Здравейте ,
аз съм с РП двигател моноинжекция на газ, помпата за бензин не ми е спряна когато колата е на газ. Имах едно дълго каране , непрекъснато на газ и забелязах че за около 500 км стрелката на бензина ми падна с 2-4 литра.
Имате ли наблюдения върху този проблем , нормално ли е от изпаренията които се изгарят за 6 часа каране ( понеже бензина се върти постоянно ) да спадне толкова чувствително бензина ?
Гори ли ви бензин като карате на газ?
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Аз съм на бензин и газ, като разбира се 99 % от времето използвам газта. Бензиновата помпа, както при теб не е спряна и си работи постоянно, поради което никога не оставям резервоара на бензина с по малко от 5 л.Та при мен съм забелязал следното - след 3-4 зареждания на газ ( 700-900 км градско каране, т.е. по дълъг период - 1 месец ) ми се налага да доливам бензин в резервоара.Обикновенно доливам до 15 л, или по друг начин казано - за около 1 месец ми се изгубват около 10 л бензин, като обаче държа да подчертая че винаги паля на бензин и при температури под 10 градуса я оставям да поработи 3-4 минути преди да мина на газ. Сигурен съм че има изпаряване на бензина, но през студените дни колко от тези 10 л се изпаряват и колко от тях се изгарят при запалване и загряване на мотора - нямам си никаква представа.
През лятото и през периодите когато температурата надвишава 20 градуса, когато пак винаги паля на бензин, но веднага минавам на газ, струва ми се разхода на бензин е пак същия, като тук този разход вече го отдавам повече на изпарението заради високите температури.
И за да завърша ще ти напиша и това: По - добре да има някакъв разход на бензин и поради тази причина да се долива такъв по често в резервоара, защото застояването му по дълго време в резервоара без да се долива друг, може да доведе до разяждането на уплътненията на бензиновата помпа.
През лятото и през периодите когато температурата надвишава 20 градуса, когато пак винаги паля на бензин, но веднага минавам на газ, струва ми се разхода на бензин е пак същия, като тук този разход вече го отдавам повече на изпарението заради високите температури.
И за да завърша ще ти напиша и това: По - добре да има някакъв разход на бензин и поради тази причина да се долива такъв по често в резервоара, защото застояването му по дълго време в резервоара без да се долива друг, може да доведе до разяждането на уплътненията на бензиновата помпа.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
и аз съм забелязал подобно нещо но мислех че си внушавам явно е нормално
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
doktora написа:..... По - добре да има някакъв разход на бензин и поради тази причина да се долива такъв по често в резервоара, защото застояването му по дълго време в резервоара без да се долива друг, може да доведе до разяждането на уплътненията на бензиновата помпа.
На уплътненията им няма нищо, но дистанционните втулки между външния и вътрешния платмасов цилиндър на бензиновата помпа буквално се разпадат.А нови в Автотрейд - Варна струват 56 лв. комплекта :

- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 11
www.arenabg.com написа:и аз съм забелязал подобно нещо но мислех че си внушавам явно е нормално
И аз така

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
momcho написа:Мерси за отговорите.
Щом доктора и другите казват - сигурно е нормално.
Все пак ще се пробвам да прекъсна бенз. помпа от бушона да видим как е.
Недей бе човек да прекъсваш нищо - ще си довлечеш големи неприятности.Остави си нещата така, не ги пипай, сипвай си по-малко и редовно бензинец и си карай спокойно.
Върни се в “Автогазови уредби”