Какво трябва да съдържа газта ,за да блокира напълно запалването на двигателя? - Въпроса е леко реторичен - но все пак ако има смислен отговор.....
Две коли (таксиметрови) зареждат газ една след друга на бензиностанция в Хасково. След 5 минути и двете коли гаснат ,и двете не искат да запалият нито на газ-нито на бензин. Това се случи днес - ще ви държа в течение
п.п. Звънна ми приятел от същата тасиметрова фирма за да ме предопреди
п.п.2 Не мога да приценя дали е за тук или оффтопика темата

След зареждане на газ, двигателя изобщо не иска да запали
Re: След зареждане на газ, двигателя изобщо не иска да запали
Здравей колега, на мен ми се е случвало да ми сипят газ в бутилка за битови нужди и след като се прибера печката да не искаше да работи.Оказа се че налягането в бутилката е било много голямо и клапана не е могъл да отвори.Наложи се ръчно да източа част от газта за да може да се ползва. Не знам дали налягането може да е проблем и за автогазовите уредби.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Не е ОМV - друга е ,но нарочно не я споменавам защото съм работил на бензиностанция и ми е пределно,че примерно на OMV-то от едната страна на улицата газта може да е хубава ,а на OMV-то от другата страна да е пълен боклук.А след 1 месец нещата да са напълно противоположни. Веригата бензиностанции е една от най-хвалените и има 60 бензиностанции в цялата страна.Идеята тук не е: "коя е бензиностанцията" ,а че при зареждане от всяка бензиностанция в страната може да се случи това.
Иначе за двете таксита....Изкараха им газта през дюзата с натискане на съчмата и после с много въртене ги подкарали на бензин.
Иначе за двете таксита....Изкараха им газта през дюзата с натискане на съчмата и после с много въртене ги подкарали на бензин.
Последна промяна от Anbuch на Пет 13 мар 2009 12:16, променено общо 1 път.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Anbuch написа:Изкараха им газта през дюзата с натискане на съчмата и после с много въртене ги подкарали на бензин.
Това възможно ли е?
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
Хм това не е вярно , а по-другият въпрос може би са объркали пропорцията пропан/бутан сега би трябвало да се смени летен-зимен вариант. Колите са задавили и затова са отказали и на бензин.
Разбира се това е само предположение.
Разбира се това е само предположение.
- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
petur petrov написа:Здравей колега, на мен ми се е случвало да ми сипят газ в бутилка за битови нужди и след като се прибера печката да не искаше да работи.Оказа се че налягането в бутилката е било много голямо и клапана не е могъл да отвори.Наложи се ръчно да източа част от газта за да може да се ползва. Не знам дали налягането може да е проблем и за автогазовите уредби.
Не се замъяваи колега ти караш с битова газ както и всички ние... пропан ботан....
П.С Наско това се получава някои пат ако е препълнена бутилката клапана не може да отлепи както ти е ясно от което следва че те след като за изпуснали каста са намалили малко налягането и от там е отворил клапана поне така предполагам.Понеже всички таксита пълнят до абсолиутно пълно... което ще рече когато ви зареждат бутилката пални и след като мини нормалното почва да повдига поплавъка които същевременно е затворил...и се чува едно тракане е не го правете това особено лятото и колата е на слънце става голямо налягане и клапана не може да преодолее налягането.... така мисля аз...
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
L&R написа:Хм това не е вярно .......
Защо ?

- L&R
- Двигател:
- Контакти:
От клапана за зареждане на изправна уредба съм успявал да източа само газта в тръбата до бутилката .
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Taка и трябва да бъде - в самата сонда има възвратен клпан, който не позволява на газта да изтича обратно към зарядното...
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
L&R написа:От клапана за зареждане на изправна уредба съм успявал да източа само газта в тръбата до бутилката .
Да сега разбрах че точно това съм видял . Забелязал съм че на някои газстанции /май само една/имат кука и изпразват това количество но нямам идея защо

-
- Автомобил:
- Двигател:
Защото постоянно им смърди на газ в купето, и от чудене и маене от къде идва, изпразват и тръбата за да са сигурни, че не е от там. Проблема е в самата газ - смърди на китайски чесън. И бутилка за готвене да заредиш, ще се удушиш от миризма. Доколкото разбрах от Русе я карат. Обаче от къде идва преди това - 

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
И на мой познат се случи абсолютно същото. Зарежда догоре с газ, тръгва и на изхода на бензиностанцията колата гасне от раз и не иска повече да запали. Ходих с него в един сервиз и му източиха бутилката. Първите 5 минути от изпразването течеше буквално вода. Всички знаем, че при източване газта се изпарява почти моментално и маркуча се обледява целия. А в нашия случай въпросното подобие на газ си изтичаше без да се изпари и си направи вадичка, която достигна 15 метра. Почнаха да ни обясняват, че цистерните, които карат газта имали водни възглавници, тоест в цистерната нивото донякъде е вода. Дали е така не знам със сигурност, но знам, че така може да си строшим колите!!!
Върни се в “Автогазови уредби”