колата ми гасне докато не загрее малко
колата ми гасне докато не загрее малко
Имам проблем вече от няколко месеца,карам Golf 3-ка когато запаля колата студена винаги трябва да изчакам да загрее 4-5 минути защото иначе ми гасне после се нормализират горе-долу оборотите и няма опастност повреме на каране да изгасне,винаги я палия на газ но и на бензин е сащата работа,та някои които има или е имал сащия проблем и знае от какво може да е моля да помага.... 

Последна промяна от dori на Нед 01 фев 2009 10:29, променено общо 1 път.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: колата ми гасне докато не загрее малко
Провери да не ти е завит докрая месинговия винт на изпарителя
не е от изпарителя защото го прави и на газ и на бензин дали не е нещо от електониката,колата е моноинджекция възможно ли е тоа което играе ролята на автоматичен смукач да се е прецакало
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
dori написа:не е от изпарителя защото го прави и на газ и на бензин дали не е нещо от електониката,колата е моноинджекция възможно ли е тоа което играе ролята на автоматичен смукач да се е прецакало
От изпарителя е!!!Ако са втвърдени мембраните и гумичката на уплътнителния клапан ще ти гасне на газ от преобогатена смес,а на бензин заради пропускане на газ от спирателното клапанче на изпарителя(недависимо,че калапана на газта е затворен в изпарителя винаги остава газ и дави колата на бензин,когато е студена....)..имах същия проблем и всичко се оправи с пълен ремонт на изпарителя!
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Иди някъде на диагностика - то ще си каже 
Предполагам температурен датчик или стъпково моторче (туй, дето играело ролята на автоматичен смукач
)

Предполагам температурен датчик или стъпково моторче (туй, дето играело ролята на автоматичен смукач

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Въпреки всичко,ако изпарителят е на повече 50 000 км твърдя,че най вероятно са мембраните....просто при мен беше същото....само си дадох парите за температурен датчик....
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Жокерчо, при теб най-вероятно е било кофти комбинация от неработещи и двата газови клапана - този на изпарителя и този преди него - рядко се среща 

- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Винаги паля на бензин,имам термо датчик на изпарителя и си прехвърля сама след като стигне t 20гр.Може да ти е скъсан тампона под моното,може да имаш и грешки.Но по-добре я пали на бензинец. Виждал съм мембрани твърди като ленолеум/балатум/.
Колега и аз имам същия проблем но само на газ.Моляте ако откриеш проблема преди мен драсни едно и обратното ако аз реша проблема ще пиша в темата!
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- kika2006
- Автомобил:
- Двигател:
Изпарител-мембрани-смяна и готово!Проверено 

Върни се в “Автогазови уредби”