Здравейте всички! Знам, че има доста подобни теми и ги прерових, но искам да споделя проблема си.
Карам Голф 3, 1.8 mi ABS-мотор с газова Lovato. Зимата ходих на регулиране, когато купих колата. През зимните месеци ми даваше 13-14 градско. Карам на сравнително къси разстояния и предположих, че е нормално. Извън града бях около 8.
Сега в тези летни месеци в града ми дава 15 газ!!! Колата се кара съвсем внимателно без излишни форсирания и 'ръчки'. Извън града разхода също варира - някой път е 7-8, друг път - 10... Сменил съм свещите - никаква промяна. Другото е, че колата не може да се каже, че върви добре. При ускорение притропва аванса и няма ряз. Когато е загряла трудно пали на бензин.
Може ли някой да даде съвет какво може да е и каде да я закарам за добра центровка. Благодаря предварително!
1.8 mi голям разход на газ
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
колега,забелязал ли си как се променят оборотите след като запалиш автомобила студен
когато е напълно студен мотора-оборотите трябва да са над 1000,след 2-3-4-5 минути трябва да паднат до около 900/обороти на празен ход при загрят двигател/
ако това не се случва значи температурният датчик е за смяна
може ламбда сондата да е за смяна вече,може и някой от температурните датчици да се е предал,най добре някой да прочете грешките от компютъра
колегата по горе беше писал за въртенето на делкото
няма ефект от въртенето на делкото докато не се вкара компютъра в сервизен режим!!!
когато е напълно студен мотора-оборотите трябва да са над 1000,след 2-3-4-5 минути трябва да паднат до около 900/обороти на празен ход при загрят двигател/
ако това не се случва значи температурният датчик е за смяна
може ламбда сондата да е за смяна вече,може и някой от температурните датчици да се е предал,най добре някой да прочете грешките от компютъра
колегата по горе беше писал за въртенето на делкото
няма ефект от въртенето на делкото докато не се вкара компютъра в сервизен режим!!!
- ilivanov
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, колеги!
Оборотите са ОК. Колата си държи нормални обороти докато загрее. Каде мога да я закарам за прочитане на грешките от компютъра, така че диагностиката да е пълна. Напоследък имам доста проблеми с майстори, които не доглеждат нещата и си оставят рацете. Благодаря много предварително.
Оборотите са ОК. Колата си държи нормални обороти докато загрее. Каде мога да я закарам за прочитане на грешките от компютъра, така че диагностиката да е пълна. Напоследък имам доста проблеми с майстори, които не доглеждат нещата и си оставят рацете. Благодаря много предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
spirof написа:колегата по горе беше писал за въртенето на делкото
колега от личен опит мога да потвърдя, че за този мотор сервизния режим няма кой знае какво значение...
не казвам, че не е хубаво да се прави както трябва но... при липса на стробоскоп и при това, че колегата говори, че на газ чука аванс... значи че има прекалено голям зададен ъгъл - 1мм няма да промени центровката повече от 4-5 градуса...
При по-голямо предварение също е възможно по-висок разход, а освен това и е пагубно за двигателя. Най-добрия начин е да отиде колегата на елкон и кодочетец.
Колега потърси Vaskoto1 от форума - ще ти прегледа автомобила и няма да имаш грижи.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Честно казано разхода не ми се вижда твърде голям.....макар че за другите неща чвно си има проблем.
Моя разход на Пасата със същия двигател варира от 14/100 градско до 21 в зависимост откъде зареждам,колко вися на едно място и т.н.Извън града с прилично каране (през Петрохан на ръчка и после по правите с около 130-140) даде 10.8 с климатика (доста добро спрямо градското).На връщане пък 13 - просто заредих от друго място.
Твърде относително е колко и какво ти зареждат дори от една и съща газостанция и една и съща колонка.
Пробвай наистина да и мръднеш аванса щом имаш такъв проблем и виж тогава ама едва ли ще спестиш повече от литър на 100 (не,че е малко ама не очквай чудеса все пак)
Успех!
Моя разход на Пасата със същия двигател варира от 14/100 градско до 21 в зависимост откъде зареждам,колко вися на едно място и т.н.Извън града с прилично каране (през Петрохан на ръчка и после по правите с около 130-140) даде 10.8 с климатика (доста добро спрямо градското).На връщане пък 13 - просто заредих от друго място.
Твърде относително е колко и какво ти зареждат дори от една и съща газостанция и една и съща колонка.
Пробвай наистина да и мръднеш аванса щом имаш такъв проблем и виж тогава ама едва ли ще спестиш повече от литър на 100 (не,че е малко ама не очквай чудеса все пак)
Успех!
Върни се в “Автогазови уредби”