Здравейте колеги,прекрасно знам че форума е на VW,аз също карам ПАСАТ за постоянен автомобил, но въпроса ми е за газифициране на Алфа Ромео.През лятото си я купих,изкефи защото е кабрио и вида на колата много ми допадна.Не я ползвам за основен автомобил,но си се возя редовно с нея.Двигателя е 2000куб 16 клапана,има го монтиран на Алфа 155,164 популярен редови мотор.Искам да му сложа газ, все пак разликата от 1лв спрямо бензина си е драстична,поне за мен.Наблюдавам оферти за ГИ по 900-1000лв,чел съм за тях доста суперлативи но не съм запоознат.Имам приятел с Алфа с такъв мотор който си кара с обикновена АГУ от години и твърди че е доволен.Моля ви да ме посъветвате какво би свършило прилична работа в моя случай.
Мерси!
P.S Най-напред се обърнах с този въпрос към колегите от Алфа форума,но там първите коментари бяха че съм объркал модела на колата,че не си струва за разликата от няколко стотинки да си прецаквам кабриото и.т.н
Нищо против към колегите от Алфа форума,винаги са ми отговаряли адекватно на въпросите,но явно са противници на подобни изпълнения,аз също бих карал само на бензин,но парите са си пари и ако съвременнните АГУи ГИ позволяват с по-малко пари да се изминават повече километри бих се пробвал
За мен 1лв разлика за литър гориво, както е ситуацията в момента си е доста добра разлика.

Колеги,моля ви да ме насочите малко относно избора ми.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги,моля ви да ме насочите малко относно избора ми.
Сега предполагам, че колата ти е пълен инжекцион, какви са и колекторите - пластмасови или метални.
По принцип препоръчват на пълни инжекциони да се монтират газови инжекциони, но не е задължително. Има колеги, които карат пълен инжекцион с обикновенна газова. Доста е важно как ще ти се настрои. Питай колегата The Machine, той може да ти даде най-пълна и точна информация.
По принцип препоръчват на пълни инжекциони да се монтират газови инжекциони, но не е задължително. Има колеги, които карат пълен инжекцион с обикновенна газова. Доста е важно как ще ти се настрои. Питай колегата The Machine, той може да ти даде най-пълна и точна информация.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колеги,моля ви да ме насочите малко относно избора ми.
според мен ако не караш много километри няма смисал да слагаш Газово,понеже според мен такъв мощен двигател ще си върви най добре с бензин,но както казваш въпрос на пари
Ина4е наи добре си сложи Газов инжекцион 

Върни се в “Автогазови уредби”