:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Предстоящо покачване на Пропан Бутанът

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Предстоящо покачване на Пропан Бутанът

Мнениеот Marty_boy » Сря 01 окт 2008 12:16

Предстоящо покачване на Пропан Бутанът!Днес вече е факт колеги и прогнозират януари нов скок!Как мислите ще се кара ли на Газ или отново ще се връщаме на бензин тъй като келепира от карането на Газ изчезва?????? :!: :(

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Предстоящо покачване на Пропан Бутанът

Мнениеот pronobis » Сря 01 окт 2008 12:42

Marty_boy написа:Предстоящо покачване на Пропан Бутанът!Днес вече е факт колеги и прогнозират януари нов скок!Как мислите ще се кара ли на Газ или отново ще се връщаме на бензин тъй като келепира от карането на Газ изчезва?????? :!: :(

Ммм, не съм съвсем съгласен... Природният газ ще вдигат (първичен продукт, т.е. суровина) - като краен продукт от него при автомобилите идва метанът.
Пропан-бутанът обаче е вторичен, нефтен (петролен) продукт - при равни други условия не би трябвало пряко да се влияе от това повишение.
Друг е въпросът, че в икономиката нещата са оплетени кат на 200 x 200 свини червата и когато тръгне някоя суровина нагоре (къде резонно, къде спекулативно), - особено енергиен носител - другите се повличат и те натам... :evil:

Addition: Е да де, и аз метан съм написал... :wink:

Последна промяна от pronobis на Сря 01 окт 2008 14:01, променено общо 1 път.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 01 окт 2008 13:34

Природен газ == Метан

Потребителски аватар
Marty_boy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty_boy » Сря 01 окт 2008 14:11

Ееейй аз си мислех че от природния газ зависи и Пропан бутанът ама дано да му се запази тая цена че иначе къде ще му излезе края с тоя бенз на 2.20лв :oops:

Върни се в “Автогазови уредби”