Как може да се запали на газ в студено време?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Bellaz
Автомобил:
Двигател:

Как може да се запали на газ в студено време?

Мнениеот Bellaz » Пет 19 дек 2008 19:16

Извинявам се ако повтарям предишна тема. Та проблемът е,че колата не е карана на бензин въобще и не знам изправни ли са помпата,здрави ли за маркучетата... До сега не съм имал проблеми с паленето и в по-хладно време,но сутринта съвсем отказа да запали. Чух за поливане на изпарителя с топла вода. Има ли някакви опасности при това заливане с вода или някакви тънкости които трябва да знам? Благодаря на всички които ще споделят! :wink:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 19 дек 2008 20:02

най добре е да си палиш на бенц в студеното време че за изпарителе не е добре да се подлага на екстремни температурни натоварвания
а колкото до паленето на газ, мисля че това си е въпрос на центровка
моя пасат от 3 години не баца на бенц ама си пали без проблем на газ дори и при -20 градуса
също трябва да ти е наред и стартера, да няма разбити втулки и т.н.
акумолатора да е ок, и клемите да са ти чисти а не оксидирали

skoti

Мнениеот skoti » Пет 19 дек 2008 20:52

Ако са минусови температури трябва да си и с добър антифриз .Замръзва за две секунди изпарителя и няма да запалиш до обяд !

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 19 дек 2008 23:12

и тогава опираш до поливане с вряла вода, поливаш лекичко да го затоплиш и палиш, като поддържаш по-високи обороти

Потребителски аватар
Bellaz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bellaz » Съб 20 дек 2008 0:33

Благодаря на всички колеги, перфектен отговор получих,като всеки допълва написаното преди него за да се получи завършено изложение накрая. VW-форум - №1 :bowdown love.vwclub :lock:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 20 дек 2008 22:46

Пали на газ с много въртене заради автоматичния смукач. Просто газта не иска смукач, докато бензина иска. В резултат на това ти се преобогатява сместта. Попринцип е хубаво да се пали на бензин. Ако все пак искаш да палиш на газ ето как е най-оферта.

Даваш на контакт и чакаш 2-3 секунди. За около секунда натискаш червеното копче за "почерпване" с газ и точно в момента в който започнеш да въртиш го пускаш. И никаква газ от педала. Така би трябвало да стане, но когато е студено трябва около 2-3 минути да поработи колата на място за да не ти замръзне изпарителя при тръгване.

Върни се в “Автогазови уредби”