Гори ли ви бензин като карате на газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Гори ли ви бензин като карате на газ?

Мнениеот cerosina » Сря 07 дек 2005 11:42

Здравейте ,
аз съм с РП двигател моноинжекция на газ, помпата за бензин не ми е спряна когато колата е на газ. Имах едно дълго каране , непрекъснато на газ и забелязах че за около 500 км стрелката на бензина ми падна с 2-4 литра.
Имате ли наблюдения върху този проблем , нормално ли е от изпаренията които се изгарят за 6 часа каране ( понеже бензина се върти постоянно ) да спадне толкова чувствително бензина ?

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 07 дек 2005 12:41

На мен преди ми капеше направо бензин от входящия маркуч към инжекцията.Провери първо това,за да не се запалиш!АЯ иначе,докато не установиш със сигурност,че имаш загуби,не вярвай ного на индикацията на уреда.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 07 дек 2005 15:54

Аз съм на бензин и газ, като разбира се 99 % от времето използвам газта. Бензиновата помпа, както при теб не е спряна и си работи постоянно, поради което никога не оставям резервоара на бензина с по малко от 5 л.Та при мен съм забелязал следното - след 3-4 зареждания на газ ( 700-900 км градско каране, т.е. по дълъг период - 1 месец ) ми се налага да доливам бензин в резервоара.Обикновенно доливам до 15 л, или по друг начин казано - за около 1 месец ми се изгубват около 10 л бензин, като обаче държа да подчертая че винаги паля на бензин и при температури под 10 градуса я оставям да поработи 3-4 минути преди да мина на газ. Сигурен съм че има изпаряване на бензина, но през студените дни колко от тези 10 л се изпаряват и колко от тях се изгарят при запалване и загряване на мотора - нямам си никаква представа.
През лятото и през периодите когато температурата надвишава 20 градуса, когато пак винаги паля на бензин, но веднага минавам на газ, струва ми се разхода на бензин е пак същия, като тук този разход вече го отдавам повече на изпарението заради високите температури.
И за да завърша ще ти напиша и това: По - добре да има някакъв разход на бензин и поради тази причина да се долива такъв по често в резервоара, защото застояването му по дълго време в резервоара без да се долива друг, може да доведе до разяждането на уплътненията на бензиновата помпа.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Сря 07 дек 2005 17:22

и аз съм забелязал подобно нещо но мислех че си внушавам явно е нормално

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Сря 07 дек 2005 17:27

Г2 1.6 PN, не ми губи бензин като карам само на газ.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 07 дек 2005 18:27

Акак се разбира дали помпата спира при преминаване на газ?И ако върти постоянно при каране на газ какъв е начина да се спре?

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Сря 07 дек 2005 19:29

голф пн е с механична помпа и сигурно затва не хаби бензин+тва е с карбуратор.моя е същия и не харчи

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Сря 07 дек 2005 20:28

doktora написа:..... По - добре да има някакъв разход на бензин и поради тази причина да се долива такъв по често в резервоара, защото застояването му по дълго време в резервоара без да се долива друг, може да доведе до разяждането на уплътненията на бензиновата помпа.

На уплътненията им няма нищо, но дистанционните втулки между външния и вътрешния платмасов цилиндър на бензиновата помпа буквално се разпадат.А нови в Автотрейд - Варна струват 56 лв. комплекта : :banghead: (мисля, че бяха 9 или 12 гумички с големина на 5 ст и дебелина 3-4 мм)

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 11

Мнениеот CellNet ™ » Сря 07 дек 2005 22:37

www.arenabg.com написа:и аз съм забелязал подобно нещо но мислех че си внушавам явно е нормално

И аз така :roll:

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 08 дек 2005 10:02

Мерси за отговорите.
Щом доктора и другите казват - сигурно е нормално.
Все пак ще се пробвам да прекъсна бенз. помпа от бушона да видим как е.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 08 дек 2005 11:54

momcho написа:Мерси за отговорите.
Щом доктора и другите казват - сигурно е нормално.
Все пак ще се пробвам да прекъсна бенз. помпа от бушона да видим как е.

Недей бе човек да прекъсваш нищо - ще си довлечеш големи неприятности.Остави си нещата така, не ги пипай, сипвай си по-малко и редовно бензинец и си карай спокойно.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 08 дек 2005 13:24

doktora написа:Недей бе човек да прекъсваш нищо - ще си довлечеш големи неприятности.Остави си нещата така, не ги пипай, сипвай си по-малко и редовно бензинец и си карай спокойно.

OK :)

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 08 дек 2005 13:44

Хмм нали се сещате
редовно по малко бензинец
+ 1.07 лв/газ = или > 1.70 лв/бензин :evil:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 08 дек 2005 15:42

При мен такъв "феномен" не се наблюдава. Не пипа бензина, когато не съм я прехвърлил нарочно на бензин сутрин по "хладното". :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 09 дек 2005 9:54

CellNet ™ написа:Хмм нали се сещате
редовно по малко бензинец
+ 1.07 лв/газ = или > 1.70 лв/бензин :evil:

Да ти кажа ли, че предпочитам да се изравни разхода газ/бензин, вместо след това да давам куп пари за бензинова помпа, или за повреден инжекцион.

Върни се в “Автогазови уредби”