Вакумен ключ? Вакум да затваря ел. верига?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Вакумен ключ? Вакум да затваря ел. верига?

Мнениеот Vilik » Нед 26 апр 2009 17:24

Колеги,
предложете решение за следното нещо:
трябва ми някакъв (ключ) който при наличие на вакум от карбуратора да затваря ел. верига. Искам да направя лека модификация по газовата и този "ключ" да е свързан към вакума на втора камера на карбуратора, та когато тя се отвори да се включва и допълнителен кръг посредством ел. клапан от изпарителя. :beer

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Вакумен ключ? Вакум да затваря ел. верига?

Мнениеот bayspiro » Нед 26 апр 2009 17:58

Обмислил ли си го добре, колега?От къде ще вземеш вакумния сигнал? Пространствата под и над клапите са общи/свързани/ и как по този сигнал ще разбереш, че отваря втората клапа? Според мен е по-правилно да пиеш вода от извора т.е. с една микрета /подобно на тези за празния ход/ да вземеш сигнал от лостовата система на 2-рата клапа. Изпълнението е просто, регулирането - лесно. УСПЕХ!

Потребителски аватар
Vilik
Двигател:

Мнениеот Vilik » Нед 26 апр 2009 19:01

Ето и схематично как ще изглеждат нещата, ел. клапан си намерих от един голф, трябва ми обаче начин да го захраня под влиянието на вакум-а от 2-ра камера на карбуратора :roll:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 26 апр 2009 20:26

Колега, изглежда не си ме разбрал, сигнала по вакум го имаш от лостовата система която се управлява от "вакумчето" на втората клапа. Само трябва да го преобразуваш електрически - за това служи микретата. Тя се монтира на подходяща планка,така,че да опира до подходящ детайл на лостовата система. И когато 2-рата клапа тръгне да се отваря - ЦЪК!- отваря и ЕМКлапан. Схемата, която си приложил ми се струва грешна, защото червеният маркуч не трябва просто да заобикаля / байпасира /дросела ,а трябва да отиде във втората камера. За целта "газаджийте" продават тройници с два регулиращи винта /за всяка камера/.

Потребителски аватар
Vilik
Двигател:

Мнениеот Vilik » Нед 26 апр 2009 20:50

Колега, схемата ми е вярна. Плочката ми е само с един вход.
Изображение

Ще помисля над възможността управлението да е посредством такова ключе, но предпочитам да е през разклоняване на вакума.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 27 апр 2009 12:03

Ааааа!Колега,От тук май ще изскочи заека! Плочките за двукамерните карбуратори са си с 2 дупки и всяка от тях си има отделно захранване от горе описания тройник.Така няма нужда от тези подобрения които си замислил. Тази плочка е за еднокамерен карбуратор/имах подобна на БАБА ЯГА - "Застава гт 55/, или е за монтаж между въздушния филтър и карбуратора. Последния е най-калпавият вариант,поради голямата загуба на мощност.и невъзможност за прецизно регулиране. Но пък затова е любимият на некои майстори заради безпроблемния монтаж. Големия разход и малката мощност са за твоя сметка.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 27 апр 2009 12:05

Тя плочка си е италианска и си е супер, идеята е нещо да пусне още повече газ във високите обороти и да не смуче на празен ход нещо което в много по-прецизна степен прави ламбда контрола. Нали се сещаш че като се скопи колата да не вдига повече от 90 как става супер икономична. А като е с две камери плочката като че ли не смуче и през двете на празен ход ;)

НАистина работеща двукамерна плочка може да се направи с електрическия клапан който отваря паралелна верига и въпроса е кой да го управлява.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Сря 29 апр 2009 11:59

Извинявай, колега, че се забавих - ама службата си е служба.. Я разгледай това
Copy of DSC00075.JPG

Тази джаджа е монтирана в Италия на моето метаново. Работи така: на метан клапана включва,по тънкия шланг идва вакума след дроселовата клапа и командва дросела на големия шланг от изпарителя към двигателя -> настъпваш газта - дроселовата клапа отваря,вакума пада /в смук. колектор/ -> мембраната на джаджата отваря дросела на газовия шланг -> повече газ към двигателя.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Пет 01 май 2009 6:26

Колега би ли написал нещо номер и марка на това устройство, че ме зинтригува.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пет 01 май 2009 13:58

Колега, газовото е за мeтан - марка OMVL REC 89/E италианско / потърси сайта - има го в гугъля/. На самото устройство пише: ЕCON - EC /OMVL. Към него има още две джаджи.
Copy of DSC00079.JPG
DSC00078.JPG

Те са на вакумния шланг и са скачени на вакума на сервоусилватвля на спирачките/ жълтата стрелка/. Надявам се, че съм бил полезен. Успех!

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Пет 01 май 2009 15:33

:да: :bowdown

Върни се в “Автогазови уредби”