Пълни ми бутилката до макс, опасно ли е?
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
Пълни ми бутилката до макс, опасно ли е?
здравейте принципно съм с 42 литрова бутилка, която трябва да побира максимум 34 литра но напоследък ми се пълни до 41 - 41.800 , казаха ми че не отваряла някаква съчма дето била предпазна да остави този аванс от 7-8 литра, това дефект на бутилката ли е? как се оправя и опасно ли е да карам така
мерси ви много колеги предварително 
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- pitbul_bolid_205
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, КАРАЙ И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ. аЗ ДОСЕГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ГРЪМНАЛА ГАЗОВА БУТИЛКА, А АКО НЯКОЙ Е ВИЖДАЛ НЕКА СПОДЕЛИ. Аз така си карах предишната кола 4 години без никакви ядове и на всяко зареждане си я пълнех до-горе /33.8л. в 34 литрова бутилка/. Веднъж видях една горяща лада с газова уредба - ладата изгоря докрай, а бутилката и не трепна, а след това като я взеха за скрап в бутилката имаше газ. Така че хората са го измислили колко да е здрава тая бутилка и да не гърми. Поздрави!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
pitbul_bolid_205 написа:Колега, КАРАЙ И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ. аЗ ДОСЕГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ГРЪМНАЛА ГАЗОВА БУТИЛКА, А АКО НЯКОЙ Е ВИЖДАЛ НЕКА СПОДЕЛИ. Аз така си карах предишната кола 4 години без никакви ядове и на всяко зареждане си я пълнех до-горе /33.8л. в 34 литрова бутилка/. Веднъж видях една горяща лада с газова уредба - ладата изгоря докрай, а бутилката и не трепна, а след това като я взеха за скрап в бутилката имаше газ. Така че хората са го измислили колко да е здрава тая бутилка и да не гърми. Поздрави!
Хората произвели газовите бутилки изрично са написали,че бутилката ВИНАГИ трябва да се пълни на 80% от целия и обем за да има т.н резервен обем за разширяване с цел именно избягване на свръхналягания......
не пишете неща които са с опасни за колегите последици!
Разбира се,че е опасно да се пълни целия обем !!!!!
Последна промяна от joker на Вто 13 май 2008 13:41, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Добре , а как го обяснявате това
40л бутилка - 80% са 32л
Понеделник я пълня на газостанция точно 32л събра и спря
След като я карах докато изгасне , зареждам на ЛукОйл в Кюстендил - и хоп 32л събира , тоя газаджията ми сипва 38
и му викам спирай бе каун , спирай че ше гръмне някъде деба! Как при 40л бутилка , която събира 32л ти ше ми сипваш 38л.
Та това нещо как си го обяснявате
. Почти винаги като я пълня си събира толкова литри колкото и дават по паспорт 
40л бутилка - 80% са 32л
Понеделник я пълня на газостанция точно 32л събра и спря
След като я карах докато изгасне , зареждам на ЛукОйл в Кюстендил - и хоп 32л събира , тоя газаджията ми сипва 38
Та това нещо как си го обяснявате
Върни се в “Автогазови уредби”