:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Golf 3 - гаснене при преминаване на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Oskron
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 - гаснене при преминаване на газ

Мнениеот Oskron » Пон 30 мар 2009 15:31

Здравейте,

Колата е Голф 3 1,8 моноинжекция, газова уредба БРЦ на около 45 000 км.

Обикновено паля на бензин и карам така известно време докато колата загрее малко, след което форсирам двигателя до 3000 оборота и така превключвам на газ. От известно време, когато се опитам да направя това колата гасне. Някой път след няколко опита успява да заработи на газ но по-често не. Случвало ми се е 2-3 дена да не иска да заработи на газ след което на следващия ден става без проблем. Пробвах директно да я паля на газ но също не става. Преди три седмици ходих в сервиза на БРЦ и там ми регулираха оборотите и подаването на газ и след това десетина дни този проблем го нямаше, но от няколко дни пак същата история. В сервиза ми казаха, че колата не работи добре на бензин и да отида на диагностика, но все още не съм го направил.

Смятам пак да отида в сервиза но все пак ако има идеи давайте .......

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 - гаснене при преминаване на газ

Мнениеот The_Machine » Пон 30 мар 2009 23:02

Хлабава маса/ + на някоя от бобинките на газовите клапани :)

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 16 апр 2009 18:54

Oskron написа:Здравейте,

Колата е Голф 3 1,8 моноинжекция, газова уредба БРЦ на около 45 000 км.

Обикновено паля на бензин и карам така известно време докато колата загрее малко, след което форсирам двигателя до 3000 оборота и така превключвам на газ. От известно време, когато се опитам да направя това колата гасне. Някой път след няколко опита успява да заработи на газ но по-често не. Случвало ми се е 2-3 дена да не иска да заработи на газ след което на следващия ден става без проблем. Пробвах директно да я паля на газ но също не става. Преди три седмици ходих в сервиза на БРЦ и там ми регулираха оборотите и подаването на газ и след това десетина дни този проблем го нямаше, но от няколко дни пак същата история. В сервиза ми казаха, че колата не работи добре на бензин и да отида на диагностика, но все още не съм го направил.

Смятам пак да отида в сервиза но все пак ако има идеи давайте .......

колега какво стана че откакто заредих онзи ден се случва същото само че успявам да я запаля на скорост направо откачам иначе като си запали няма проблем какво стана с тебе.и аз съм като тебе пъро пали на безн форсирам я и обръща на газ и гасне а после в движение пробвам придърпва и обръща на газ и си продължава все едно е нямало нищо

Потребителски аватар
Oskron
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oskron » Чет 16 апр 2009 21:41

Нямам време да отида на газаджия да я види, затова не съм писал. От около една седмица не съм имал проблем, но започнах да я паля директно на газ. Незнам дали това има значение. Един приятел ми каза, че може и от филтъра.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 16 апр 2009 21:42

ахам само дето мойто агу няма такава опция а винаги пали на бенз както и да е ще я мисля все пак мерси

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пон 20 апр 2009 17:53

xalerrelax написа:ахам само дето мойто агу няма такава опция а винаги пали на бенз както и да е ще я мисля все пак мерси

колега,потърси отзадната страна на самия ключ дали няма бутонче за директно палене на газ

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 20 апр 2009 20:31

няма колега,но колата се опрай беше от газта да им е.а майката :beat_butt2 :beat_butt2

Върни се в “Автогазови уредби”