали по-добре за механичната инжекция е обикновената газ.
аз не усещам разликата газ/бензин в ускорението значи е ок
иначе беше перфектната кола на газ,но скоро пак ще е.
до колкото са ми казвали по-добре за механичната инжекция е обикновената газ.
аз не усещам разликата газ/бензин в ускорението значи е ок
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Има инжекциони на Бигаз (и аз ги предлагам на цена, започваща от 1900 лв), на които са нужни само ТПС, ламбда и обороти и оттам вече си чертаят горивните карти, но са по-трудни за настройка и седностатистическия газаджия, който пуска колата само на автоматични настройки много ги псува тези уредби 

Върни се в “Автогазови уредби”