След превключване на газ угасва моментално

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
stannii
Автомобил:
Двигател:

След превключване на газ угасва моментално

Мнениеот stannii » Чет 16 окт 2008 0:47

Здравейте на всички. Търсих доста из форума но неможах да открия подобен проблем. Колата е Passat 95 година 1,6 пълен инжекцион с обикновена газова. Имам я от 2 месеца и не ми създаваше никакви проблеми, до момента в който реших да покарам 1 седмица на бензин профилактично, както правех с предния ми Passat. Колата винаги пали на бензин и след 2000 оборота минава автоматично на газ, само че днес, след карането на бензин непожела да стори това. Като светне лампичката за газ след 2000 оборота просто никаква реакция, нито дори елементарно "чудене" или поне "тюхкане"- все едно съм я угасил с ключа. Изпарителя на пипане е направо горещ, дори неможе да се докосне. Незнам дали има връзка, но през въпросната седмица ми чистиха дюзите на ултразвук, пак профилактично. Возя малко бебенце почти всеки ден и много ме е страх с този проблем защото в бутилката има вече 20 литра газ. Моля за вашите съвети относно проблема или поне да ми кажете как да изпразня бутилката най-безопасно. Благодаря предварително на всички отзовали се.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Чет 16 окт 2008 7:43

според мен клапана за газ/бензин не работи! провери ел. захранването на клапана и изпарителя :D

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 16 окт 2008 9:48

A конктретно за празнене на бутилка аз съм гледал че просто я отварят и газта си изтича. Хубаво разбира се е да е на открито.

Върни се в “Автогазови уредби”