Lovato - отказа изведнъж!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Lovato - отказа изведнъж!

Мнениеот stereofonix » Вто 31 мар 2009 15:55

Здравейте колеги.Да започна малко с информацията за колата и газовата. Пасат Б4 95-та година АДЗ мотор. Газовата е електроческо ловато с 3 положения на ключа. Проблема е следният. Заредих газ за 30 лв днеска и изминах 6км от газ станцията до нас. След малак престои на колата отвънка около 4 часа колата пали на газ и веднага гасни :cry: Помислих си че е истелка газта от съчмата и отивам газ станцията отново да сложа за 10-на лв и да гледам дали ще има изтичане от някъде. Отивам на газстанцията и момчето казва не иска да се пълне :banghead: Натиска 1-2 пъти сачмата да излезе малко газ дане би тя да е заяла но уви след изтичане на малко газ отново не искаше да се пълне с газ бутилката. Паля на бензин изфорсирам да може след 1800 оборота да мине на газ и веднага гаснее.Помагаите колеги :screwy

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Re: Lovato - отказа изведнъж!

Мнениеот 4i4o-dido » Вто 31 мар 2009 17:03

Я погледни да ни ти се е откачила някоя кабелна обувка от газовите клапани.Ако не извади ги и като превключиш в положение газ виж дали имащ захранване 12в към клапаните за газта .Или самият ключ да ти прави врътки.

jo76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jo76 » Вто 31 мар 2009 17:31

Виж си прдпазителя 7.5А най вероятно е той :wink:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 31 мар 2009 17:48

Възможно ли е запушване на бутилката ?

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Вто 31 мар 2009 19:21

Направих следните замервания. Предпазитела е здрав (7.5А), преди и след нето си върви 14-то волта.Релетата (3 на брой) съм и разкачал захранващите кабели и 3-те си има съпротивление на намотката 90-100ома.1-вото реле по веригата е това което подава захранване на останалите 2 релета. Там се използва нормално отвореният контакт на релето. Другите две се използват нормално затворените контакти.Напрежение на куплонзите на изпарителя не стига.Някои колега може ли а ми предостави принципна схема на инсталация на газова уретба, ще съм му много благодарен. Колеги а защо като отидох на газстанцията момчето не можа да вкара и грам газ в бутилката. Да не да има някакв клапан който може да е заседнал ?

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 31 мар 2009 19:33

От самия изпарител към двигателя отива ли газ ?Или обратното до изпарителя стига ли газ ?

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Вто 31 мар 2009 19:42

Колеги само да допълня: още след слагането на газта и дали мина и 3-4 зареждания и поплавака на стрелката се откачи и като сприрах колата в гаража задницата по ппинцип леко се разклащаше и се чуваше как поплавака се "удря" в стените на тороидалната бутилка.Днеска заклатих задницата на колата и нещо не се чу този поплавак да се удря :roll: При 30 литра сложени газ днеска мисля 4е е 3.4 пълна бутилката и трябваше да се чува но не искам да си мисля наи лошото че :( Има ли друг начин да разбера дали отива газ до изпарителя освен да развивам леко гаиката на тръбата която идва от бутилката ?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 31 мар 2009 21:40

stereofonix написа:Колеги само да допълня: още след слагането на газта и дали мина и 3-4 зареждания и поплавака на стрелката се откачи и като сприрах колата в гаража задницата по ппинцип леко се разклащаше и се чуваше как поплавака се "удря" в стените на тороидалната бутилка.Днеска заклатих задницата на колата и нещо не се чу този поплавак да се удря :roll: При 30 литра сложени газ днеска мисля 4е е 3.4 пълна бутилката и трябваше да се чува но не искам да си мисля наи лошото че :( Има ли друг начин да разбера дали отива газ до изпарителя освен да развивам леко гаиката на тръбата която идва от бутилката ?

Вадиш маркуча след изпарителя и дава някой на контакт за секунда, и ще усетиш газта. Ако ли не.. Ремонтче

Потребителски аватар
fed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fed » Сря 01 апр 2009 15:13

Колега провери си ключа, след 1800 оборота когато трябва да превключи на газ, трябва да подаде напрежение по синия (или какъвто е при тебе) към газовия клапан.

Бутилката може и да ти е пълна догоре щом не може да вземе повече.

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Сря 01 апр 2009 20:48

Здравейте колеги. Още снощи като се рови зи двигателният отсег и по точно с електрониката и изпарите се сетих да отвия това болче (кранче) където се събират мизериите от газта, изтекоха 2-3 капки (гъста субстанция като машинно масло). След като свърших процедурата реших да запаля на бензин и след 1800 оборота да мина на газ. Всичко си сработи по старому. Днеска карах колата около 100-на км без никакви проблеми. Това ме навежда повече на мисълта че или тази малко насабрала се "мизериика" в изпарителя е създала проблем или просто се е задавила колата с "сурова" газ. Ще я покарам така ако има някакав проблем ще ви информирам колеги. Хиляди благодарности за оказаната помощ и съдеиствие :banana

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Съб 04 апр 2009 9:46

Не е от това.Две три капки са нищо и една малка ракия да е пак ще ти работи.Просто като си пипал тук там се е наместил някой лош контакт.Източването на утайките е добре да се прави на топъл изпарител,защото маслото от утайките е по рядко и ефекта е по добър.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 22 апр 2009 15:20

100% тоци е проблема...
На мен в двжижение ме е спирало по тоя гаден начин.

Върни се в “Автогазови уредби”